Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 20:59

Νίκη με ανατροπή για τον Α.Ο Σύρου στο ντέρμπι

Τρίτη και… φαρμακερή! Μπορεί τις δυο προηγούμενες φορές που βρέθηκαν φέτος αντιμέτωποι Α.Ο. Σύρου και Μύκονος το τρίποντο να πήγε στο νησί των ανέμων, στο τρίτο ντέρμπι όμως η ομάδα από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων επικράτησε με 2-1 και με ανατροπή μάλιστα!

Οι παίκτες του Μάκη Βαρθαλίτη πραγματικοί μαχητές αν και βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο με 0-1 δεν τα παράτησαν ούτε λεπτό φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη που τους φέρνει στην πρώτη θέση του ομίλου παρέα με τον Παμμηλιακό.

Με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης ο ΑΟΣ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και ήταν εμφανές ότι θα έφευγε νικητής από το ντέρμπι. Οι Μυκονιάτες υποχρεώθηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα σε παθητικό ρόλο, δείχνοντας ότι ο πρώτος τους στόχος ήταν να μην χάσουν και στη συνέχεια να διεκσικήσουν ότι καλύτερο μπορούν από το ματς.

Άξιο αναφοράς επίσης οι αρκετές αλλαγές που πραγματοποίησε στο σύστημα της ομάδας ο Μάκης Βαρθαλίτης που ξεκίνησε με σέντερ φορ τον Ξυγκάκη και στα χαφ τον Ραμπαβίλα, κάτι που δεν απέδωσε. Όταν οι ρόλοι άλλαξαν, αμφότεροι έκαναν σπουδαίο παιχνίδι, ενώ ήταν και οι χρυσοί σκόρερ.

Οι φάσεις του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη Μύκονο, αφού στην πρώτη φάση που πάτησε περιοχή σκόραρε. Στο 14’ λοιπόν μετά από λάθος της άμυνας του ΑΟΣ ο Μύρτινας βρέθηκε απέναντι στον Συριανό και με πλασέ έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι παρά το σοκ ανασυντάχθηκαν και τρία λεπτά αργότερα απείλησαν με τον Ραμπαβίλα ο οποίος σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 25’ έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Ξυγκάκη να σημαδεύει το δοκάρι με πλασέ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Τσέχου έστειλε εκ νέου την μπάλα άουτ. Από την άλλη πλευρά η Μύκονος οχυρώθηκε στην άμυνά της θέλοντας να διατηρήσει το προβάδισμα κάτι που κατάφερει ως τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη μάλιστα απείλησε πάλι πρώτη με σουτ του Ράγια στο 56’ που έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Συριανός. Από το 60’ και μετά ο ΑΟΣ ανέβασε ταχύτητα κάτι που «μεταφράστηκε» γρήγορα και σε γκολ.

Έτσι στο 63’ ο Ραμπαβίλας εκμεταλλεύτηκε μια ολιγωρία στην άμυνα της Μυκόνου και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά. Ο ΑΟΣ στο 66’ έφτασε μια ανάσα από ένα δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Ξυγκάκη που απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Σαραντάκος ενώ όσο περνούσε η ώρα (και με τη μετατόπιση στα χαφ του Μανουδάκη) η ομάδα της Σύρου γινόταν όλο και πιο πιεστική.

Το ευτύχημα για τον Μάκη Βαρθαλίτη είναι ότι είδε τους παίκτες του να ανεβάζουν συνεχώς την απόδοσή τους αποδεικνύοντας ότι «διψούσαν» για το τρίποντο. Έτσι στο 89’ μετά από έναν καταπληκτικό συνδυασμό τεσσάρων παικτών ο Ραμπαβίλας έβγαλε ασίστ στον Ξυγκάκη που με ψύχραιμο πλασέ «έγραψε» το τελικό 2-1.

Από τους νικητές όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο όμως υπήρχε μια τετράδα που έδωσε το κάτι… παραπάνω! Τερόλλης, Μανουδάκης, Ραμπαβίλας και Ξυγκάκης ήταν οι τέσσερις… σωματοφύλακες στη σπουδαία νίκη.

Άξια αναφοράς ακόμα η μεταμόρφωση προς το καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο του Μπαλόπητα. Από τη Μύκονο ξεχώρισαν οι Μύρτινας, Τόσκα και Αργυρίου.

Πολύ καλή η διαιτησία των Ζαράνη, Μαραγκού και Νομικού. Ειδικά για τον διαιτητή μπορούμε να πούμε ότι δείχνει μια… άνεση στο να βγάζει χωρίς προβλήματα τέτοια ντέρμπι.

Α.Ο. Σύρου (Βαρθαλίτης): Συριανός, Μανουδάκης, Τερόλλης, Παπαδάκης, Μαραγκός, Μπαλόπητας, Σαγκινέτος (90’ Κόκκαλης), Γκιουράι (61’ Καπλάνης), Ξυγκάκης, Ραμπαβίλας (92’ Φραγκιάς),Τσέχου.

Α.Ο. Μυκόνου (Παχατουρίδης): Σαραντάκος, Μπαλλής, Λάβδας, Κουκάς (30’ λ.τ. Θεοδώρου), Αργυρίου, Ράγια, Αμπαδίνης, Μύρτινας, Τόσκα (63’ Πανέτας), Ντομινίκ, Βλαχόπουλος.

IMG 0362IMG 0363IMG 0364IMG 0365

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares