Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 18:27

Ο τρίτος όμιλος στο μικροσκόπιο

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, και πριν την έναρξη των αγώνων μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή Κυκλάδων, το sportcyclades.gr επιχειρεί έναν σύντομο απολογισμό αναφορικά με τον 3ο όμιλο, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί από την περασμένη εβδομάδα.  

Πανθηραϊκός: Ξεκινάμε με τον Πανθηραϊκό, την ομάδα που μπήκε στο πρωτάθλημα ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτησή του, και δικαίωσε τις προσδοκίες αφού τερμάτισε στην κορυφή της κατάταξης, έχοντας συγκεντρώσει 35 βαθμούς μετά από 14 αγώνες. Οι μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν τόσο την περίοδο του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα, ενίσχυσαν αισθητά το ήδη αξιόλογο ρόστερ του Πανθηραϊκού, και έτσι η ομάδα του κ. Κωνσταντόπουλου κατάφερε να παρουσιάσει ένα πολύ δυνατό σύνολο, το οποίο εντυπωσίασε κυρίως με την επιθετική του επίδοση, αφού σημείωσε 51 τέρματα, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο νομό. Επιπλέον, στον Πανθηραϊκό επικρατεί ικανοποίηση από το γεγονός ότι η ομάδα αναμένεται από μέρα σε μέρα να επιστρέψει οριστικά στην ιστορική της έδρα.

Πανναξιακός: Συνεχίζουμε με τον Πανναξιακό, ομάδα που αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγεται στα φαβορί. Ο Πανναξιακός, προερχόμενος από την Γ'  και Δ' Εθνική Κατηγορία, όπου διέπρεψε τα τελευταία χρόνια, επέστρεψε φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα. Η παρουσία της ομάδας κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, καθώς η ομάδα του κ. Προμπονά, όχι μόνο εξασφάλισε με σχετική άνεση την συμμετοχή της στους αγώνες μπαράζ (2η θέση - 30 βαθμοί), αλλά παρουσίασε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, το οποίο βελτιωνόταν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μάλιστα, ο Πανναξιακός είχε και την καλύτερη αμυντική επίδοση του ομίλου, δεχόμενος μόλις 9 τέρματα. Επίσης, ο Πανναξιακός, πριν από λίγες ημέρες έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη Κυπέλλου Κυκλάδων, αφού στον τελικό επικράτησε κόντρα στην ομάδα του Πάγου, στη διαδικασία των πέναλτι.

Θύελλα Καμαρίου: Η Θύελλα είναι η ομάδα που κέρδισε επάξια την μια από τις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στους αγώνες μπαράζ, τερματίζοντας το πρωτάθλημα ισόβαθμη με τον Πανναξικό. Μπορεί, ο πρώτος γύρος να μην ήταν αυτός που θα ήθελαν οι άνθρωποι της Θύελλας, αφού η ομάδα στο τέλος του πρώτου γύρου μετρούσε μόλις 3 νίκες μετά από 7 αγώνες. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας σαφέστατα ήταν επηρεασμένη από το "ναυάγιο" της συνεργασίας με τον κ. Μάκη Πούλο, στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, με τη μεθοδική δουλειά του κ. Διονυσόπουλου, την υπομονή των ανθρώπων της ομάδας και την μεταγραφική ενίσχυση σε θέσεις-κλειδιά η Θύελλα κατάφερε με ένα απίστευτο σερί,  να κερδίσει μια θέση στους αγώνες μπαράζ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο δεύτερο γύρο, η ομάδα του Καμαρίου πέτυχε μόνο νίκες, δηλαδή επτά σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

ΑΜΣ Φιλωτίου: "Ιδανικός αυτόχειρας" είναι η έκφραση που μπορεί να χαρακτηρίσει την ομάδα της ορεινής Νάξου. Το Φιλώτι, αναμφισβήτητα πραγματοποίησε την καλύτερή του χρονιά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο και παρά το γεγονός ότι καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν είχε εδραιωθεί στην 2η θέση, δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην προνομιούχο τριάδα. Ενισχυμένη με ουσιαστικές μεταγραφικές κινήσεις και με συστηματική δουλειά, η ομάδα του κ. Παλάζη, εντυπωσίασε με την παρουσία της, διαγράφοντας πορεία πρωταθλητισμού. Ωστόσο, η ήττα-σοκ από τον Αστέρα Τραγαίας με σκορ 1-0, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, φάνηκε να αποσυντόνισε την ομάδα του Φιλωτίου. Έτσι, οι τρεις συνεχόμενες ήττες τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αποδείκτηκαν αρκετές ώστε η ομάδα να υποχωρήσει τελικά στην τέταρτη θέση. 

Καρτεράδος: Ο Καρτεράδος, πραγματοποιώντας μια πολύ αξιόλογη σεζόν, κατάφερε να κατακτήσει την ιδιαίτερα τιμητική 5η θέση. Η ομάδα του κ. Τζούρου είχε μια ισορροπημένη παρουσία στο πρωτάθλημα, με 7 νίκες και 7 ήττες. Κρατήθηκε κοντά στην πρώτη τριάδα μέχρι την 10η αγωνιστική, όταν η ήττα με 2-1 από τη Θύελλα περιόρισε τον Καρτεράδο στην 5η θέση. Πάντως ο Καρτεράδος διαδραμάτισε ιδιαίτερα ρυθμιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, αφού ορισμένες νίκες που σημείωσε, όπως για παράδειγμα κόντρα στο Φιλώτι την 12η αγωνιστική, αποδείχτηκαν πολύ καθοριστικές στην διαμόρφωση της πρώτης τριάδας. 

Αστέρας Τραγαίας: Η ομάδα της Νάξου, έχασε στο νήμα την άτυπη μάχη της 5ης θέσης από τον Καρτεράδο, αφού ηττήθηκε εντός έδρας με 2-3 από τους "κόκκινους", επηρεασμένη και από την αποδυνάμωση που υπέστη κατά την περίοδο του Ιανουαρίου.  Πάντως, ιδιαίτερα ρυθμιστικός ήταν και ο ρόλος του Αστέρα, αφού κατάφερε να πετύχει μεγάλες νίκες και να κόψει πολύ σημαντικούς βαθμούς από το Φιλώτι (1-0), ενώ επικράτησε και της Θύελλας(4-3), αν και τελικά το αποτέλεσμα αυτό δεν στέρησε την πρόκριση στην επόμενη φάση για την ομάδα του Καμαρίου. 

Π.Α.Σ Νάξου: Η νεανική ομάδα του κ. Μαράκη, κέρδισε για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις. Μπορεί τα αποτελέσματα να άργησαν να έρθουν, αφού ο Π.Α.Σ κατάφερε να σημειώσει την μοναδική του νίκη λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος κόντρα στη Λάβα, ωστόσο το οργανωμένο και στρωτό ποδόσφαιρο που προσπάθησε να παίξει η ομάδα ήταν αρκετό για να υπερκαλύψει τις βαθμολογικές απώλειες. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που η ομάδα της Νάξου, έχασε κάποια θετικά αποτελέσματα κυρίως λόγω ατυχίας αλλά και της δεδομένης απειρίας. Το σίγουρο είναι ότι οι ιθύοντες και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν κάθε δικαίωμα να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Λάβα Εμπορείου: Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η σεζόν και για τη Λάβα Εμπορείου. Η ομάδα της Σαντορίνης, μπορεί να πέτυχε μόλις μία νίκη, κόντρα στον Π.Α.Σ Νάξου, ωστόσο αποτέλεσε σκληροτράχηλο αντίπαλο για πολλές ομάδες. Με τον κ. Ερρίκο στο τιμόνι της ομάδας, η Λάβα παρουσίασε ένα σαφώς βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, και πιθανότατα να είχε καταφέρει να συλλέξει περισσότερους βαθμούς, αν δεν έκαναν την εμφάνισή τους πολλά προβλήματα τραυματισμών προς το τέλος της χρονιάς. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η ομάδα του Εμπορείου βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση, ώστε να παρουσιάσει ακόμα καλύτερο πρόσωπο τα επόμενα χρόνια. 

*Η σειρά με την οποία έγινε η παρουσίαση των οκτώ ομάδων του ομίλου έγινε με βάση τη βαθμολογική θέση της κάθε ομάδας.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares