Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 23:34

Στην Αμοργό το “CYCLADES REGATTA 2015

Στο ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων,  την Αμοργό και τα υπέροχα Κατάπολα  το “CYCLADES REGATTA 2015” του ΝΟΤΚ Στο ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, την Αμοργό και τα υπέροχα Κατάπολα το “CYCLADES REGATTA 2015” του ΝΟΤΚ

Με στεφάνια από ελιάκαι παραδοσιακά ρακόμελα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμοργού, τους αγωνιζόμενους ιστιοπλόους του πρώτου σκάφους JINETERA(NOTK), με κυβερνήτη τον Γιάννη Κοψιδά, που «πήρε την κανονιά» στα Κατάπολα της Αμοργού.

Στην υποδοχή – έκπληξη που διοργανώθηκε παρόντες ήταν ο Δήμαρχος του νησιού ναύαρχος ε.α. Νικόλαος Φωστιέρης, ο Λιμενάρχης κ. Σιδηρόπουλος, η Ένωση Καταπολιανών, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμοργού και ο ΑΝΠΟΑ. Παρούσα στην υποδοχή και η Αμοργιανή, Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, κα Άννα Γιαννακού-Πάσχου.
Η εκκίνηση για το δεύτερο αγωνιστικό σκέλος του 21ου διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα του ΝΟΤΚ δόθηκε στις 11 το πρωί στην Πάρο από το Ναρκοθηρευτικό «Καλυψώ». Τα σκάφη κλήθηκαν να διανύσουν τα 56 μίλια από την γραμμή τερματισμού με άνεμο Βοριά εντάσεως 4 μποφώρ, ο οποίος εξασθένησε λίγο πριν το νησί της Ηρακλειάς.
Οι αθλητές του Α.Ν.Π.Ο.Α (Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος Αμοργού) υποδέχθηκαν τα τερματίζοντα πληρώματα του 21ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα “CYCLADES REGATTA 2015” του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, βοηθόντας τα σκάφη να «δέσουν» στο λιμάνι σε χώρο που έχει παραχωρήσει αποκλειστικά για τα σκάφη του αγώνα ο Δήμος Αμοργού προσφέροντας τους κεράσματα.

Παρούσα και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων Αμοργού ΕΔΟΚ με σκάφος και 2 δύτες έτοιμη να παρέχει τη βοήθεια της στον αγώνα.

Το βράδυ της άφιξης το bar«ΑΙΓΑΙΟΝ» διοργάνωσε welcomeπάρτι με κερασμένη Smirnoff IceDoubleDark για όλους τους αθλητές .
Το πρωί της παραμονής των αθλητών στο νησί, το “AegialisHotelResort &Spa” θα προσφέρει σε όλα τα πληρώματα παραδοσιακά ξεροτήγανα και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αμοργού θα μοιράσει από μια σακούλα πάγο στα σκάφη. Aναψυκτικά Λούξ θα προσφερθούν στους αγωνιζόμενους.
Το CYCLADES REGATTA 2015 διοργανώνεται στα πλαίσια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΑΘ/ΕΙΟ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τελείται υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α, του Ε.Ο.Τ, των ΕΛΤΑ με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού.
Χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και το SkipperOnDeck.
Χορηγοί του αγώνα η YAMAHA, η LOWRANCE, η JaquarLandRover και η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου.
Τον αγώνα συνοδεύει το ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΥΨΩ» του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την 6η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.

1 PHOTO

 

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ναύαρχος (ε.α.) Νίκος Φωστιέρης, και η Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, ‘Αννα Γιαννάκου-Πάσχου βράβευσαν το πρώτο σκάφος που πέρασε την γραμμή τερματισμού JineteraIRCμε κυβερνήτη τον Γιάννη Κοψιδά.

3 PHOTO

 

Εκκίνηση 2ης Ιστιοδρομίας Πάρος-Κατάπολα Αμοργού

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares