Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 02:59

Παραιτήθηκε και καταγγέλλει το Δ.Σ. Του Πανθηραϊκού

Την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού του συμβουλίου και του προπονητή Αλέξη Κωνσταντόπουλου αποφάσισε στην χθεσινή συνεδρίαση ο Πανθηραϊκός.

Η ομάδα της Σαντορίνης καταγγέλλοντας μεροληπτική διαιτησία στον ημιτελικό με αντίπαλο τον ΑΟ Σύρου προχώρησε στην παραπάνω απόφαση σηματοδοτώντας παράλληλα τις εκλογικές αρχαιρεσίες στον Σύλλογο.

Διαβάστε την αιχμηρή ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Όσοι παραβρέθηκαν στην αναμέτρηση της Τετάρτης 22/04/15 στο Δ.Α.Κ Νάξου, για να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό αγώνα μπαράζ Ανάδειξης Πρωταθλητή Κυκλάδων ανάμεσα στον Πανθηραϊκό και τον Α.Ο Σύρου, διαπίστωσαν δια γυμνού οφθαλμού το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος της ομάδας μας. Είδαν τον διαιτητή κ. Μαραγκό και τους  βοηθούς του κ. Ρούσσο και κ. Μουτάφη, να υποπίπτουν σε σωρεία καθοριστικών λαθών, τα οποία διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα και προκάλεσαν τον έντονο εκνευρισμό των ποδοσφαιριστών μας.

Είναι κρίμα και άδικο να μην αμείβονται οι κόποι και ο ιδρώτας των ποδοσφαιριστών εξαιτίας εξωγενών παραγόντων, αφού βάση εικόνας του αγώνα η ομάδα μας άξιζε να πάρει τη νίκη - πρόκριση.

Η υπομονή όμως έχει και τα όρια της. Αγανακτούμε όταν γινόμαστε μάρτυρες διαιτησιών που μας αφαιρούν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί, με αποτέλεσμα ένα υγιές σωματείο να βυθίζεται σε σκεπτικισμό και προβληματισμό.

Είναι αδύνατον να αναλύσουμε όλες τις φάσεις, στις οποίες κατά την άποψή μας υπήρξε μεροληψία από την απαράδεκτη διαιτητική τριάδα του κ. Μαραγκού και των βοηθών του κ. Ρούσσου και κ. Μουτάφη – οι οποίοι (τυχαίως) είναι όλοι από τη Σύρο- γι΄ αυτό και θα σταθούμε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ σε ορισμένες μόνο φάσεις που πιστεύουμε ότι έκριναν την τελική έκβαση της αναμέτρησης και καθόρισαν το αποτέλεσμα, έχοντας βέβαια και αδιάψευστο μάρτυρα το βίντεο του αγώνα.

Η πρώτη και η πιο καθοριστική φάση έχει να κάνει με το καταφανέστατο πέναλτι που αρνήθηκε ο διαιτητής στην ομάδα μας, στο 8ο μόλις λεπτό της συνάντησης και ενώ ο Πανθηραϊκός βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ με 1-0. Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής του Πανθηραϊκού Μηνδρινός, κέρδισε την μπάλα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα μετά από εναέρια μονομαχία και βρέθηκε μόνος μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία. Καθώς ετοιμαζόταν να σημειώσει το 2-0 δέχθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα από αντίπαλο αμυντικό. Ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε κόρνερ(!) αντί να υποδείξει το σημείο του πέναλτι και συγχρόνως την κόκκινη κάρτα στον αμυνόμενο, αφού ο ποδοσφαιριστής μας βρισκόταν σε κάτι παραπάνω από προφανή θέση για γκολ. Δείτε το βίντεο με την συγκεκριμένη φάση εδώ.

Επιπλέον, η διαιτητική τριάδα έδειξε υπερβολική επιείκεια στη γενικότερα αντιαθλητική συμπεριφορά ορισμένων ποδοσφαιριστών της αντίπαλης ομάδας, οι οποίοι μιλούσαν υβριστικά και χειρονομούσαν προς τους φιλάθλους της ομάδας μας, χωρίς να δεκτούν την παραμικρή παρατήρηση. Επίσης, είναι αρκετές οι φάσεις, όπου ο διαιτητής κ. Μαραγκός, προκειμένου να μην αναγκαστεί να υποδείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα και συνεπώς να αποβάλλει κάποιους ποδοσφαιριστές του Α.Ο Σύρου, δεν υποδείκνυε καν φάουλ σε επικίνδυνα και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα σκληρό μαρκάρισμα του  Μανουδάκη, ο οποίος είχε ήδη κίτρινη κάρτα, στον ποδοσφαιριστή του Πανθηραϊκού Παπασταθόπουλο, με τον κ. Μαραγκό να δείχνει να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι για να μην δείξει την δεύτερη κίτρινη στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Σύρου.

Ακόμα, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης και έπειτα από το 3ο γκολ του Α.Ο Σύρου, ο επιθετικός του Πανθηραϊκού Ζώνας, φεύγει οφθαλμοφανέστατα από κανονική θέση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, έπειτα από πάσα του Κοζανίδη. Ο επόπτης όμως κ. Ρούσσος, παρά το γεγονός ότι η φάση εξελίσσεται ακριβώς μπροστά του, σήκωσε τη σημαία υποδεικνύοντας οφσάιντ, στερώντας έτσι από την ομάδα μας την ευκαιρία να δημιουργήσει μια αξιόλογη φάση για γκολ. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μοναδική λάθος υπόδειξη του αναφερόμενου επόπτη.

Μετά από όλα αυτά εμείς ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς, Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και Σύνδεσμο Διαιτητών, και ιδιαίτερα από τους προέδρους κ.κ Σιγάλα και Μενδρινό, να επιληφθούν του θέματος και να αναλώσουν την προσοχή τους στο πως θα προστατεύσουν υγιείς προσπάθειες σωματείων που με πολλές θυσίες και μόχθο κρατάνε την σημαία τους ψηλά. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ισονομία και να εφαρμοστεί επιτέλους στην πράξη αυτό το περιβόητο 50-50..

Περιμένουμε να ενεργήσετε αναλόγως.

Το γεγονός ότι ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, οδήγησαν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανθηραϊκού, καθώς και τον προπονητή της ομάδας κ. Κωνσταντόπουλο Αλέξανδρο, να υποβάλλουν την παραίτησή τους, στο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 26/4/15.

Η παρούσα επιστολή κοινοποιείται:

· Ε.Π.Ο

· Ε.Π.Σ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

· ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

· ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

ΔΙΑ ΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ Δ.Σ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΦΥΤΡΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ ΖΑΜΠΕΛΗ
ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ ΠΟΘΗΤΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ: ΠΑΓΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ / ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Α' ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: ΓΡΥΠΑΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Β' ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: ΣΑΡΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ: ΚΑΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΜΕΛΟΣ: ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares