Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 23:07

Οι ατομικές επιδόσεις στον τελικό

Μπορεί οι αντίπαλοι στον τελικό να μην έπιασαν εκθαμβωτική απόδοση, όμως η νίκη είναι το ζητούμενο σε αυτά τα παιχνίδια, ενώ το επίπεδο της τακτικής και η εξυπηρέτηση του από τους παίκτες ήταν υψηλού βαθμού.

Με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια και με την προσέγγιση να αναδείξουμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, θα γράψουμε τις σκέψεις μας για τον καθένα ξεχωριστά.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Τσουκαλάς 9

Ο ήρωας του πρωταθλήματος.

Για τα πέναλτι τι να πούμε; ο άνθρωπος έχει χάρισμα. Θα αναφερθούμε στα υπόλοιπα του χαρακτηριστικά. Ψυχισμός και ένταση που τον κρατά συγκεντρωμένο και μεγάλο του προσόν οι καλές τοποθετήσεις. Χάρη σε αυτές έσωσε δύσκολες καταστάσεις για την εστία του.

Καρελέμογλου 6.5

Δεν είχε καλό πρώτο μέρος, ταλαιπωρήθηκε από την πλευρά του, ενώ έλειψαν τα ανεβάσματα του.

Στο δεύτερο ανέβηκε κάπως, έκλεισε διαδρόμους και έφτιαξε την εικόνα του.

Εξαιρετικό το πέναλτι που εκτέλεσε.

Κωτσαρής 6.5

Μόνο στην ευκαιρία της κεφαλιάς του Παπανικολάου, έδειξε την ποιότητα του στα στημένα. Στο δεύτερο και όσο η ώρα περνούσε ο τραυματισμός που των ταλαιπωρούσε πριν το παιχνίδι (δεν έπαιξε στον ημιτελικό) τον οδήγησε τελικά στην αναγκαστική αλλαγή.

Παπανικολάου 7

Έχει ευθύνη στο γκολ ο ψηλός στόπερ, πέρασε όπως και όλη η άμυνα ένα δύσκολο αρχικό εικοσάλεπτο, αλλά μετά ανέβηκε και συνολικά κρίνουμε θετική την εμφάνιση του

Κατσάνης 7

Το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό, αλλά στο πρόσωπο του απεικονίζεται όλο το πνεύμα της ομάδας, ενώ η αντίδραση του και το τάκλιν του στην επανάληψη ήταν καθοριστικό.

Καπίρης 6.5

Είχε διάθεση και έδωσε βοήθειες σε πολλά σημεία του γηπέδου, χωρίς όμως να συμμετάσχει καθόλου στην ανάπτυξη.

Σέμε 7,5

Είναι κράμα ανασταλτικού και δημιουργικού μέσου. Οταν αναπτύξει την προσωπικότητα του μέσα στο γήπεδο μπορεί να γίνει ακόμα πιο πολύτιμος.

Ευριπιώτης 7

Τακτικά σωστός, πιστώνεται την τελική σέντρα-ξυραφιά στο γκολ, κουράστηκε και αντικαταστάθηκε.

Λίκα 6.5

Δεν ολοκλήρωνε τις προσπάθειες του και έδειξε να πελαγοδρομεί πίσω από τον σέντερ φορ.

Κούτρος 7

Αντιλήφθηκε την δυσκολία στην ανάπτυξη και έπαιξε σαν εννιαροδεκάρι, γυρνώντας πολύ πίσω για να πάρει μπάλα. Ισως εκεί οφείλεται η καταπόνηση του στο τέλος.

Κατσούδας 7

Δεν του πέρασαν οι ποιοτικές πάσες που περίμενε η ομάδα του, ενώ όταν κλήθηκε να βοηθήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν απρόσμενα θετικός.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Ντάσιος σκόραρε και έδωσε ζωντάνια και κινητικότητα με τον ενθουσιασμό του, ο Γαλάνης φανερά ανέτοιμος μπήκε για να περάσει κάποια τελική χωρίς να τα καταφέρει και ο Χαμηλοθώρης πέρασε σε ένα σημείο που οι ρυθμοί είχαν πέσει γι αυτό πήρε και κάποιες επιθετικές πρωτοβουλίες χωρίς αντίκρυσμα, καθώς τα ανασταλτικά του καθήκοντα είναι το δυνατό του σημείο.

ΑΟ ΣΥΡΟΥ

Συριανός 8.5

Ενέπνευσε εμπιστοσύνη και στα πέναλτι υπερέβαλε εαυτόν. Τι άλλο να έκανε;

Μανουδάκης 7

Κράτησε την θέση του, οδήγησε την μπάλα σωστά στην επίθεση. Στο πέναλτι κανείς δεν ήθελε να είναι στη θέση του.

Παπαδάκης 7.5

Θαυμάσια εμφάνιση ιδίως στο πρώτο μέρος με πολύ καλές διαγώνιες καλύψεις και επιθετική δραστηριότητα.

Τερόλης 7

Σταθερός στην άμυνα, οι προωθήσεις του στα στημένα αυτή την φορά δεν απέδωσαν.

Μαραγκός 7

Σοβαρός, βγήκε πολλές φορές πρώτος στην μπάλα.

Μουράι 7

Η προσήλωση του στην τακτική δεν του επέτρεψε να βγει πιο μπροστά στον χώρο, κάτι που μπορεί να το κάνει.

Μπαλόπιτας 7.5

Από τους καλύτερους είτε στο 4-4-1-1,είτε στο 4-3-3 της επανάληψης. Και χιλιόμετρα κατάπιε και τις γραμμές συνέδεσε.

Καμπάνης 7
Καλή παρουσία, μεστός παίκτης με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Διαθέτει όλα τα μοντέρνα στοιχεία της γενιάς του και τα μυαλά του είναι στις θέση τους.

Σαγκινέτος 7

Το γλυκό του πόδι δεν σε αφήνει αδιάφορο, αλλά στην φάση που σούταρε από πλάγια είχε καλή επιλογή τελικής πάσας, γιατί η αντίπαλη άμυνα ήταν εκτός θέσης.

Το πρόβλημα του στο πόδι δεν τον άφησε να τελειώσει το ματς.

Ξυγκάκης 7

Πολύ βελτιωμένος από πέρυσι,έχει κερδίσει με το σπαθί του θέση βασικού.

Σίγουρα οι φετεινές του παραστάσεις πρωταθλητισμού θα τον βοηθήσουν.

Ραμπαβίλας 7.5

Μην του πει κανείς τίποτα για το μοιραίο πέναλτι. Πρώτος αυτός ήξερε ότι αν το έβαζε το πρωτάθλημα θα είχε την δική του σφραγίδα. Την πιο καλή εντύπωση μας έκανε, τον είδαμε για πρώτη φορά, ότι δεν κατέφυγε σε εξεζητημένες ενέργειες για δείξει τα τεχνικά του χαρίσματα, αλλά προσπάθησε και στις δύο θέσεις που χρησιμοποιήθηκε να τα εντάξει στην λειτουργία του συνόλου. Κακώς εκνευρίστηκε με τον διαιτητή. Με την έκρηξη στα σπριντ έχει θέμα.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Γκιουράι έπαιξε λίγο και ο Σέχου πήγε να αλλάξει την μοίρα του αγώνα με τις εμπνεύσεις του και την δημιουργικότητα του. Πολύ καλός.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ο Γιώργος Προμπονάς είναι ο υπεύθυνος για την σωστή νοοτροπία στην πορεία του Πανναξιακού. Χαμηλών τόνων ο ίδιος, μην ξεχνάμε πως ξεκίνησε από το μηδέν σε αυτή την μεταβατική περίοδο και πέρασε στην ομάδα τα στοιχεία που χρειάζεται ο πρωταθλητής. Ο Πανναξιακός είναι ομάδα που δουλεύει μέσα στο γήπεδο σε τομείς που δεν είναι ευδιάκριτοι, αλλά δίνουν αποτέλεσμα.

Ο Μάκης Βαρθαλίτης θιασώτης της πειθαρχίας, με μαστίγιο και καρότο έχει κάνει τους παίκτες του να παίζουν και για αυτόν. Διαβάζει τα παιχνίδια και δεν διστάζει να παρέμβαινε στην διάρκεια τους με τολμηρές κινήσεις, παίζοντας πάντα για την νίκη.

Η πρώτη του χρονιά σαν πρώτος, ήταν  ταυτόχρονα και χρονιά καταξίωσης.

Θα κλείσουμε με μία λεπτομέρεια, που προέκυψε στην διαδικασία των πέναλτι.

Επειδή του χρόνου ο ΑΟ Σύρου πάλι θα πρωταγωνιστήσει, θα πρέπει αν ξανακληθούν να παίξουν έναν τίτλο στα πέναλτι οι παίκτες του να είναι πρόθυμοι άπαντες να εκτελέσου και να μην αρνηθούν στην εντολή του προπονητή τους.

Ίσως είναι αυτό που τους λείπει για πάρουν το στέμμα! 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares