Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 23:22

Επιβράβευση ο τρόπος που δουλεύουμε

Ο Σταύρος Τερζίδης – γενικός αρχηγός του ΠΑΣ Νάξου μιλάει για την επιλογή του ΠΑΣ στις 125 ακαδημίες υπό την σκέπη του ΟΠΑΠ – Τα κέρδη από τη συνεργασία, τα επόμενα βήματα που έρχονται Ο Σταύρος Τερζίδης – γενικός αρχηγός του ΠΑΣ Νάξου μιλάει για την επιλογή του ΠΑΣ στις 125 ακαδημίες υπό την σκέπη του ΟΠΑΠ – Τα κέρδη από τη συνεργασία, τα επόμενα βήματα που έρχονται

Σήμερα είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα για τις Κυκλάδες όσον αφορά τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών σε όλα σχεδόν τα νησιά. Κι αυτό γιατί η διοίκηση του ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τις 125 ακαδημίες που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη – Εκπαίδευση - Εκσυγχρονισμός των Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών» έως και τον Ιούνιο του 2016.

Και οι Κυκλαδίτικες ομάδες έβαλαν …δύσκολα στους ιθύνοντες του προγράμματος καθότι όπως αποδείχτηκε άλλαξαν τα δεδομένα. Και τα άλλαξαν με βάση τη ποιότητα δουλειά τους… Ο αρχικός προγραμματισμός μιλούσε για επιλογή δύο ομάδων από την περιφέρεια των Κυκλάδων. Όμως, όταν είδαν τα αποτελέσματα της έρευνας και σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα των άλλων περιφερειών, δόθηκε άνωθεν εντολή και αντί για δύο ομάδες εντάσσονται όπως όλα δείχνουν πέντε (!!!) Μένει να δούμε εάν μαζί με ΠΑΣ Νάξου, ΑΟ Μυκόνου ενταχθούν και οι Αίαντας Σύρου, Παμμηλιακός και Πανσιφναϊκός που έχουν περάσει τα στάνταρ που δόθηκαν για την βαθμολόγησή τους… Και ο ΠΑΣ Νάξου έχει τη τιμή να έχει την υψηλότερη βαθμολόγηση σε όλες τις Κυκλάδες και όπως αναμένεται μία από τις πιο ψηλές σε όλη την Ελλάδα…

Τα εύσημα

Και όπως προλογίσαμε, δίνουμε το λόγο στον γενικό αρχηγό (και διαχειριστή του blog της ομάδος) κ. Τερζίδη, ο οποίος μάλλον είναι …γουρλής καθότι αν και δεν έχει άλλη προϋπηρεσία σε ανάλογα καθήκοντα στη πρώτη του χρονιά τα πήγε περίφημα… TERZIDHS

Τι σημαίνει για τον ΠΑΣ Νάξου η ένταξη του στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ;

«Η επιλογή μας μετά από εξονυχιστικό έλεγχο και η κατάταξή μας μέσα στις 125 ακαδημίες από όλη την Ελλάδα, είναι σαφώς μια σημαντική διάκριση για την ομάδα μας και μας δείχνει ότι ο τρόπος που έχουμε επιλέξει για την λειτουργία και την οργάνωση της ακαδημίας μας είναι ο σωστός».  

Ποια είναι τα άμεσα και έμμεσα οφέλη της ομάδας από τη συνεργασία αυτή;

« Τα οφέλη μας από αυτήν την συνεργασία είναι:

   α. Υλικοτεχνικά μέσα για την καλύτερη προπόνηση.

   β. Σεμινάρια για τους προπονητές της ακαδημίας μας.

   γ. Ασφάλιση για περίπτωση τραυματισμού των αθλητών που θα ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα.

   δ. Ιστοσελίδα όπου οι γονείς θα μπορούν να επικοινωνούν και να λαμβάνουν απαντήσεις από αθλητικούς ψυχολόγους .

   ε. Συμμετοχή των ακαδημιών μας σε τουρνουά που θα διοργανώνει ο Ο.Π.Α.Π. με άλλες ακαδημίες.

Τι αλήθεια κερδίζει ο ΟΠΑΠ από την συνεργασία αυτή;

« Το πρόγραμμα του Ο.Π.Α.Π λέγεται και στόχους του είναι η νίκη του ευ αγωνίζεσθαι. Γι' αυτόν τον λόγο επέλεξε τις ακαδημίες που πρεσβεύουν αυτό τον στόχο, μπορούν να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν στην διαμόρφωση των αυριανών αθλητών».

Πόσο σημαντικό είναι για το σωματείο η επιλογή του ως ένα από τα 125 καλύτερα σωματεία στην Ελλάδα

PANKYKLADIKO 2013« Σημαντικό δεν είναι η ένταξη μας στις 125 ακαδημίες, σημαντικό είναι ότι μας επιβεβαίωσαν ότι αυτό που κάνουμε το κάνουμε σωστά. Άλλωστε εκτός από μέλη του ΔΣ της ομάδος, είμαστε και γονείς και προσπαθούμε   να δώσουμε στα παιδιά μας τα καλύτερα εφόδια για το μέλλον τους».

Πόσο εύκολο ήταν να μπει στην επιλογή αυτή ο ΠΑΣ Νάξου

« Ο Ο.Π.Α.Π δεν ζήτησε παράλογα πράγματα, ζήτησε αυτά τα οποία κάθε ακαδημία που σέβεται τον εαυτό της και τους αθλητές της τα έχει. Εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε υπεύθυνο για την ακαδημία και προπονητή της τον Πέτρο Μαράκη. Αυτός είχε εξοπλίσει και λειτουργούσε την ακαδημία με άριστο τρόπο. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να αποδείξουμε αυτό που είχαμε και να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες στο οργανωτικό μέρος ,και αυτό κάναμε».

Πως θα χαρακτηρίζατε τη δουλειά που γίνεται σε επίπεδο ακαδημιών στον ΠΑΣ;

« Δεν είμαι αυτός που μπορεί να κρίνει την δουλειά που γίνεται στην ακαδημία για δυο λόγους:

1. Δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για να κάνω κάτι τέτοιο.

2. Είμαι κάτοικος Νάξου μόνο τα τελευταία 2 χρόνια και οι ακαδημίες κρίνονται σε βάθος χρόνου και όχι σε μια ή δυο χρονιές .  

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπου αγωνίζονται οι ομάδες μας παίρνουν το χειροκρότημα και τα εύσημα των αντιπάλων μας . Νομίζω ότι αυτό από μόνο του κάτι λέει» .

PAS 7 PANKYKLADIKOΟ ΠΑΣ Νάξου σε επίπεδο ακαδημιών (και όχι μόνο) συνεργάζεται με ψυχολόγο και διατροφολόγο, Πόσο έχει βοηθήσει αυτό τους αθλητές αλλά και τις οικογένειες τους;

«Ναι, έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με τον Κ Γιάννη Ζαρώτη αθλητικό ψυχολόγο και την Κα Βερυκκόκου Μαρία Διατροφολόγο.

Τα αποτελέσματα τις Κα Βερυκκόκου είναι εμφανή και στα παιδιά άλλα και στο Δ.Σ μας και είναι εντυπωσιακά. Ως γονέας έμαθα και μαθαίνω πως και με τι πρέπει να τρέφεται ένας αθλητής σε καθημερινή βάση αλλά και με τι πριν και μετά από κάθε αγώνα και προσπαθώ να την όσο γίνεται. Ο Κ Ζαρώτης δεν βοηθάει μόνο τους αθλητές και τους γονείς απαντώντας και λύνοντας απορίες τους για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν το κάθε πρόβλημα τους. Έχοντας μεγάλη   εμπειρία σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών, μας βοηθάει και μας συμβουλεύει κάθε φορά που του το ζητάμε ,και τον ευχαριστούμε γι' αυτό».

Πως κρίνεται τη φετινή πορεία του ΠΑΣ στα τμήματα υποδομών;

« Για άλλη μια χρονιά η Νάξος πρέπει να είναι υπερήφανη γιατί αντιπροσωπεύεται στους τελικούς των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κυκλάδων με μια ομάδα που όχι μόνο κατάφερε να προκριθεί αλλά παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο. Πρέπει λοιπόν όλοι μαζί να βοηθήσουμε αρχής γενομένης στους τελικούς του παιδικού που γίνεται το Σαββατοκύριακο 3-5 Απριλίου στο ΔΑΚ ΝΑΞΟΥ. Πρέπει όλοι να είμαστε εκεί και να χειροκροτήσουμε όλα τα παιδιά».

Ο ΠΑΣ Νάξου για 2η χρονιά έχει ομάδα στο ανδρικό τμήμα. Πως κρίνεται μέχρι τώρα την πορεία του;PAS PANKY 2013

« Η ανδρική ομάδα χρειάζεται χρόνο και εμπειρία ,πέρυσι μας έκανε υπερήφανους για το κύπελλο ήθους που κατέκτησε. Φέτος αν και δεν το δείχνουν τα αποτελέσματα βλέπουμε ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση σε θέματα φυσικής κατάστασης (χάρη στην βοήθεια του Πέτρου Σιδερή που έχει κάνει πολύ καλή δουλεία), αλλά και σε θέματα τακτικής. Συνεχίζουμε και κοιτάμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε, πάντα όμως χωρίς να αποκλίνουμε από τις αρχές μας».

Σε επίπεδο γηπεδικών εγκαταστάσεων πιστεύετε ότι χρειάζεται να αλλάξει κάτι άλλο η ομάδα;

« Το θέμα του γηπέδου είναι μεγάλο πρόβλημα και όχι μόνο για εμάς αλλά για όλες τις ομάδες του νησιού. Οι προπονήσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι 2-3 την εβδομάδα (εκτός αν βρέχει, οπότε χάνονται), ενώ αντίστοιχες άλλες ομάδες στην ηπειρωτική Ελλάδα κάνουν 5-7 προπονήσεις. Σίγουρα η Χώρα χρειάζεται άλλο ένα γήπεδο με τάπητα   αλλά και η ορεινή Νάξος θα πρέπει να αποκτήσει ένα σωστό γήπεδο για τα εκεί παιδιά».

PAIDES 2013-2014 PROTATHLITESΠοιο είναι το επόμενο «μεγάλο» μυστικό της ομάδας εάν βέβαια μπορείτε να το αποκαλύψετε;

« Κάθε ζωντανός οργανισμός πρέπει συνέχεια να   κάνει νέα πράγματα αλλιώς πεθαίνει. Έτσι   και εμείς ετοιμάζουμε όχι το επόμενο, αλλά τα επόμενα βήματα μας. Βήματα που θα δώσουν επιπλέον βοήθεια στα παιδιά μας φέρνοντας τα πιο κοντά στα κέντρα λήψεων αποφάσεων .Δεν μπορώ όμως να σας πω κάτι παραπάνω γιατί δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί όλες οι προεργασίες, όποτε θα ήταν λάθος να πω κάτι γι' αυτά».

Έχετε την αίσθηση ότι η συνεργασία αυτή του ΟΠΑΠ με τον ΠΑΣ Νάξου θα λειτουργήσει ως δέλεαρ για τις άλλες ομάδες του νησιού να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στα τμήματα υποδομών;PANKYKLADIKO 2013 1

«Μακάρι όλες οι ομάδες του νησιού να μας ακολουθήσουν αλλά και να μας ξεπεράσουν. Δεν θέλουμε να είμαστε ο μονόφθαλμος ανάμεσα σε τυφλούς αλλά ο καλύτερος ανάμεσα από πολλούς καλούς .Άλλωστε ο καλύτερος τρόπος να βελτιωθεί μια ομάδα είναι να έχει πολλούς και δυνατούς αντιπάλους και μέσα από τον συναγωνισμό θα γίνουμε όλοι καλύτεροι».

Πως αντιδράσετε τόσο εσείς όσο και το ΔΣ της ομάδας όταν έγινε γνωστή η επισημοποίηση της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ;

« Φυσικά και χαρήκαμε, ανταλλάξαμε συγχαρητήρια αλλά και προγραμματίσαμε τις επόμενες υποχρεώσεις μας γιατί οι υποχρεώσεις μας δεν σταματάνε στην ένταξη, αλλά υπάρχουν συνέχεια και καθ' όλη την διάρκεια του προγράμματος».    

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

PAPADOPOYLOS-TERZIDHS-MARGARITHS1

 

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares