Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 15:28

Πάμε για δύο κατηγορίες στην αυριανή Γεν. Συνέλευση

Με το θέμα της μορφής των φετινών πρωταθλημάτων να κυριαρχούν θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 14:00 στο Γρυπάριο μέγαρο της Μυκόνου η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Το γεγονός ότι η ομοφωνία όλων των ομάδων είναι απαραίτητη για να παραμείνει το πρωτάθλημα σε μία κατηγορία και η αντίθετη άποψη από ένα – δύο σωματεία μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο σενάριο και το πλάνο των δύο κατηγοριών που είχε ψηφιστεί στην περσινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων και βάση καταστατικού θα πρέπει να ισχύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, δεδομένου της δυσκολίες στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες η πλειοψηφία των σωματείων επιθυμεί να παραμείνει το πρωτάθλημα σε μία κατηγορία. Η άποψη αυτή όμως δεν συγκεντρώνει το 100% της ομοφωνίας και παρά τις προσπάθειες του ίδιου του προέδρους της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Φρέρη και των άλλων μελών ώστε να υπάρξει ομοφωνία αυτό δεν κατέστη δυνατών.

Παρόλα αυτά τα μέλη της ΕΠΣ Κυκλάδων και οι ομάδες που επιθυμούν να μείνει το πρωτάθλημα ως έχει ελπίζουν ότι μέχρι αύριο όλοι μαζί θα καταλήξουν ομόφωνα στην πιο βατή λύση που θα φέρει τα λιγότερα προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και δεν είναι άλλη από την διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε μία κατηγορία.

Από εκεί και πέρα οι πρώτες σκέψεις και αυτές που πιθανότατα θα προταθούν εάν και εφόσον υπάρξουν δύο κατηγορίες θα είναι οι εξής:

Α΄Κυκλάδων

Η 1η Κατηγορία θα έχει δύο ομίλους των έξι ομάδων που θα επιλεχθούν με κριτήριο την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των νησιών.

Μετά την κανονική διάρκεια θα υπάρξουν αγώνες μπαράζ με βαθμολογικό μπόνους στις ομάδες που κατέλαβαν υψηλές θέσεις στην κανονική περίοδο.

Β΄Κυκλάδων

Η 2η κατηγορία θα έχει δύο ομίλους. Ο αριθμός των ομάδων θα κριθεί ανάλογα με το τι θα γίνει με την κοινή κάθοδο στο πρωτάθλημα που συζητιέται μεταξύ ΑΟ Πάρου και Νηρέα. Πιθανό σενάριο πάντως είναι δύο όμιλοι των τεσσάρων.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων σκέφτεται να προτείνει περισσότερους αγώνες βάσει του μοντέλου της Σκωτίας, όπου υπάρχουν περισσότεροι των δύο γύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες την άνοδο στην Α΄Κατηγορία θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν υπάρξουν ειδικά μπαράζ μεταξύ ομάδων της Α΄και της Β΄ Κατηγορίας.

Βρισκόμαστε λοιπόν εν αναμονή της αυριανής έκτακτης γενικής συνέλευσης, που έπειτα και από την συνδρομή του ΑΟ Μυκόνου θα γίνει στο νησί, όπου είναι πιο βατή η παρουσία όλων των ομάδων.

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares