Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 18:23

Η ισορροπία αποκαταστάθηκε

   Έχοντας ολοκληρωθεί ο τρίτος αγώνας της σεζόν, μπορούμε να βγάλουμε ήδη κάποια πρώτα συμπεράσματα για το πώς θα εξελιχθεί η χρονιά. Οι ομάδες μέτρησαν δυνάμεις, οι οδηγοί δοκίμασαν τα όριά τους, και οι φίλαθλοι τρίβουν τα μάτια τους. Ο αγώνας κινήθηκε σε λογικά πλαίσια για όλους αποκαθιστώντας κάποιες ισορροπίες. Μετά το δεύτερο αγώνα στη Μαλαισία, πολλοί πίστεψαν ότι η Mercedesβρήκε αντάξιο αντίπαλο στο πρόσωπο της Ferrari. Ωστόσο, ο αγώνας της Κίνας ήταν ενδεικτικός των δυνατοτήτων κάθε ομάδας.

   Στη Σανγκάη, η Mercedesέδειξε την αξία της από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, με το LewisHamiltonνα κυριαρχεί σε όλους τους τομείς. Ο NicoRosbergακολούθησε κατά πόδας τον ομόσταυλό του χάνοντας την polepositionγια μερικά χιλιοστά. Όσοι αμφέβαλαν για τον αγώνα, η απάντηση δόθηκε στην πίστα. Ο Βρετανός πιλότος «πήρε το αίμα του πίσω» από συμμάχους κι αντιπάλους οδηγώντας την κούρσα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ο Γερμανός οδηγός της Mercedesπάλεψε, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από τη δεύτερη θέση καθώς δεν του έδωσε δικαίωμα ο pitmateτου να τον αμφισβητήσει. Το μεγάλο ερωτηματικό όλων, η Ferrari, διέψευσε πολλούς, αλλά δικαίωσε περισσότερους.

   Αρκετοί ήθελαν αυτή την νικών συνέχεια για την ιταλική ομάδα, ωστόσο πανηγύρισαν το ίδιο έντονα με τις θέσεις 3 και 4 των SebastianVettelκαι KimiRaikonnen. Η Ferrariαπό την πλευρά της έκανε αυτό που όφειλε, όχι να νικήσει αλλά να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο απόδοσης, μακριά από τεχνικές αναξιοπιστίες και στρατηγικά λάθη. Η αλλαγή στους Ιταλούς συνεχίζεται σε όλους τους τομείς κι αυτό είναι εμφανές. Μπορεί να μην πάρει το πρωτάθλημα στους κατασκευαστές, όπως δήλωσε ο Φινλανδός πιλότος: «Δε βλέπω γιατί όχι. Εξάλλου ο Sebastian έδειξε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε.» νίκες πάντως θα ξαναπάρει έστω και σε ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, γιατί βελτιώνεται συνεχώς. Από ‘κει και πέρα οι Williamsκαι RedBullέδειξαν ανήμπορες να ακολουθήσουν έστω και το ρυθμό της Ferrari. Τα μονοθέσια της Williams έδειξαν ταχύτητα στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, παρ’ όλα αυτά υστέρησαν σε διάρκεια και ρυθμό αγώνα. Η McLarenHondaδιανύει μία εκ των χειρότερων σεζόν της ιστορίας της, με την ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία των μονάδων ισχύος να υπολείπεται σε εμπειρία και δοκιμές στην πράξη.

   Στην κούρσα του πρωταθλήματος των κατασκευαστών θα παλέψουν Mercedesκαι Ferrariμε ξεκάθαρο φαβορί να χρίζεται η γερμανική ομάδα. Στο πρωτάθλημα των οδηγών είναι πιο πολλοί οι διεκδικητές με φαβορί και φέτος τους δύο οδηγούς της Mercedes. Κι ενώ ο LewisHamiltonμοιάζει ικανός για τον backtobackτίτλο με την ίδια απόδοση με πέρυσι, ο NicoRosbergείναι φανερά εκτός φόρμας. Ο Γερμανός πιλότος μετρά δύο δεύτερες θέσεις και μία τρίτη εκκινώντας από τη δεύτερη και τρίτη θέση του grid. Πέρυσι στους πρώτους τρεις αγώνες είχε μια νίκη, μία poleposition, και δύο δεύτερες θέσεις. Όσο ο Γερμανός λοιπόν δεν μπορεί να κοντράρει στα ίσα για τη νίκη τον pitmateτου, τότε πολύ σύντομα αυτός ο τίτλος θα πάψει να έχει ενδιαφέρον. Ραντεβού την άλλη Τετάρτη με τα επακόλουθα του αγώνα του Μπαχρέιν.

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Κανονικοί Υπεράνθρωποι »

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares