Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 18:00

Χαρά Κόκκινου το μεγάλο αστέρι των εμποδίων.

Χαρά Κοκκίνου: “στόχος η πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα”

Συνέντευξη στο sportcyclades παραχώρησε η αθλήτρια των 80μ με εμπόδια Χάρις Κόκκινου, η οποία μίλησε για τους στόχους της ενόψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος σε λίγες ημέρες στο Ναύπλιο.

Η αθλήτρια που με τις επιδόσεις της σε αγώνες τοπικού και πανελλήνιου επιπέδου εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει αποσπάσει τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια, από την κοινωνία του νησιού της Κρήτης για τις επιτυχίες της θεωρεί δε τον εαυτό της έτοιμο να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Πες μας για τους αγώνες που πήρες μέρος το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά και το πρόγραμμα που ακολουθεί τις επόμενες ημέρες, μια και τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα πάρεις μέρος στον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς.

Πρώτοι αγώνες της χρονιάς ήταν τα διασυλλογικά πρωταθλήματα Κρήτης στον Ανοιχτό Στίβο. Τα πρώτα δείγματα ήταν πολύ θετικά. Κέρδισα πολύ εύκολα την πρώτη θέση στα 80μ με εμπόδια. Αγωνίσθηκα σε πολλούς τοπικούς αγώνες όπως τα « Κνώσεια» με επίδοση 12,35 που είναι από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα την φετινή περίοδο. Τα πρώτα δείγματα, όπως είπα και πριν, ήταν θετικά. Το μόνο κακό είναι ότι λόγω της ιδιαιτερότητας ότι ζούμε σε νησί δεν έχουμε την δυνατότητα για πολλούς αγώνες, με δυνατούς αντιπάλους όπως σε άλλα μέρη της Ελλάδος δηλαδή, η σεζόν θα κλείσει με 5 αγώνες μόνο στην Κρήτη κι αυτό σημαίνει, ότι σε κάθε αγώνα θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και πολύ δυνατός. Δεν έχεις περιθώρια για λάθη.

Από κει και πέρα, στόχος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο του Ναυπλίου.

Για τους περισσότερους αθλητές, η χρονιά έχει ολοκληρωθεί αλλά για εσάς, τους αθλητές του στίβου, η χρονιά τελειώνει σε λίγες ημέρες.

Δυστυχώς, όλη η δουλειά που γίνεται σε εμάς, ξεκινά το Σεπτέμβρη και φτάνει Ιούνιος Ιούλιος για να τη δείξουμε προς τα έξω. Ουσιαστικά, όλες οι προπονήσεις που κάνουμε, αφιερώνουμε όλο το χρόνο για να αγωνιστούμε τους δύο μήνες του καλοκαιριού. Αυτό είναι το δύσκολο στον κλασσικό αθλητισμό, ότι πρέπει μέσα σε δυο μήνες να δείξεις τι έχεις κάνει όλη τη χρονιά και αν δε σου «βγει», ουσιαστικά έχεις μια αποτυχημένη χρονιά, ενώ παρ’ όλα αυτά, εσύ έχεις δουλέψει 12 μήνες.

Από εδώ και πέρα, οι προπονήσεις σίγουρα αλλάζουν. Αλλάζουν στο θέμα, αυτού που λέμε ένταση και ποσότητα και μέχρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα πρέπει να διατηρήσουμε την φρεσκάδα μας ώστε να επιτευχθεί η υψηλότερη επίδοση στον αγώνα που είναι ο στόχος όλης της χρονιάς.

Τι σημαίνει για σένα πρωταθλητισμός ?

Ο Πρωταθλητισμός για εμένα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, που δεν μπορώ να τον αποχωριστώ.. είναι ένας τρόπος ζωής που με γεμίζει ως άνθρωπο

Πως πιστεύεις ότι κάποιος γίνεται πρωταθλητής στην ΖΩΗ?

Με αγώνες, υπομονή και πίστη στον εαυτό του!!!

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σε βοήθησαν στην πορεία αυτή?

«Σε όλο αυτόν τον αγώνα που κάνω είναι κοντά μου η οικογένεια μου που με στηρίζει σε αυτό που κάνω και με βοηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούν. Πιστεύω χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει να φτάσω ως εδώ.»

Όπως είναι γνωστό, έχεις προπονητή τον κ. Κόκκινο, τον άνθρωπο που έχει οδηγήσει και άλλους αθλητές σε κατακτήσεις Πανελλήνιων μεταλλίων. Ποια είναι η γνώμη σου για τον άνθρωπο που σε καθοδηγεί.

Αρχικά, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κ. Κόκκινο διότι σε ότι έχω πετύχει και όπου έχω φτάσει μέχρι τώρα, το οφείλω, εννοείται, σε εκείνον. Είναι ο άνθρωπος που πίστεψε σε εμένα και με συστηματική δουλειά εδώ και πολλά χρόνια με έχει βοηθήσει τεχνικά και ψυχολογικά και με   έχει καθιερώσει στην αφρόκρεμα της κατηγορίας μου στο αγώνισμα των 80μ με εμπόδια. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έχω δίπλα μου έναν ακούραστο προπονητή που μπορεί και με βλέπει κάθε μέρα, πρωί και απόγευμα στην προπόνηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό

Μετά την εμφάνισή σου στα «Κνώσεια 2015» που πέτυχες 12,35 στα 80μ με εμπόδια τι μπορούμε να περιμένουμε από δω και πέρα από την Χάρις Κόκκινου, καθώς πλέον το μόνο που σου έχει απομείνει είναι η κατάκτηση ενός Πανελλήνιου μεταλλίου.

Δεν είναι εύκολο να προβλέψω. Όπως είπα και πριν, είναι λίγοι οι αγώνες όλης της χρονιάς. Τα δείγματα που έχω και από την προπόνηση, είναι πολύ θετικά. Ωστόσο μεγάλο ρόλο παίζει και ο παράγοντας τύχη. Οπότε, για φέτος, εγώ θα ήθελα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, από άποψη επιδόσεων στο αγώνισμα των 80μ με εμπόδια, να μπορέσω, δηλαδή, να «σπάσω» το ατομικό μου ρεκόρ, να πετύχω επίδοση κάτω από τα 12’’ και να πάρω μια πολύ καλή θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, και γιατί όχι και την πρώτη θέση με το χρυσό μετάλλιο. Από κει και πέρα, το βλέμμα μου στρέφεται στη νέα χρονιά με στόχο και πάλι την τριάδα και την συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα.

Κλείνοντας τα παραπάνω θα θέλαμε να μας αναφέρεις μερικές σημαντικές στιγμές της καριέρα σου, και την πιο άτυχη.

Μέχρι τώρα η σημαντικότερη και η πιο ωραία στιγμή που έζησα ήταν στα «Κνώσεια» που κατάφερα να στα 80μ εμπόδια να κάνω το 12, 35....φυσικά ο ανταγωνισμός που είχα τότε δεν τον ξανά είχα ποτέ μέχρι τώρα και κατάφερα να κάνω το ατομικό μου ρεκόρ!!! Παρά τις επιτυχίες που συναντώ, έχει υπάρξει και μια άτυχη στιγμή.... Πέρυσι 3 μέρες πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Λουτράκι έπαθα τενοντίτιδα στο πόδι μου από μια απότομη κίνηση. Μπορώ να πω ότι στάθηκα λίγο άτυχη, Αλλά φέτος είμαι πολύ πιο προσεκτική και ελπίζω να μη νου τύχει τίποτα κακό μέχρι το πανελλήνιο πρωτάθλημα!!!

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο?

Ναι θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τους γονείς μου για την βοήθεια που μου προσφέρουν καθημερινά, τον Σύλλογο μου τον ΟΦΗ, καθώς επίσης και τον προπονητή μου για το αμέριστο ενδιαφέρον τους στην εξέλιξη μου.

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares