Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 22:39

Νίκησε και περιμένει το ''δώρο'' του Κανάρη

Σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο Διαγόρας νίκησε δύσκολα 3-2 τον Πυθαγόρα Σάμου και πλέον περιμένει την Δευτέρα το δώρο από τον Κανάρη (νίκη με Πανναξιακό) για να διεκδικήσει την άνοδο στο τελευταίο ματς με τους Χιώτες στην Λέσβο.

Ρεπορτάζ: sportlesvos.gr

Ο αγώνας ήταν για γερά νεύρα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν παθητικό ρόλο σε όλο το 90λεπτο, απειλώντας όμως σε κάθε τους αντεπίθεση και από την άλλη μεριά τον Διαγόρα να προσπαθεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του αντιπάλου, έχοντας όμως να διαχειριστεί επίσης την κούραση και την ταλαιπωρία από τις συνεχείς εκτός έδρας εξορμήσεις του στον όμιλο, καθώς και το ότι ότι έπαιξε δεύτερο ματς μέσα σε 48 ώρες!

Παρά την υπεροχή του Διαγόρα στο πρώτο ημίχρονο, η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα του Πυθαγόρα. Στο 14ο λεπτό από μια λάθος απομάκρυνση των αμυντικών της ομάδας της Σάμου, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ λίγο νωρίτερα ένα σου του Παπαδόπουλου είχε καταλήξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Σκουδριανού. Ο Πυθαγόρας μετά το 20ο λεπτό προσπάθησε με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Διαγόρα να βγάλει τετ α τετ τους μεσοεπιθετικούς του και σε μία από αυτές τις φάσεις ο Σαράντου είχε σουτ που μπλόκαρε σταθερά ο Βογιατζής. Στη δεύτερη αντίστοιχη ευκαιρία της, η ομάδα της Σάμου άνοιξε το σκορ. Ήταν το 33ο λεπτό, όταν ο Μακρής δέχθηκε μακρινή μπαλιά, μπαίνοντας μόνος του στην περιοχή του Διαγόρα και με ψύχραιμο σουτ από διαγώνια θέση νίκησε τον Βογιατζή για το 0-1!

Ο προπονητής του Διαγόρα ανακάτεψε την τράπουλα και έριξε στο ματς τον Νεζάι, προσπαθώντας να βρει το σωστό σχήμα ώστε να πάρει την απαραίτητη αντίδραση της ομάδας του. Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο, που ο Διαγόρας δεν πατούσε καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο μετά το 40' η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου δημιούργησε τρεις ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά σε κεφαλιά του Παπαδόπουλου (41'), εν συνεχεία σε σουτ του Μουτζούρη (42') και τέλος με νέο σουτ του Σπάρταλη (43'), που κατέληξε ξανά στο δοκάρι του Πυθαγόρα!

Στην επανάληψη, ο Παπαλόπουλος έκανε πολύ γρήγορα και τη δεύτερη αλλαγή του, περνώντας στο ματς τον ανέτοιμο και προερχόμενο από τραυματισμό Δημήτρη Βαμβουκλή, ο οποίος έσφιξε τα δόντια και έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του. Με τη συμπλήρωση 51 λεπτών, ο Διαγόρας έφτασε στην ισοφάριση μετά από κόρνερ του Χατζηκυριάκου και κεφαλιά του Μαραγκού (1-1), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Οι πρωταθλητές Λέσβου πίεζαν συνεχώς και στο 59' ο Σκουδριανός απέκρουσε ενστικτωδώς προβολή του Χατζηκυριάκου. Όμως δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σπάρταλη, ο Νεζάι αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του "Παπαλό" και με ψύχραιμο πλασέ στη γωνιά της εστίας έδωσε προβάδισμα στο Διαγόρα με 2-1. Ακολούθησε μια ακόμα ευκαιρία των γηπεδούχων σε κεφαλιά του Μαραγκού (70') που έφυγε άουτ, ενώ ο Πυθαγόρας παίζοντας ελεύθερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια έψαξε τη δική του ισοφάριση. Και το κατάφερε στο 76', με ένα καταπληκτικό γκολ του Σαράντου λίγο έξω από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ και σουτ στην κίνηση που κατέληξε στο "Γ" της εστίας του Βογιατζή.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η πλάστιγγα θα μπορούσε να γείρει προς τους φιλοξενούμενους, ήρθε μια ακόμα στατική φάση από την ομάδα της Αγίας Παρασκευής για να βρει τη λύτρωσή της. ο Χατζηκυριάκος εκτέλεσε φάουλ, ο Μαραγκός πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά ξανά πέτυχε το 3-2, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Συνθέσεις

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βογιατζής, Γκιάτα, Μουτζούρης, Βαξεβάνης, Μπίρης (35' Νεζάι), Χατζηκυριάκος, Μαραγκός, Πουλασοχίδης (47' Βαμβουκλής), Παπαδόπουλος (75' Κουτλής), Σπάρταλης, Φιλιανός

Πυθαγόρας ΣΑΜΟΥ: Σκουδριανός, Σαπουνάς, Μαστρογιάννης, Κοντάρας, Ιωαννίδης, Σαράντου, Τσεβάς, Ευαγγέλου, Μακρής (71' Κοκκινάκης), Καρσάς, Μακρόγλου (30' Κατσίκας)

 

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares