Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 17:04

Πρίγκιπας και ωραίος

Τι μπορείς να πεις για ένα αγώνα σαν κι αυτό;

Τα είδαμε όλα. Προσπεράσματα, κακές στρατηγικές, αυτοκίνητο ασφαλείας, αφανείς ήρωες να κρίνουν ολόκληρο τον αγώνα, τα κλασικά ατυχήματα του Μόντε Κάρλο μα και πολλά άλλα. Για άλλη μία χρονιά το grand prix του Μονακό μας απέδειξε, γιατί θεωρείται ο ναός της συγκίνησης και των εκπλήξεων.

Ας δούμε όμως κάποια στοιχεία. Σε ένα αγώνα που παραδοσιακά δεν ευνοεί το θέαμα και τα προσπεράσματα οι είκοσι οδηγοί μας χάρισαν δύο ώρες αγωνίας, μαγείας, και υψηλής αδρεναλίνης.

Ο Lewis Hamilton ήθελε να επιστεγάσει την τριετή ανανέωση του συμβολαίου του, που προηγήθηκε, με μία νίκη στους στενούς δρόμους του πριγκιπάτου. Κι όλα έμοιαζαν να λειτουργούν βάσει σχεδίου. Οι ελεύθερες δοκιμές κύλησαν θετικά για το Βρετανό πιλότο κινούμενος σε ένα καλό ρυθμό. Οι κατατακτήριες δοκιμές τον βρήκαν να κατακτά άλλη μία polepositionγια φέτος μπροστά από τους Rosbergκαι Vettel. Στον αγώνα, με την εκκίνηση κιόλας, κατάφερε να πάρει μία διαφορά που θα του εξασφάλιζε την πρώτη θέση μετά το πέρας του κύκλου του πρώτου και μοναδικού pitstop των οδηγών. Έτσι κι έγινε. Ωστόσο η Mercedes είχε άλλη άποψη. Δέκα γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, ειδοποίησαν το Hamilton, πως θα έκανε άλλη μία αλλαγή ελαστικών. Βγαίνοντας από τα pits βρέθηκε τρίτος, πίσω από Rosberg και Vettel, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να έχει βγει στην πίστα και να οριοθετεί το ρυθμό. Η αιτία της εμφάνισης του αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν η σύγκρουση του Verstappenμε το Grosjean. Ο οδηγός της Mercedes αρκέστηκε στην Τρίτη θέση πίσω από το Γερμανό πιλότο της Ferrari, καθώς του ήταν αδύνατον να τον προσπεράσει στους γύρους που απέμειναν. Και κάπως έτσι ο Nico Rosberg κατέκτησε μία ανέλπιστη νίκη φέρνοντάς τον μόλις δέκα βαθμούς πίσω από τον team mate του στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Η Mercedes για άλλον ένα αγώνα έκανε εγκληματικά λάθη στη στρατηγική στερώντας το 1-2 από τους οδηγούς της και τη νίκη από το Hamilton. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς εκεί που ο Βρετανός πιλότος έκανε και πάλι ένα περισσότερο, αχρείαστο, stopαπό τους διώκτες του, στερώντας του και πάλι τη νίκη. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, και στη γερμανική ομάδα έχουν ξεκάθαρο πρόβλημα. Μοιάζει να δυσαρεστείται έντονα κι ο Hamilton και πρέπει να δοθεί μία δραστική λύση για να επιτρέψει στην ομάδα να πάει παρακάτω.

Ένας ακόμη οδηγός, που ξεχώρισε, ήταν ο 17χρονος Max Verstappen. Ο Ολλανδός πιλότος της Toro Rosso έκανε πράγματα και θαύματα. Ο νεαρός είχε τρομερή εμφάνιση στις ελεύθερες δοκιμές φτάνοντας στη δεύτερη θέση του Q2. Ο Verstappen έδωσε ρεσιτάλ ικανότητας και ταλέντου με το διπλό προσπέρασμά του σε Sainz Jr και Bottasνα αποτελεό highlight του αγώνα. Ο νεαρός επέδειξε θετικό θράσος, ευστροφία, μα και βιασύνη που αποδείχτηκε καταλυτική στο ατύχημα που είχε με το Grosjean.

Στα αξιοσημείωτα συμπεριλαμβάνονται οι καλές εμφανίσεις των Redbull και McLaren, καθώς και η κακή αγωνιστική εικόνα της Willams. Η Red Bull πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση με το Kvyatνα τερματίζει τέταρτος και το Ricciardoπέμπτος. Τα χαμόγελα ήρθαν και στις τάξεις της McLarenμε τους Βρετανούς να παρουσιάζονται εμφανώς βελτιωμένοι και το Buttonνα βαθμολογείται για πρώτη φορά φέτος από την όγδοη θέση. O Alonso είχε καλό αγώνα, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με τη θερμοκρασία του μονοθεσίου. Τέλος, η Williams δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ στις συνθήκες του αγώνα τερματίζοντας στις θέσεις 14 και 15.

Ο επόμενος αγώνας είναι σε δύο εβδομάδες από τώρα στην απαιτητική πίστα Gille Villenevue στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τη διασκέδαση των θεατών.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares