Σάββατο, 30 Μαΐου 2015 14:10

Η ημέρα των τελικών!‏

Οι τελικοί Κυπέλλων ανά την Ευρώπη πρωταγωνιστούν στο σημερινό πρόγραμμα και από αυτούς προκύπτει ο κύριος όγκος των προτάσεών μας. Μία ακόμη επιλογή έρχεται από το πρωτάθλημα της Λετονίας, ενώ από τα προγνωστικά μας δε θα μπορούσε να λείπει και το μπάσκετ.

Πεισμωμένοι οι Βάσκοι

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας από το κουπόνι του πάμε στοίχημα με τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μπιλμπάο, ο οποίος διεξάγεται στο «σπίτι» των Καταλανών, το «Καμπ Νου». Επιλογή, το χάντικαπ +1 γκολ της Μπιλμπάο στο ημίχρονο, σε απόδοση 2.00 (Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Μπιλμπάο στο ημίχρονο ή ισοπαλίας. Αν η Μπιλμπάο ηττηθεί με 1 γκολ διαφορά στο ημίχρονο, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Μόνο αδιάφορη δεν κατεβαίνει η Μπαρτσελόνα στο σημερινό τελικό. Η... πρόκληση του «τρεμπλ» είναι πολύ μεγάλη και... επιβάλλεται τόσο το σημερινό καπάρωμα της κούπας όσο και η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Γιουβέντους στον τελικό της 6ης Ιουνίου. Οι Καταλανοί κατέκτησαν δικαιότατα την Πριμέρα Ντιβιζιόν, έχοντας μία εκπληκτική επιθετική τριπλέτα (Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ). Ο Ουρουγουανός σταρ δεν είχε λάβει μέχρι χθες το «πράσινο φως» από το ιατρικό τιμ για τη συμμετοχή στο σημερινό ματς, όμως «έβγαλε» κανονικά τις τελευταίες προπονήσεις και ο Λουίς Ενρίκε τόνισε ότι θα αγωνιστεί από την αρχή.

Στον αντίποδα, οι Βάσκοι είναι γνωστοί για το πείσμα τους. Έχοντας ως δεδομένο αυτό το στοιχείο, η προοπτική της κατάκτησης ενός τροπαίου μέσα στο «σπίτι» της μεγάλης αντιπάλου εξιτάρει ακόμα περισσότερο τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε. Μπορεί η Αθλέτικ Μπιλμπάο να έχει στην τροπαιοθήκη της 24 κούπες Κόπα ντελ Ρέι, όμως η τελευταία κατακτήθηκε το 1984. Μάλιστα, κανείς στο στρατόπεδό της δεν ξεχνά ότι προ τριετίας η Μπαρτσελόνα ήταν και πάλι αυτή που της στέρησε το... 25ο. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έρχεται εντελώς άνετη στο σημερινό τελικό, έχοντας διασφαλίσει την παρουσία της στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» της ερχόμενης σεζόν μέσω του πρωταθλήματος. Οι Βάσκοι κατέκτησαν την 7η θέση του πίνακα (αήττητοι με σερί 4-3-0 στις τελευταίες επτά αγωνιστικές) και ενδεχόμενη σημερινή κατάκτηση του τροπαίου θα τους βάλει απευθείας στους ομίλους του ερχόμενου Γιουρόπα Λιγκ. Στο φετινό Κόπα ντελ Ρέι η Μπιλμπάο απέκλεισε κατά σειρά της Αλκογιάνο, Θέλτα, Μάλαγα και Εσπανιόλ. Μάλιστα, δέχθηκε μόλις ένα γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της.

Μπορεί τον τίτλο η Βόλφσμπουργκ

Συνεχίζουμε με τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Βόλφσμπουργκ, όπου θα στηρίξουμε τη Βόλφσμπουργκ να κατακτήσει το τρόπαιο, σε απόδοση 2.35. Να αποχαιρετίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Μπορούσια Ντόρτμουντ θέλει ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο 47χρονος Γερμανός προπονητής, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή να αποχωρήσει πριν από λίγες βδομάδες, στοχεύει στην κατάκτηση του δεύτερου Κυπέλλου Γερμανίας με τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι εξασφάλισαν μία θέση για το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν με τη νίκη επί της Βέρντερ Βρέμης στην έδρα τους την προηγούμενη βδομάδα (3-2). Στις έξι τελευταίες αγωνιστικές που έδωσαν για το πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα, στο οποίο τερμάτισαν στην έβδομη θέση, σημείωσαν τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Δέκα βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου, τερμάτισε η Βόλφσμπουργκ, η οποία θα δώσει το «παρών» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη χρονιά. Εξαιρετική ήταν η σεζόν για το συγκρότημα του Ντίτερ Χέκινγκ, στην οποία πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις, συνδυάζοντας όμορφο θέαμα και αποτελέσματα. Συνολικά στις 34 αναμετρήσεις που έδωσε σημείωσε 20 νίκες, εννέα ισοπαλίες και πέντε ήττες, σκοράροντας 72 φορές ενώ δέχθηκε 38 γκολ. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Βόλφσμπουργκ μετράει μόλις έναν τίτλο στην ιστορία της, το πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα πριν από έξι χρόνια (2009), σήμερα, όμως, μπορεί να «χαλάσει» το τελευταίο ματς του Κλοπ στον πάγκο της Ντόρτμουντ, πανηγυρίζοντας τη δεύτερή της «κούπα».

Με την Άρσεναλ και τα γκολ

Ο επόμενος τελικός που θα μας απασχολήσει είναι αυτός του Κυπέλλου Αγγλίας με την Άρσεναλ να υποδέχεται την Άστον Βίλα και θα πάμε με τη νίκη της Άρσεναλ σε συνδυασμό με το Over 2.5 γκολ, στοίχημα το οποίο παίζεται σε απόδοση 2.30.  Με στόχο την υπεράσπιση της «κούπας» που κατέκτησε πέρσι (βάζοντας τέλος σε μία περίοδο «λειψυδρίας» εννιά ετών) θα μπει η Άρσεναλ στο φετινό τελικό, έχοντας μάλιστα και τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Άστον Βίλα. Οι «κανονιέρηδες» θέλουν να μετατραπούν στους πολυνίκεις του θεσμού, έχοντας ήδη δικό τους το ρεκόρ αναφορικά με την παρουσία σε τελικούς FA CUP. Η κατάκτηση της 3ης θέσης στην Πρέμιερ Λιγκ μεγαλώνει ακόμα παραπάνω τη δίψα για τον τίτλο, αφού οι Λονδρέζοι είχαν ξεκινήσει τη σεζόν με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια η Άστον Βίλα δίνει το «παρών» στον τελικό του FA CUP, ενώ η τελευταία κατάκτηση του τροπαίου από τους «βίλατζερς» τείνει να... ξεχαστεί (1957). Εύκολα, λοιπόν, καταλαβαίνει κανείς ότι οι 25.000 φίλοι της ομάδας του Μπέρμιγχαμ θα υποστηρίξουν με... τεράστια θέρμη τους παίκτες του Σέργουντ για την επίτευξη ενός μίνι κατορθώματος. Πάντως, η Άστον Βίλα έχει ήδη «πετάξει» εκτός της συνέχειας τρεις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, δείχνοντας τα «δόντια» της. Ξεκίνησε με τους αποκλεισμούς των Μπλάκπουλ (1-0) και Μπόρνμουθ (2-1), για να συνεχίσει με τις προκρίσεις επί των Λέστερ (2-1), Γουέστ Μπρομ (2-0) και Λίβερπουλ (2-1 στα ημιτελικά). Οι «κανονιέρηδες» είναι το φαβορί και θεωρούμε ότι θα επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, ενώ αναμένουμε έναν τελικό με αρκετά τέρματα.

Προβάδισμα η Σπάρτακς

Οι ποδοσφαιρικές προτάσεις ολοκληρώνονται με το «1 DNB» σε απόδοση 1.90 στον αγώνα του πρωταθλήματος της Λετονίας, Σπάρτακς – Λιεπάγια (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Σαν σε προπόνηση, η Σπάρτακς διέσυρε την προηγούμενη αγωνιστική με 6-0 την ουραγό Γκίλμπεν με τον Στούγκλις να πετυχαίνει χατ – τρικ. Μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, εκμεταλλευόμενη την τραγική κατάσταση της αντιπάλου της. Πέτυχε έτσι την τρίτη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα, με την Σπάρτακς να παραμένει αήττητη συνολικά στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Από την άλλη, δεν μπόρεσε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Σκόντο Ρίγα την προηγούμενη αγωνιστική η Λιεπάγια, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0. Γνώρισε έτσι την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί οχτώ αγωνιστικών που διατηρούσε μέχρι πρότινος.

Οι επιλογές από το μπασκετικό κουπόνι

Από το μπασκετικό κουπόνι, θα «κυνηγήσουμε» δύο υψηλές αποδόσεις με μεγάλη στοιχηματική αξία. Το πρώτο ματς έρχεται από τη Γερμανία και είναι το Μπάμπεργκ – Ουλμ. Απόψε στο Μπάμπεργκ η γηπεδούχος ομάδα έχει την ευκαιρία να προκριθεί στους τελικούς των γερμανικών πλέι-οφ με «σκούπισμα» και να περιμένει τον αντίπαλό της από το άλλο ζεύγος Άλμπα-Μπάγερν που βρίσκεται στο 1-1. Η Ουλμ πάλεψε στο δεύτερο ματς αλλά γενικά δείχνει ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την αντίπαλό της. Μπάμπεργκ και Ουλμ έχουν ήδη αναμετρηθεί φέτος πέντε φορές και η Μπάμπεργκ έχει πετύχει πέντε νίκες, 99-63 και 80-81 στα πλέι-οφ, 101-74 και 88-95 στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και τέλος 61-76 στον προημιτελικό του κυπέλλου.

Η Μπάμπεργκ είναι πολύ καλύτερη ομάδα και εκμεταλλεύεται όλα τα λάθη της Ουλμ γι’ αυτό και έχει σκοράρει πάρα πολλούς πόντους μέχρι τώρα από αιφνιδιασμούς. Επίσης όποτε έχει χρειαστεί έχει παίξει άμυνα αφήνοντας άποντους για πολλά λεπτά τα μεγάλα όπλα της Ουλμ όπως ο Κλάιμπερν που ήταν άποντος στον πρώτο αγώνα. Έτσι έχει μείνει μόνο ο Βουγιούκας να παλεύει που προφανώς ο Τρινκιέρι δεν του δίνει σημασία. Απόψε η Ουλμ θα δώσει πιθανότατα τον τελευταίο αγώνα της σεζόν πριν οι αθλητές πάνε για διακοπές και ο σύλλογος κοιτάζει τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Η αγωνιστική σεζόν για την Ουλμ ήταν εξαιρετική με την είσοδο στην τετράδα ενώ για την Μπάμπεργκ τώρα αρχίζουν τα δύσκολα αφού θα περιμένει τον αντίπαλό της στους τελικούς των πλέι-οφ όπου θα προσπαθήσει να κατακτήσει πάλι τα σκήπτρα μετά από μία χρονιά διακοπής. Αναμένεται εύκολη νίκη για την Μπάμπεργκ με μεγάλο σκορ οπότε η επιλογή θα είναι η δυάδα που Μπάμπεργκ -12.5 και Over 161.5 απόδοσης 3.61.

Η δεύτερη μπασκετική πρόταση προκύπτει από την Ιταλία και τον αγώνα Βενέτσια – Ρέτζιο Εμίλια. Οι ημιτελικοί της Ιταλίας ξεκίνησαν χθες βράδυ με ένα «μπαπ» αφού η Σάσσαρι νίκησε στο Μιλάνο 75-84 την Αρμάνι και πήρε το πλεονέκτημα έδρας. Απόψε στην Βενετία ξεκινάει και το άλλο ζεύγος, εκείνο που αποτελείται από την δεύτερη και την τρίτη ομάδα της κανονικής περιόδου, Βενέτσια και Ρέτζιο Εμίλια με την Βενέτσια να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Η ημιτελική σειρά κρίνεται στις τέσσερις νίκες και φαίνεται πως αυτό το ζεύγος θα έχει μέλλον. Φέτος οι ομάδες αναμετρήθηκαν μόνο τις δύο φορές της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και η Ρέτζιο Εμίλια είχε δύο νίκες, με 59-68 στην Βενετία και 70-67 στην έδρα της.

Οι δύο προπονητές Ρεκαλκάτι και Μενετί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά φέτος γι’ αυτό και οι ομάδες κονταροχτυπήθηκαν για την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Απόψε μπαίνουν στην διαδικασία των ημιτελικών των ιταλικών πλέι-οφ και δεν υπάρχει αδιαφιλονίκητο φαβορί αφού αναμένεται να δούμε μερικά break. Η Βενέτσια έχει δυνατή έδρα και το απέδειξε στα παιχνίδια με την Καντού κερδίζοντας εύκολα (ακόμα και στο δεύτερο παιχνίδι, 77-72, ήταν μπροστά με 33 στο 25’) ενώ η Ρέτζιο Εμίλια όλη τη σεζόν είχε πανίσχυρη έδρα με 14-1 αλλά και καλή παρουσία εκτός έδρας. Επίσης πολύ καλή εκτός έδρας ήταν η Βενέτσια με 10-5 στην κανονική περίοδο. Επομένως από τα αποτελέσματά του φαίνεται ότι η σειρά είναι ικανή να φτάσει στα επτά παιχνίδια. Σήμερα στην πρεμιέρα οι ομάδες πρέπει να είναι προσεκτικές αφού το αποτέλεσμα θα μετρήσει και στην ψυχολογία του μέλλοντος της σειράς. Θα δούμε σκληρό παιχνίδι οπότε δύσκολα κάποια ομάδα θα ξεφύγει στο σκορ. Η μεγαλύτερη εμπειρία των αθλητών της Ρέτζιο Εμίλια θα μετρήσει στο παρκέ οπότε στηρίζουμε από σήμερα Ρέτζιο Εμίλια +5.5. Αυτό θα το συνδυάσουμε με το Under 148 σε ένα ματς που θα έχει πολλά λάθη και επιθέσεις πολλών δευτερολέπτων. Επομένως η επιλογή είναι Ρέτζιο Εμίλια +5.5 και Under 148 που προσφέρεται σε απόδοση 3.61.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares