Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 01:17

Δυνατό ντέρμπι με νικητή το Φιλώτι [pics]

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από έναν μήνα με νίκη για τον ΑΜΣ Φιλωτίου που νίκησε 2-1 τον Καρτεράδο και μπήκε με το δεξί στην διαδικασία της 2ης φάσης του πρωταθλήματος.

Σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο σκληροτράχηλες ομάδες η δύναμη το πάθος και οι δυνατές μονομαχίες ανάγκασαν τον διαιτητή της αναμέτρησης Φαν Άακεν να δείξει δύο φορές την άσπρη βούλα, ενώ όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο έβαλε αρκετές φορές νερό στο κρασί του, πράγμα που επέσυρε τις διαμαρτυρίες και των δύο ομάδων, με τον ρέφερι πάντως να κρατάει τις ισορροπίες και να βγάζει εις πέρας ένα παιχνίδι που θα μπορούσε άνετα να είχε τελειώσει με παίκτη -ες λιγότερους και για τους δύο.

Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες όπως έχουμε ξαναγράψει λάθη πάντα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν... αλλά δεν είναι δυνατόν ένας αγώνας να μετατρέπεται χωρίς λόγο σε λαϊκό δικαστήριο απέναντι στην διαιτησία και πόσο μάλλον αν τα λάθη αυτά αφορούν ένα φάουλ στο κέντρο, όπως επίσης ''ήταν κίτρινη ή δεν ήταν'' και κατά συνέπεια δεν κρίνουν κανένα αποτέλεσμα. Καλό είναι να μην αφήνουμε στο απυρόβλητο τους διαιτητές, αλλά και από την άλλη η καραμέλα ότι πάντα φταίνε μόνο οι ''άνθρωποι με τα μαύρα'' θα πρέπει να σταματήσει.

Ψυχραιμία

Ο παίκτης τελικά που έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά για την ομάδα της Νάξου ήταν ο Γιάννης Τζώρτζης, ο οποίος αφού είχε προηγηθεί το χαμένο πέναλτι του Σταματίου στο 2ο λεπτό και όσο και αν η μπάλα έκαιγε στο 1-1, ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τον πολύ καλό Κουρδελάκη από την άλλη του γωνία. Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και για τον Ιάκωβο Σταματίου, που ήταν αυτός που κέρδισε και τα δύο πέναλτι, όπως και αυτός που έδωσε την ασίστ στον Κοττάκη στο 1-0. Από τον Καρτεράδο θετικότατος ήταν για ακόμη μία φορά ο τερματοφύλακας Κουρδελάκης, ενώ αρκετές προσπάθειες πέρασαν και από τα πόδια του Αγκαράι που είχε πολύ καλή παρουσία στο παιχνίδι.

Ισορροπία και γκολ

Στο αγωνιστικό κομμάτι και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν φύγει με τους τρεις βαθμούς στο παιχνίδι, αφού υπήρξαν ουσιαστικές ευκαιρίες, που αποσόβησαν ο Ανυφαντάκης και ο Κουρδελάκης, με τον πρώτο να πραγματοποιεί τριπλή απόκρουση στην πιο σημαντική ευκαιρία του Καρτεράδου στο 1ο μέρος και τον 2ο να λέει όχι σε πέναλτι Του Σταματίου μόλις στο 2ο λεπτό που κέρδισε ο ίδιος από τον Χοχάϊ.

Μάλιστα οι γηπεδουχοι σε αυτή τη φάση ζητάνε και την αποβολή του παίκτη λόγω που θεώρησαν ότι ο Σταματίου ήταν σε προφανή θέση για γκολ και ο αμυντικός του Καρτεράδου ο τελευταίος παίκτης.

Στο 14' ο Σταματίου και πάλι βλέπει τον Κουρδελάκη να εξουδετερώνει δικό του σουτ μέσα από την περιοχή, πράγμα που δεν μπόρεσε όμως να κάνει στο 34', όπου ο Σταματίου αυτή τη φορά σε ρόλο δημιουργού πάσαρε παράλληλα στον Κοττάκη και εκείνος σχεδόν εξ επαφής έκανε το 1-0 για το Φιλώτι που ήταν και το σκορ του 1ου ημιχρόνου.

Ισοφάριση και τραυματισμός

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Καρτεράδος κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα έπειτα από ένα πλάγιο στο 46' όπου ο Ζερβάκης γύρισε, η άμυνα του Φιλωτίου ολιγώρησε και ο Μπινιέρης που καραδοκούσε με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση και στο 5ο λεπτό έφτασαν κοντά σε αυτή όταν ο Αγκαράι έπειτα από μία εκτέλεση φάουλ είδε την μπάλα να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι του Ανυφαντάκη. Στο 8' ο Επόπτης Βασάλος όρθα ακυρώνει ως οφσάιντ γκολ του Κοττάκη, ενώ στο 9' έγινε η φάση που καρδιοχτύπησε το γήπεδο όταν σε μία ανύποπτη φάση ο Πιταράς χτύπησε το κεφάλι του στο γόνατο του Αγκαράι και έμεινε ζαλισμένος στο έδαφος. Στη συνέχεια με την παρέμβαση του Γιατρού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον παίκτη ενώ καλέστηκε το ΕΚΑΒ, πράγμα που έφερε 25λεπτη διακοπή στο παιχνίδι. Ευτυχώς μετά την διακομιδή του παίκτη στο Νοσοκομείο Νάξου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μόνο ένα αιμάτωμα και δεν χρειάστηκε περαιτέρω παρακολούθηση.

Υπεροχή

Μετά την διακοπή το Φιλώτι μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένο να διεκδικήσει τη νίκη και κατάφερε να περιορίσει την επιθετική στο ελάχιστο την επιθετική πρωτοβουλία του Καρτεραδου, ενώ από την πλευρά του είχε 1-2 καλές στιγμές με τον Κοττάκη και μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Σαντέ, ο οποίος μετά από κόρνερ του Τζώρτζη δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής με το τέρμα, με την κεφαλιά του να περνά μόλις άουτ.

Στο 79' το Φιλώτι κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Σταματίου από τον Χοχάι, με τον διαιτητή Φαν Άακεν να χρειάζεται την συνδρομή του Βασάλου για να δείξει την άσπρη βούκα και τον Καρτεραδο να διαμαρτύρεται.

Ο Γιάννης Τζώρτζης με ψύχραιμη τεχνική εκτέλεση νίκησε τον Κουρδελάκη γράφοντας το τελικό 2-1.

Στην τελευταία φάση του αγώνα και σε μία από τις σπάνιες επισκέψεις του Καρτεράδου στα καρε του Φιλωτίου ο Ανυφαντάκης συγκρούεται στην περιοχή με τον Βαζαίο με την φάση να θεωρείτε αμφισβητήσιμη για τους φιλοξενούμενους.

Διαιτητές ήταν οι: Φαν Άακεν, Βασάλος και Νεοκοσμίδης

Συνθέσεις

ΑΜΣ Φιλωτίου (Παλάζης): Ανυφαντακης, Δεγαϊτας, Πιταράς (λ.τ. 57' Μουστάκης), Σαντέ, κοττάκης, Στρατούρης (82' Λυμπερτάς), Σταματίου, Τζώρτζης, Πράσινος, Κρητικός, μανωλάς.

Καρτεράδος (Τζούρος): Κουρδελάκης, Τρούλης, Χοχάι, Νομικός, Ξαγοράρης (87' Φύτρος), Ζερβάκης, Τζούρος (61' Βαρμάζης), Νομικός Γ., Μπινιέρης (82' Βαζαίος), Σελιστάι, Αγκαράι.

Φωτογραφίες από τον αγώνα ΕΔΩ

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares