Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 14:33

Όρθια η «Γιούβε», νίκη για Ασιρίσκα‏

Ο πρώτος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης ξεχωρίζει στο σημερινό κουπόνι και μας προσφέρει μία έξυπνη επιλογή. Η δεύτερη ποδοσφαιρική μας πρόταση έρχεται από τη Β' Σουηδίας, ενώ στα προγνωστικά στοίχημα στο μπάσκετ έχουμε ζευγάρι επιλογών από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Προβάδισμα οι «μπιανκονέρι»

Ξεκινάμε με τη μεγάλη αναμέτρηση στο Τορίνο, όπου πηγαίνουμε με τον «1 DNB» για τη Γιουβέντους σε απόδοση 2.00 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μία κόντρα με ιστορία 53 ετών αναβιώνει στα ημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η πρώτη μάχη μεταξύ των δύο ομάδων χρονολογείται στο μακρινό 1962. Αν κανείς πιστεύει στις προλήψεις, η Γιουβέντους θα πρέπει να μπει με θετική ψυχολογία στο φετινό ημιτελικό, καθώς η τελευταία παρουσία της σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τη σεζόν 2002/03 απέναντι στην ίδια αντίπαλο, την οποία και απέκλεισε, κερδίζοντας το στοίχημα της πρόκρισης στον τελικό. Φυσικά, σε επίπεδο δυναμικότητας οι «μπιανκονέρι» προβάλλουν ως το αουτσάιντερ του ζευγαριού, καθώς η παρουσία στους «4» αποτελεί ουσιαστικά τη μεγάλη επιστροφή τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά από «κοιλιά» μίας δεκαετίας. Η «Μεγάλη Κυρία» ξεκίνησε τη φετινή «περιπέτεια» από τη φάση των ομίλων, όπου «έτρεξε» σερί 3-1-2 με αντιπάλους τον Ολυμπιακό, την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Μάλμε. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στη φάση των «16», όπου απέκλεισε τη Ντόρτμουντ με δύο νίκες (0-3 και 1-0). Στα προημιτελικά πέρασε το εμπόδιο της Μονακό με μία νίκη (1-0 εντός) και μία ισοπαλία (0-0 εκτός). Να τονιστεί, δε, ότι «τρέχει» σερί 10-6-1 στα 17 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της. Από το Σάββατο πανηγυρίζει την κατάκτηση του 31ου πρωταθλήματος Ιταλίας (33ου, αν συνυπολογιστούν και τα δύο που αφαιρέθηκαν λόγω... Calciopolis), έχοντας υποστεί μόλις τρεις ήττες στις πρώτες 34 αγωνιστικές.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, από την πλευρά της, θέλει να συνεχίσει την πορεία της προς την κατάκτηση της 11ης κούπας Πρωταθλητριών Ευρώπης της ιστορίας της, προκειμένου να διευρύνει ακόμα περισσότερο την πρωτοκαθεδρία της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι έχει συνδυάσει με νίκες τα 8/10 παιχνίδια της στη φετινή διοργάνωση τα... λέει όλα από μόνο του. Ξεκίνησε στους ομίλους με 6/6 νίκες έναντι των Λίβερπουλ, Λουντογκόρετς και Βασιλείας, ενώ στους «16» έφυγε αρχικά με το νικηφόρο 0-2 από την έδρα της Σάλκε, για να γνωρίσει ήττα πρόκρισης (3-4) στη ρεβάνς του «Μπερναμπέου». Στα προημιτελικά την περίμενε ο «εμφύλιος» με τη συμπολίτισσα Ατλέτικο, όπου ήταν καλύτερη και στα δύο ματς και πήρε δίκαια την πρόκριση (0-0 στο «Καλδερόν», 1-0 στο «Μπερναμπέου»).

Φαβορί η Ασιρίσκα

Συνεχίζουμε με τον «Άσσο» της Ασιρίσκα επί της ΑΦΚ Γιουνάιτεντ σε απόδοση 2.01. Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Ασιρίσκα δε θα φανταζόταν ένα τόσο καλό ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι μετρούν 11 πόντους στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, συγκομιδή που μεταφράζεται σε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Προέρχονται απ’ την εκτός έδρας (χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο) ισοπαλία 1-1 στο τοπικό ντέρμπι με τη Συριάνσκα, αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο. Σήμερα θέλουν τη νίκη για να εκμεταλλευτεί πιθανή γκέλα της Γιόνσεπινγκ και να μειώσει τη διαφορά απ’ την κορυφή. Πρώτο «τρίποντο» για την ΑΦΚ Γιουνάιτεντ πριν από 9 μέρες κόντρα στην Ουτσίκτενς. Δίκαια επικράτηση για τους φιλοξενούμενους, που επιβλήθηκαν 2-0 σκοράροντας δύο φορές σε 13 λεπτά (53’-66’). Ήταν η πρώτη νίκη έπειτα από τρεις σερί ισοπαλίες για την ΑΦΚ Γιουνάιτεντ, που είναι αήττητη σε τέσσερις αγώνες (χρωστάει ένα ματς) και δείχνει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόσωπο. Βέβαια, οι γηπεδούχοι είναι σαφώς πιο έμπειροι και θεωρούμε ότι αποτελούν το μεγάλο φαβορί για το τρίποντο.

Δυάδα επιλογών από το μπάσκετ

Περνάμε στο μπάσκετ, όπου αμφότερες οι επιλογές μας είναι από το γαλλικό πρωτάθλημα. Η πρώτη αφορά το χάντικαπ +8.5 πόντων για τη Χάβρη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νανσί, σε απόδοση 1.80. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 18-12 και η Νανσί έχει νικήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου με 72-78. Οι δύο πρώτες θέσεις της κανονικής περιόδου έχουν οριστικά καταληφθεί από Στρασβούργο και Ναντέρ. Η Λιμόζ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ρεκόρ 20-10 ενώ επικρατεί σε κάθε ισοβαθμία με τις Νανσί και Χάβρη. Επομένως αυτή η διαφορά του αποψινού ζεύγους από την τρίτη θέση είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί. Επομένως Νανσί και Χάβρη παίζουν για την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι-οφ. Η Νανσί ωραιότατα εκμεταλλεύθηκε τα πανηγύρια των παιχτών της Ναντέρ μετά την κατάκτηση του Eurocup αλλά απόψε πρέπει να προσέξει γιατί υποδέχεται μια πολύ σοβαρή ομάδα που έρχεται από 7 νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια της. Η Χάβρη είναι πολύ καλή εκτός έδρας με ρεκόρ 9-6 τη στιγμή που η Νανσί εντός έδρας έχει 8-7. Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που ισοβαθμούν το χάντικαπ +8.5 που προσφέρεται στην Χάβρη φαίνεται πολύ μεγάλο. Επομένως η επιλογή είναι Χάβρη +8.5.

Παράλληλα, επιλέγουμε το χάντικαπ -13.5 πόντων για την Γκραβελίν στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπουλόν (απόδοση 1.90). Η Γκραβελίν βρίσκεται στην έβδομη θέση με 16-14 αλλά όπως πάντα η κατάσταση στην Γαλλία είναι τόσο περίεργη που από εκεί που κυνηγάς τετράδα μπορείς να μείνεις και εκτός πλέι-οφ. Η Μπουλόν είναι ήδη υποβιβασμένη και παίζει ελεύθερο μπάσκετ. Όμως όλη την αγωνιστική περίοδο έχει φανεί ότι είναι με διαφορά η χειρότερη ομάδας της λίγκας. Κύριος στόχος σήμερα της Γκραβελίν είναι να νικήσει για να ξεφύγει από τις ομάδες με 15-15. Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν (μαζί με τη σημερινή) και αναμένονται πολλές ανακατατάξεις. Τον τελευταίο καιρό η Γκραβελίν έχει ηττηθεί μόνο από τις Λιμόζ και Στρασβούργο που είναι φυσικά ισχυρότερες ομάδες. Στις νίκες της κατάφερε να συντρίψει την Ντιζόν (73-53), τη Σολέ (90-71) και την Παρί (87-68). Για να μην έχει άγχος πρέπει σήμερα να «καθαρίσει» εύκολα την αποτελειωμένη Μπουλόν η οποία όταν ηττάται με μονοψήφια διαφορά είναι είδηση. Στα τελετυαία της παιχνίδια έχει ηττηθεί 98-84 στη Ρουέν, 57-74 από Λε Μαν, 93-71 στο Στρασβούργο, 74-98 από Ναντέρ, 100-78 στη Σαλόν Σαονέ. Στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος είχαν αναμετρηθεί οι ομάδες και η Γκραβελίν είχε νικήσει 64-79. Φυσιολογικό το χάντικαπ των 13.5 πόντων και θα πάμε με τη Γκραβελίν -13.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares