Κυριακή, 03 Μαΐου 2015 19:44

Το ματς της χρονιάς στον Α.Ο. Ερμούπολης!

Όλοι περίμεναν αυτό το ματς εδώ και καιρό, όλος ο μπασκετικός κόσμος του νησιού ήταν εκεί, όλοι εκτός από τον προπονητή της ομάδας του Α.Ο. Ερμούπολης Ανδρέα Μαύρο, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Γυναικών δεν μπορούσε να βρίσκεται στο νησί της Σύρου.

Σε ένα ματς που κρινόταν όλη η χρονιά , αφού ο νικητής του θα εξασφάλιζε την πρόκριση στο final 4, oι παίκτες του Α.Ο. Ερμούπολης έπρεπε να δείξουν χαρακτήρα και να ξεπεράσουν τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες (απουσία βασικών παικτών από το νησί). Στον άλλο πάγκο οι παίκτες του Γ. Αραβοσιτά ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για τον πρώτο γύρο και να πανηγυρίσουν στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο βοηθός του Ανδρέα Μαύρου, Γιώργος Ξανθομάλλης που πήρε ρόλο πρώτου προπονητή, παρέταξε ψηλό σχήμα στο πρώτο δεκάλεπτο για τον έλεγχο των ριμπάουντ. Το ματς ξεκίνησε και το πάθος περίσσευε σε κάθε ενέργεια των παικτών. Ο Άρης προσπαθούσε να πάρει σκορ κάτω από την ρακέτα και ο Α.Ο. Ερμούπολης έβρισκε σκορ έξω από τα 6,75 με τους Χαλκιόπουλο, Τζώρτζη και Κρητικό. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Α.Ο. Ερμούπολης να προηγείται με σκορ 12-14.

Η είσοδος του αρχηγού της ομάδας του Α.Ο. Ερμούπολης Καραμολέγκου έδωσε ποιότητα στην κυκλοφορία της μπάλας και περισσότερη πίεση στο κατέβασμα της για την ομάδα του Άρη. Η ομάδα του Άρη με σημείο αναφοράς κάτω από το καλάθι τον Αλιφραγκή Θ. μπόρεσε στο 25΄να προηγηθεί με σκορ 20-19, όμως κάπου εκεί ένα ξέσπασμα των παικτών του Ξανθομάλλη μπόρεσε και έδωσε μία μικρή διαφορά ασφαλείας 8 πόντων. Μία βολή του αρχηγού του Άρη Παπαφωτίου και ένα καλάθι στο τέλος της περιόδου από τον Πάπιτση έκλεισαν το ημίχρονο με σκορ 23-29 υπέρ του Α.Ο. Ερμούπολης.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε πολύ δυνατά για την τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα καθώς με τρίποντο του Τζώρτζη , καλάθι του Χαλκιόπουλου και γκολ φάουλ του Κατεβάτη μπόρεσαν να πάρουν διαφορά μέχρι και 12 πόντους (30-42). Αυτό σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα των παικτών με αποκορύφωμα ένα κόψιμο του Κατεβάτη, έδειχνε πως ο Α.Ο. Ερμούπολης είχε πάρει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Κάπου εκεί όμως οι παίκτες του Άρη αντέδρασαν και με έξι σερί πόντους του αρχηγού τους και με καλάθια του Δαρζέντα και Τρέντζιου κατάφεραν να επιστρέψουν και να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (40-42).

Το τέταρτο δεκάλεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν πρώτοι με τον ψηλό τους Πατάπη έπειτα από ασίστ του Κατεβάτη. Η γηπεδούχος ομάδα του Άρη απάντησε με ένα τρίποντο του Τρέντζιου. Ένα δίποντο του Παπαφωτίου έδωσε προβάδισμα στους τυπικά γηπεδούχους για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα. Όμως η ομάδα του Α.Ο. Ερμούπολης θα έπαιρνε πάλι το προβάδισμα έπειτα από ένα εκπληκτικό τρίποντο του Κρητικού από τα 7 μέτρα. Ο Κατεβάτης για άλλη μια φορά έκανε ένα εντυπωσιακό κόψιμο που ξεσήκωσε το γήπεδο δίνοντας ενέργεια στην ομάδα του. Ο Γαβιώτης που δέχτηκε το κόψιμο πήρε το αίμα του πίσω με καλάθι δύο πόντων. Ο Τζώρτζης αξιοποίησε το μπόνους των 3 βολών και έδωσε αέρα τριών πόντων (47-50). Η ομάδα του Άρη απάντησε για άλλη μια φορά με τον πολύ ψύχραιμο Δαρζέντα να σκοράρει από μέση απόσταση (49-50). Ο Τζώρτζης κέρδισε το πέμπτο φάουλ του Παπαφωτίου, που τον οδήγησε στον πάγκο της ομάδας του σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας των φιλοξενούμενων ευστόχησε στη μια βολή. Η ομάδα του Άρη δεν κατάφερε να απαντήσει και ο Κρητικός την τιμώρησε για άλλη μια φορά με σουτ τριών πόντων. Με την διαφορά στους 5 πόντους (49-54) κανείς δεν περίμενε την αγωνιώδη κατάληξη που θα είχε το ματς. Όμως ένα καθοριστικό σουτ του Δαρζέντα που μέτρησε σωστά τελικά για 2 πόντους αναπτέρωσε τις ελπίδες των συμπαικτών του. Αυτό σε συνδυασμό με τα βήματα του Κρητικού, έδωσε ευκαιρία για άλλη μια φορά στου παίκτες του Αραβοσιτά να απαντήσουν. Ευκαιρία που την έπιασε από τα μαλλιά ο playmakerτης ομάδας Βασιλειάδης καθώς ευστόχησε σε προσπάθεια 3 πόντων και έφερε στα ίσια το σκορ (54-54). Με 14 δευτερόλεπτα να απομένουν και την αγωνία στο κατακόρυφο οι παίκτες του Α.Ο. Ερμούπολης έπρεπε να κάνουν την επαναφορά. Στην επαναφορά λόγω της πίεσης των γηπεδούχων ο Στέλλας που είχε χρησιμοποιηθεί λίγο και δεν είχε σκοράρει ακόμα, έδωσε παρακινδυνευμένη πάσα στον Τζώρτζη που την έσωσε λίγο πριν κάνει το μπρος πίσω δίνοντας την πάλι πίσω στο Στέλλα. Ο έμπειρος σουτέρ και μία από τις σημαίες του Α.Ο. Ερμούπολης έχοντας την μπάλα στα 8 μέτρα και με το χρονόμετρο στα 9 δευτερόλεπτα έκανε κάτι εκτός λογικής, καθώς με την μπάλα να καίει, δεν δίστασε σουτάρει. Όλος ο κόσμος κοιτούσε την πορεία της μπάλας που τελικά βρήκε τον στόχο της και σήμανε τους πανηγυρισμούς στους τυπικά φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Άρη «παγωμένοι» πλέον έχασαν την μπάλα και έκαναν φάουλ. Κάπου εκεί ο ήρωας του αγώνα χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Ο Κρητικός με μια βολή έβαλε την υπογραφή του και έκλεισε το σκορ στο 54-58. Αυτός ήταν ο τελευταίος πόντος στο καλύτερο ίσως ματς της χρονιάς.

Αυτή η νίκη εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο και το εισιτήριο για το finalfourπου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο! Εισιτήριο που εξασφάλισε και η ομάδα της Τήνου η οποία κέρδισε στην παράταση με σκορ 46-43 την ομάδα του Α.Ο. Μυκόνου. Πρέπει να σημειωθεί η πολύ καλή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τους οπαδούς και των δύο ομάδων που παρευρέθηκαν και γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας. Συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων για την κόσμια και αθλητική παρουσία τους κατά την διάρκεια όλου του παιχνιδιού!

Α.Ο. ΑΡΗΣ - Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ: 54-58 (ΑΝΔΡΕΣ)

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ Α(12-14) Β(11-15) Γ(17-13) Δ(14-16)

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Αραβοσιτάς Γιώργος): Ρούσσος Ιωάν., Κακούρης Αθ. 2 π., Παχής Γ., Γαβιώτης Ηλ. 2 π., Πάπιτσης Π. 2 π., Τρέντζιος Δ. 7 π., Βασιλειάδης Εμμ. 8 π., Γαδ Υάκ., Αλιφραγκής Δ. 2 π., Παπαφωτίου Δ. (αρχ.) 15 π., Αλιφραγκής Θ. 8 π., Δαζρέντας Ν. 8 π.

Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ξανθομάλλης Γιώργος): Κρητικός Ιωάν. 15 π., Πολίτης Ευάγγ., Τσιώλης Δ., Τζώρτζης Π. 16 π., Χαλκιόπουλος Μ. 12 π., Καραμολέγκος Ευάγγ. 2 π., Σαβρακίδης Β., Κατεβάτης Χ. 4 π., Στέλλας Γ. 3 π., Γουτσίκας Π., Πατάπης Γ. 4 π., Γιασαφάκης Α. 2 π.

andron-ermoupoli-aris-3-5-2015-2

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares