Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 18:23

Η αλήθεια για την κλειστή αίθουσα στην Μάρπησσα.

Eδώ και μερικές ημέρες έντονα ακούγονται οι φήμες για πάγωμα των εργασιών περάτωσης της κλειστής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στον χώρο του δημοτικού σχολείου Αρχιλόχου στην Μάρπησσα της Πάρου.

Τόσο από τον κύκλο του εργολάβου, όσο και από πολίτες διατυπώθηκαν οι ανησυχίες για μη καταβολή των πιστώσεων προκειμένου να προχωρήσει το σημαντικό έργο.

Το sportcyclades.gr απευθύνθηκε στους πιο αρμόδιους παράγοντες στον δήμο και το επαρχείο για να δοθούν ασφαλείς πληροφορίες και να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα.

H συνολική προβλεπόμενη δαπάνη του έργου είναι 1.2 εκ.

Από αυτά τις πρώτες 600 χιλ. πρέπει να καταβληθούν από το δημόσιο και το ισόποσο υπόλοιπο προέρχεται από τα ΕΣΠΑ.

Μέχρι τώρα από τις αρχές του 2015 έχουν αποδοθεί στον ανάδοχο 130.000 ευρώ και έχουν εγκριθεί από περιφέρεια και υπουργείο άλλα 140.000,τα οποία δεν μπορούν να εκταμιευθούν, λόγω των γνωστών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες.

Ακόμη έχει εγκριθεί και η τρίτη φάση της χρηματοδότησης, αφού με αυτόν τον τρόπο τμηματικά καταβάλλονται τα χρήματα, ανάλογα με την εξέλιξη του έργου.

Η περιφέρεια έχει έγκαιρα ενημερώσει με έγγραφο της τον δήμο, αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση, από τις 26 Ιουνίου.

Ψυχραιμία λοιπόν το έργο έχει τόσες πιθανότητες να μην γίνει, όσες έχει η πλήρης ρήξη της πατρίδας μας με τους Ευρωπαίους, ώστε να ακυρωθούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Απλά καθυστέρηση θα υπάρξει και οι καθαρά τεχνικοί λόγοι είναι αντιληπτοί.

Η δυστοκία αυτή στην εκταμίευση, απασχολεί την περιφέρεια και σε άλλα έργα.

Με το άνοιγμα των τραπεζών και την ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας, θα εισπράξει ο ανάδοχος τα χρήματα και απλώς θα πάμε πίσω στις ημερομηνίες παράδοσης του έργου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ… ΦΩΤΟΣ

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares