Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 07:05

Super derby! Πρώτος στον όμιλο ο Πανσιφναϊκός.

Ο Πανσιφναϊκός κέρδισε 3-2 τον ΑΟ Σερίφου και πήρε και μαθηματικά την πρώτη θέση στα μπαράζ παραμονής στην Α Κατηγορία.

Ο καιρός ήταν κατάλληλος για ποδόσφαιρο και η παρουσία 50 και πλέον φιλάθλων από τη Σέριφο που ήρθαν να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους, έδωσε ωραίο χρώμα στις κερκίδες του δημοτικού γηπέδου Γ & Δ Συγγελίδη. Οι φίλοι του Πανσιφναϊκού έδωσαν το παρόν στο γήπεδο και δεν σταμάτησαν λεπτό να παροτρύνουν την ομάδα τους. Ήταν ένα παιχνίδι που το περίμεναν όλοι.

Ένα παιχνίδι φωτιά όπως το είχαν ονομάσει οι υπεύθυνοι του Πανσιφναϊκού στην αφίσα πριν τον αγώνα. Ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη ο μεν Πανσιφναϊκός για να «καθαρίσει» και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο και να μην μπει σε περιπέτειες, ο δε ΑΟ Σερίφου για να κυνηγήσει τις δικές του ελπίδες για την πρώτη θέση στον τελευταίο του αγώνα με το Νηρέα στη Σέριφο. Συμπληρώστε σε αυτά την αντιπαλότητα των δύο ομάδων ως γειτονικό ντέρμπι και επιπλέον την νίκη του ΠΑΣ στον πρώτο αγώνα τους στο 90 μέσα στη Σέριφο και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι στο γήπεδο θα έπεφταν κορμιά! Παιχνίδι για γερά νεύρα που δεν ενδείκνυται για καρδιακούς.

 

Αυτός που φάνηκε να θέλει περισσότερο τη νίκη ήταν ο Πανσιφναϊκός που μπήκε δυνατά στον αγώνα και στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Γούναρη στο 4ο λεπτό ευτύχισε να προηγηθεί με τον Γεωργούλη και να φέρει το ματς στα μέτρα του. Το γρήγορο γκολ έβαλε φωτιά στις κερκίδες και χάρισε σιγουριά στις κινήσεις των παιχτών του ΠΑΣ. Ο ΑΟ Σερίφου προσπάθησε σιγά σιγά να ξαναμπεί στο παιχνίδι με μακρινές μεταβιβάσεις και κυρίως με τις στημένες φάσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι το ημίωρο ο Πανσιφναϊκός είχε ακόμα δύο καλές επισκέψεις στην εστία του Γούναρη για να διπλασιάσει τα γκολ του και να σιγουρέψει το προβάδισμά του. Δεν κατάφερε όμως να τις εκμεταλλευτεί και το πλήρωσε με την ισοφάριση. Στο 30ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στην περιοχή του Κάραβου που δεν «καθάρισε» τη φάση, έχασε τη μπάλα (ίσως και με φάουλ) και με διπλή προσπάθεια μία στο δοκάρι και δεύτερη εξ επαφής ο Λιβάνιος ισοφάρισε το ματς και αποκατέστησε τις ισορροπίες. Το άγχος άρχισε να κάνει την εμφάνισή του στις προσπάθειες των παιχτών του ΠΑΣ και το 1-1 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια προμήνυε ένα ακόμα πιο συναρπαστικό δεύτερο ημίχρονο.

ole-19-4-2015

Με το ξεκίνημα της επανάληψης μετά από ωραία ενέργεια του Ατσόνιου από τα αριστερά η μπάλα ήρθε συστημένη στο ύψος της περιοχής στον Κίτσαλη αυτός δεν λάθεψε και με πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γούναρη! Ο ΑΟ Σερίφου όμως αντέδρασε άμεσα και 3 λεπτά αργότερα στο 49ο λεπτό ισοφάρισε όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα πέρασε από όλους ο Κάραβος δεν μπόρεσε με την έξοδό του να τη διώξει αυτή έφτασε στον ξεμαρκάριστο Βαλσαμάκη που δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στα δίχτυα! Το γκολ αυτό πάγωσε το γήπεδο και έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίχτες της Σερίφου. Οι παίχτες του Πανσιφναϊκού προσπαθούσαν να βγουν με αξιώσεις προς την εστία του Γούναρη όμως δεν ήταν σωστοί στην τελική ενέργεια και οι παίχτες του ΑΟ Σερίφου έδιωχναν με ευκολία την μπάλα από την περιοχή τους. Με όπλο τα στημένα πίεσαν μέχρι το ημίωρο του δευτέρου ημιχρόνου για να πετύχουν εκείνοι ένα τρίτο γκολ και να φύγουν νικητές από το ματς. Τα νεύρα και οι κοκορομαχίες δεν άφησαν να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων και το άγχος της νίκης φάνηκε να βαραίνει τα πόδια των παιχτών του Πανσιφναϊκού. Ο προπονητής του ΠΑΣ αποφασίζει στο 65ο λεπτό να τα παίξει όλα για όλα στο ματς περνώντας στον αγώνα το Ζουμή και στο 75ο λεπτό το Σαβιολίδη φορτώνοντας την επίθεσή του με παίχτες γρήγορους τεχνίτες και το κυριότερο ξεκούραστους. Οι αλλαγές αυτές έδωσαν ώθηση στον ΠΑΣ άρχισαν να πιέζουν τον ΑΟ Σερίφου για το πολυπόθητο τέρμα και ξαναέδωσαν πνοή στις κερκίδες που είχαν παγώσει μέχρι εκείνη την ώρα. Η μία από τις δύο αλλαγές του ΠΑΣ ο Νίκος Ζουμής στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Πανσιφναϊκού αποφάσισε να χαρίσει σε όλους όσους ήταν στο γήπεδο μια τελευταία ξεχωριστή παράσταση. Το γκολ ποίημα που σημείωσε στο 87ο λεπτό είναι ο καλύτερος τρόπος για έναν σπουδαίο επιθετικό να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Το γκολ πανηγυρίστηκε φυσικά όσο κανένα άλλο μέχρι σήμερα στο γήπεδο του θόλου καθώς εκτός από τη σπάνια ομορφιά του ήταν και το πιο σημαντικό στην μέχρι τώρα πορεία του Πανσιφναϊκού στο πρωτάθλημα. Ένα γκολ που δίνει και μαθηματικά στον Πανσιφναϊκό την πρώτη θέση στον όμιλο πάνω από ΑΜΕΣ Νηρέα και ΑΟ Σερίφου και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά δύσκολη για την ομάδα. Μια χρονιά με πολλές χαρές αλλά και πολλές πίκρες που έκλεισε ονειρικά και πλέον οι ευθύνες όλων όσων απαρτίζουν την ομάδα του Πανσιφναϊκού μεγαλώνουν.

Οι συνθέσεις :

Πανσιφναϊκός ΑΣ ( Φράγκος) Κάραβος, Διαρεμές Θ , Κίτσαλης Α. Διαρεμές Γ, Ζάσκας, Σταυριανός, Ατσόνιος ( 89 Λεμπέσης Γρ) Γκούμας , Κίτσαλης Γ, (65 Ζουμής) Γεωργούλης ( 75 Σαβιολίδης) Ζαμπέλης

ΑΟ Σερίφου (Μουστάκας) Γούναρης, Μποφίλιος Ι (72 Αδελιανάκης), Γαβριήλ (75 Λιβάνιος Μ), Ρεβίνθης, Γεροντάρης, Βαλσαμάκης Κ., Μονοβάσιος, Χρυσολώράς ( 67 Ράμπιας), Λιβάνιος Μ, Παρίσης, Ψαθάς.

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης η διοίκηση του Πανσιφναϊκού τίμησε για την προσφορά της στην ομάδα το Νίκο Ζουμή που το καλοκαίρι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Η οικογένεια του Πανσιφναϊκού θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Νίκο Ζουμή για την γενικότερη παρουσία του τα δύο αυτά χρόνια που βρίσκεται κοντά μας, για την προσφορά του στην ομάδα μας αλλά και για το ήθος και την γενικότερη παρουσία του ως αθλητή στο ποδόσφαιρο των Κυκλάδων! Του ευχόμαστε καλή συνέχεια!

zoumis-apoxeretismos-19-4-2015

Περισσότερες φωτος εδω...

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares