Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 20:03

Πριγκίπισσες των Κυκλάδων οι Παριανές ''Σταχτοπούτες''

Τι και αν ήταν η μοναδική από τις τέσσερις ομάδες του Final Four που δεν έχει κλειστό γυμναστήριο να προπονηθεί και να παίξει, τι και αν δεν έχει κλείσει ούτε καν έναν χρόνο ζωής; Η ομάδας κορασίδων επικράτησε στον τελικό του Final Four της Νάξου με 33-24 της Ερμούπολης και στέφθηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων της φετινής σεζόν.

Με μόλις επτά (7) μήνες ύπαρξης το νεοσύστατο τμήμα Κορασίδων του ΑΟ Πάρου απέδειξε ότι η επίμονη δουλειά και το πείσμα μπορούν να φέρουν τις επιτυχίες, ενώ μετά τους παίδες του ΑΟ Πάρου που έστειλαν το μήνυμα τους με την κατάκτηση του τίτλου το 2013, ήρθε και η σειρά τους να φωνάξουν μέσω της επιτυχίας τους ότι αξίζουν έναν αξιοπρεπές χώρο για να υπηρετήσουν το άθλημα που αγαπούν και διαπρέπουν.

Αξία

Το πρωτάθλημα αυτό για τις μικρές Παριανές παίρνει μεγαλύτερη αξία από την ποιότητα του αντιπάλου, αφού μιλάμε την Ερμούπολη που επικρατεί στην κατηγορία από την σύσταση της και επί 7 χρόνια δεν έχει χάσει ποτέ σε επίσημο αγώνα, σαρώνοντας όλους τους τίτλους.

MVP του ΑΟ Πάρου αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης η Μαρία Καλακώνα που πέτυχε συνολικά 46 πόντους σε ημιτελικό και τελικό και ήταν ο κινητήριος μοχλός της πρωταθλήτρια ομάδας Κυκλάδων.

Έτσι λοιπόν η Πάρος σήμερα γιορτάζει και πίνει νερό στο όνομα του αρχιμάστορα των τμημάτων Μπάσκετ του ΑΟ Πάρου Θοδωρή Καζακίδη, ο οποίος έχει βαλθεί να κάνει το άθλημα της πορτοκαλί μπάλας το μέσω για την μεταφορά των τίτλων στην Πάρο, όπου μέρα με τη μέρα χτίζεται ένα λαμπρό μπασκετικό μέλλον.

Πορεία

Μετά την χθεσινή νίκη – πρόκριση με 59-53 κόντρα στην ΑΕ Σαντορίνης ήρθε η ώρα του σημερινού τελικού, όπου οι Κορασίδες του ΑΟΠ εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των παικτριών του ΑΟ Ερμούπολης και με την Καλακώνα να δεσπόζει κάτω από τα καλάθια κατάφερε να κρατήσει τις αντίπαλες της σε χαμηλό σκοράρισμα και με την σειρά τους να πατήσουν γκάζι στην 3η περίοδο, στην οποία επικράτησαν με 10-16 και έχτισαν την διαφορά τους στο παιχνίδι.
Ερμούπολη ΑΟ – ΑΟ Πάρου 24-33
Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος – Ισιγώνης
Δεκάλεπτα: 06-07, 06-05, 10-16, 02-05
Ερμούπολη ΑΟ(Μαύρος): Κοτσιπετσίδου, Κορορού 4, Συργιαννή 2, Τουντοσέ, Τζαβάρα 2, Συνοδινού, Σταυγιανουδάκη, Καπούτσου 6, Τζαβάρα Αρ 6, Παχύλη 4, Γαλανού, Αρακά
ΑΟ Πάρου: Καλακώνα Βασ.,Νίκα, Γκόκα, Καλακώνα Αγ. 1 ,Δαφερέρα 6, Αλιπραντή, Βέντουρη, Καλακώνα Βαρ 6(1), Καλακώνα Μ 20, Μπαρμπαρή ,Ιωαννίδου, Δούζα

Τρίτη θέση για την ΑΕ Σαντορίνης

Ο Μικρός τελικός έγειρε προς την Σαντορίνη, όπου η νίκη για τις Κορασίδες της Α.Ε.Σ 32-46 κόντρα στον Πανναξιακό έδωσαν στην ομάδα του κ. Πεταλωτή την 3η θέση στις Κυκλάδες.
Η ομάδα της Σαντορίνης ήταν καλύτερη και δεν έχασε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού το προβάδισμα. Εξαιρετικές για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν οι: Τσούπα (19π.) και Φουστέρη (12π.).
Για την ομάδα της Νάξου ξεχώρισε η Μάρκου που πέτυχε 14 πόντους.

Πανναξιακός – Α.Ε. Σαντορίνης 32-46
Διαιτητές: Κιουλάφας-Κασάπη
Δεκάλεπτα: 07-06, 06-11, 04-13, 15-16

Πανναξιακός: Βιλαντώνη 5, Μάρκου 14, Βασιλάκη 2, Μαυρομμάτη, Ελευθερίου 4, Μαργαρίτη 7
Α.Ε. Σαντορίνης (Πεταλωτής): Χάλαρη 2, Χοσοβά, Ρούσσου 2, Φραγκουδάκη, Τσούπα 19, Φύτρου, Φουστέρη 12(1), Γούσια , Τζούρου 2, Παπαϊωάνου 7 , Χατζηδάκη 2

Φωτογραφίες από τους δύο αγώνες ΕΔΩ

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares