Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 15:42

Και η δράση τώρα αρχίζει!

Μόλις μία μέρα μετά το δεύτερο αγώνα της σεζόν και τη νίκη της Ferrari στη Sepang της Μαλαισίας όλα μοιάζουν διαφορετικά από πέρσι. Ο Vettel κόντρα σε όλα τα προγνωστικά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την ταχύτητα της SF-15T και με στρατηγική 2 pitstop κατάφερε να επιβληθεί των δυο Mercedes.

Η Ferrari γνωρίζαμε από τις χειμερινές δοκιμές της Ισπανίας ότι θα ήταν εμφανώς βελτιωμένη, χωρίς όμως να ξέρουμε πόσο. Οι άνθρωποί της επεσήμαναν σε κάθε τόνο πως οι ανταγωνιστές θα ήταν οι RedBull και Williams, ωστόσο η ίδια η πραγματικότητα ήρθε να τους ξεπεράσει. Πριν δυο εβδομάδες, στον αγώνα της Αυστραλίας οι Mercedes έδειξαν να ξεκινούν από εκεί που σταμάτησαν. Έκαναν το 1-2, με το Lewis Hamilton να παίρνει τη νίκη εκκινώντας από την poleposition. Ο Γερμανός πιλότος της ιταλικής ομάδας τερμάτισε τρίτος, προϊδεάζοντας τους tifosi για το τι θα ακολουθήσει. Στο χθεσινό αγώνα, τα κόκκινα αλογάκια επέστρεψαν στις νίκες αφήνοντας δίκαια τους οδηγούς της Mercedes στις θέσεις δυο και τρία, ενώ ο Kimi Raikkonen τερμάτισε τέταρτος, δίνοντας άλλο ένα λόγο στους Ιταλούς να χαμογελούν. Η αλήθεια είναι πως η νίκη για τη Ferrari ήρθε νωρίτερα απ ότι υπολόγιζε κι ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας. Παρ όλα αυτά οι Ιταλοί χρειάζονται πολλή δουλειά ακόμα για να κοντράρουν περισσότερο τις Mercedes και να έχουν μεγαλύτερες αξιώσεις για νίκες.

Οι Γερμανοί είναι ακόμα το ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα και δύσκολα θα το χάσουν, ωστόσο οι δηλώσεις του Nico Rosberg, πιλότου της Mercedes μετά τον αγώνα της Μαλαισίας φανερώνει πόσο πολύ υπολογίζουν τους αντιπάλους τους: ‘Στον επόμενο αγώνα στην Κίνα θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε εκδίκηση’. Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι ακολουθήσει θα είναι προς τέρψη του φίλαθλου κοινού της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όλα δείχνουν ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ενδιαφέρον από το περσινό με περισσότερο ανταγωνισμό, κάτι που επιθυμεί κάθε λάτρης της ταχύτητας.

Αλέξανδρος Τάταρης.

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κανονικοί Υπεράνθρωποι Φαβορί και Αουτσάιντερ »

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares