Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015 20:41

Διπλό πρωτιάς του ΑΟ Μυκόνου μέσα στην Μήλο

Η Μύκονος το έκανε και πάλι όπως πριν από 2 χρόνια.

Επιβεβαιώνοντας τον παράγοντα της παράδοσης ο ΑΟ Μυκόνου πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκης με 1-0 στο φλεγόμενο Δημοτικό Στάδιο Μήλου επί του Παμμηλιακού που τα έχει με την τύχη του. Με τακτική, πάθος, ποιότητα και πείρα η ομάδα του Παχατουρίδη πήρε τους πολύτιμους 3 βαθμούς και σε συνδυασμό με τη μεγάλη νίκη της συμπολίτισσας της Άνω Μερά επί του ΑΟ Σύρου με 3-1 πέρασε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του β’ ομίλου για την ανάδειξη του πρωταθλητή Κυκλάδων. Ήταν η μέρα των Μυκονιάτικων ομάδων που με εμφανίσεις ψυχής έκαναν τον όμιλο και πάλι ροντέο. Αξιοσημείωτο ότι ο Παμμηλιακός παρά την πρώτη ήττα του στα μπαράζ παρέμεινε στην 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα ημιτελικά. Πέταξε όμως στα σκουπίδια το σπουδαίο διπλό της προηγούμενης αγωνιστικής επί της Άνω Μερά.

Σε ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι, με πολύ δυνατές μονομαχίες και πολυπρόσωπο κέντρο από τις δύο ομάδες οι κλασικές φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και για τις δύο MHLOS 2014-2015ομάδες. Ο Παμμηλιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό με την κεφαλιά του Κυρίτση, ύστερα από γύρισμα στην περιοχή από τον Καμακάρη, να χτυπάει στα σώματα των αμυντικών της Μυκόνου. Οι παίχτες μάλιστα των «κόκκινων» ζήτησαν επίμονα χέρι στην συγκεκριμένη φάση.

Λίγο πριν το ημίωρο ο Τσιριγωτάκης είδε εκτός εστίας τον Σαραντάκο αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής πέρασε ελάχιστα πάνω από το ορισζόντιο δοκάρι του κενού τέρματος.

Στο β’ ημίχρονο ο Παμμηλιακός είχε την ευκαρία να ανοίξει το σκορ σχεδόν με την σέντρα, όταν στην πρώτη επίθεση του, το σουτ από αριστερά του Καραπετσάνη πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σαρακατσάνου που δεν θα μπορούσε να αντιδράσει. Η επόμενη φάση, 2 λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του ΑΟ Μυκόνου να μπει δυνατά αλλά και αποτελεσματικά στο β’ μέρος. Στο 48ο λεπτό σε μια αντεπίθεση από αριστερά ο Βλαχόπουλος (εκ των κορυφαίων στο β’ μέρος κυρίως) έκανε σέντρα ακριβείας στην καρδιά της περιοχής του Παμμηλιακού και ο επερχόμενος Αμπαδίνης δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αϊβαλιώτη, που έπεσε σωστά αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δεξί μέρος του τέρματος του κάνοντας το 0-1 για τον ΑΟ Μυκόνου που έμελλε να είναι και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Οι παίχτες της Μήλου «φώναξαν» για φάουλ στον Πουλάκη στη φάση αυτή από τον Αμπαδίνη.

Οι δύο προπονητές άρχισαν το σκάκι.

Η αντίδραση των δύο προπονητών στην εξέλιξη του παιχνιδιού άλλαξε άρδην. Ο κ.Γκούντζας πέρασε στον αγώνα τους Ντερμεντζίεφ και Αχμέτ ενισχύοντας την γραμμή κρούσης του, ενώ ο κ.Παχατουρίδης, ο οποίος είχε περάσει στο ημίχρονο τον Hilajστην θέση του ElBatriάλλαζε θέσεις στους παίχτες του αλλάζοντας θέση στον Μπαλλή με τον Βαλαμούτη (από αμυντικό χαφ σε σέντερ μπατ τον πρώτο), παιρνόντας τον Πανέτα στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Μύρτινας ερχόταν ως κρυφός επιθετικός από την δεξιά πλευρά του κέντρου. Πάντως ο κόουτς του Παμμηλιακού ελάχιστα πράγματα πήρε από τις 2 αλλαγές του...

Ο ΑΟ Μυκόνου υποχώρησε δίνοντας γήπεδο στον Παμμηλιακό, ενώ στο τελευταίο 20λεπτο όλοι οι παίχτες του ήταν πίσω από την σέντρα και τη μπάλα κάνοντας το έργο δημιουργίας φάσεων βουνό για τον Παμμηλιακό. Παρ’όλα αυτά η ομάδα της Μήλου βρήκε την φάση σε ένα κλέψιμο του Τσιριγωτάκη που άλλαξε τη μπάλα με τον Ντερμεντζίεφ αλλά το πλασέ από την μικρή σχεδόν περιοχή κόντραρε και βρήκε τον Σαραντάκο σε ετοιμότητα. Στο 85’ ο ΑΟ Μυκόνου έμεινε με 10 παίχτες. Ο Αμπαδίνης εκνευρισμένος έσπρωξε τον γιατρό (!) του αγώνα κ. Αποστολόπουλο και ο Μενδρινός τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παμμηλιακός (Γκούτζας): Αϊβαλιώτης, Κυρίτσης, Πουλάκης, Πάντος, Σίδερης, Καραπετσάνης, Καλέσης, Τσιριγωτάκης, Καμακάρης (59’ Ντερμεντζίεφ), Ατανάσοφ (72’ Αχμέτ).

ΑΟ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Σαραντάκος, Ράγια, Λάβδας, Αργυρίου, Βαλαμούτης, Μπαλλής, Αμπαδίνης, Πανέτας (90’ Ασλάνι), Ελ Μπάτρι (80’ Hilaj), Μύρτινας (46’ Κουκάς), Βλαχόπουλος.

Εξαιρετική η διαιτησία του κ. Μενδρινού σε ένα πολύ δυνατό και σκληρό παιχνίδι, καθώς και των βοηθών του Μουτάφη και Ρούσσου.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Άνω Μερά κέρδισε 2-1 τον ΑΟ Σύρου και η μάχη των μπαράζ πήρε φωτιά.

Δείτε εδώ την βαθμολογία του ομίλου με την συμπλήρωση της πρώτης τριάδας αγώνων.

Μικρά από τη Μήλο

-Αρκετός κόσμος έδωσε βροντερό παρόν στο Δημοτικό Στάδιο της Μήλου και μάλιστα ίσως ήταν περισσότερο αν κάποιοι δεν είχαν «φοβηθεί» την βροχή που κρεμόταν κυρίως στην διάρκεια του α’ ημιχρόνου. Στο β’ μέρος ο ήλιος έκανε την εμφάνιση του.

-Τα «Μηλέικα Νέα» και το «SportCyclades» σε συνεργασία με το «Mykonos FM 98,1» κάλυψαν σε ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση τον αγώνα. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από το «ΑΙΓΑΙΟ TV» σε συνεργασία με το «SportCyclades».

Στιγμιότυπα από την συνάντηση μετά την επεξεργασία του βίντεο.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τάσος Βενιζέλος

Kαθημερινή ενημέρωση με ειδήσεις από τη Μήλο

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares