Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 18:29

Φαβορί και Αουτσάιντερ

Ο αγώνας στο μαγικό νυχτερινό τοπίο του Sakhir στο Μπαχρέιν έχει τελειώσει και καθώς έχουμε δύο εβδομάδες κενό μέχρι τον επόμενο αγώνα στη Βαρκελώνη, θα κάνουμε μία μικρή αποτίμηση για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Πρώτα όμως δυο λόγια για τον προχθεσινό αγώνα. O LewisHamilton απέδειξε, ότι φέτος θα είναι μάλλον η χρονιά του με την κυριαρχία του να μην αμφισβητείται σε κανένα σημείο του αγώνα, αλλά κι όλου του αγωνιστικού σαββατοκύριακου γενικότερα. Στις κατατακτήριες δοκιμές τον κόντραρε ο SebastianVettel, ωστόσο δεν κατάφερε να του στερήσει την poleposition. Ο αγώνας ήταν ίσως ο πιο απροβλημάτιστος που έχει κερδίσει. Ο Βρετανός έμεινε μακριά από ρίσκα και λάθη κερδίζοντας εύκολα τους 25 βαθμούς της νίκης. Στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν οι KimiRaikkonen και NicoRosberg. Ο Φινλανδός, έκανε τον καλύτερο του αγώνα σ’ αυτή τη δεύτερή του θητεία στη Ferrari. Η ταχύτητά του ήταν αξιοσημείωτη εκμεταλλευόμενος και τη διαφορετική στρατηγική που ακολούθησε έναντι των άλλων τριών.

Όσον αφορά το Γερμανό οδηγό της Mercedes, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να φτάσει την απόδοση του teammate του. Η αλήθεια είναι πως δεν είχε ένα καλό διήμερο, βλέποντας το Σάββατο το Vettel να τον προσπερνά στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ την Κυριακή ήταν ο Raikkonen αυτός που τον άφησε τρίτο. Για ακόμα μία φορά ο NicoRosberg παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών, αλλά και χειρότερος σε σύγκριση με τις περσινές του εμφανίσεις. Ο SebastianVettel από την άλλη είχε ένα πολύ καλό Σάββατο που του εξασφάλισε την εκκίνηση από τη δεύτερη θέση του grid, ωστόσο στον αγώνα έπειτα από δύο προσωπικά του λάθη τερμάτισε στην πέμπτη θέση πίσω από το Φινλανδό πιλότο της Williams, ValteriBottas. Πιο πίσω, η RedBull είχε ένα καλό αγώνα, παρ’ όλα αυτά δε δείχνει ανταγωνιστική. Τέλος η McLaren συνέχισε την κατηφόρα με το JensonButton να μην ξεκινάει καν, ενώ ο FernandoAlonso τερμάτισε ενδέκατος ένα γύρω πίσω από τον πρώτο.

Και τώρα δυο πράγματα για ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Στους οδηγούς λογικά ο LewisHamilton θα στεφθεί πρωταθλητής με το δεύτερο να μην είναι σίγουρα ο ομόσταυλός του NicoRosberg, αλλά κάποιος εκ των SebastianVettel ή KimiRaikkonen. Κι όσον αφορά το πρωτάθλημα κατασκευαστών και πάλι η Mercedes είναι το φαβορί, αν και είναι απολύτως εμφανές ότι η ψαλίδα από τη Ferrari έχει μειωθεί στο ελάχιστο και μειώνεται από αγώνα σε αγώνα.

Ακόμα έχουμε 15 αγώνες μέχρι την αυλαία του πρωταθλήματος και πολλά μπορούν να συμβούν. Οι δύο πρωταγωνίστριες ομάδες έχουν αποδειχθεί άκρως αξιόπιστες χωρίς να έχουν παρουσιάσει κανένα τεχνικό πρόβλημα. Αυτό διατηρεί στα ύψη πολύ περισσότερο το ενδιαφέρον των θεατών μιας κι από εδώ και πέρα η διεξαγωγή των αγώνων έρχεται στην Ευρώπη.

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares