Κυριακή, 02 Αυγούστου 2015 13:44

Στόχος η μεταλαμπάδευση του Βόλεϊ

Η Βάλια Κάμπαξη σε συνεργασία με την Σύρος 2002 δημιουργούν τμήμα εκμάθησης βόλεϊ – Τι λέει η Βάλια Κάμπαξη για τη νέα πρόκληση στην καριέρα της; Η Βάλια Κάμπαξη σε συνεργασία με την Σύρος 2002 δημιουργούν τμήμα εκμάθησης βόλεϊ – Τι λέει η Βάλια Κάμπαξη για τη νέα πρόκληση στην καριέρα της;

Όταν τις τύχες του αθλητισμού τις παίρνουν στα χέρια τους άνθρωποι που έχουν την δική τους διαδρομή και προσφορά στον χώρο, τότε δεν μπορεί παρά το κάθε εγχείρημα να βαδίζει εξ αρχής πάνω στις σωστές ράγες και πολλές φορές να θεωρείται επιτυχημένο πριν καλά – καλά ξεκινήσει να υλοποιείται.

Στην προκειμένη περίπτωση η Σύρος 2002, με μία μεγάλη διαδρομή στην εδραίωση του αθλητικού ιδεώδους στο ποδόσφαιρο, κάνει την δική της προσπάθεια και στο βόλεϊ, όπου με αρωγό και πρωτεργάτη την πρώην αθλήτρια και νυν διπλωματούχο προπονήτρια Βάλλια Κάμπαξη, δημιουργεί τμήμα βόλεϊ για παιδιά 5-13 ετών που θα έχει ως πρώτο στόχο την μεταλαμπάδευση των γνώσεων στα παιδιά, η οποία θα γίνεται πάντα πάνω σε σωστές βάσεις.

Ποια είναι;

Όλοι μας γνωρίζουμε τη Βάλλια Κάμπαξη… Ήταν η αθλήτρια που παρακολουθούσαμε στο τερέν και είχε πάντα κάτι παραπάνω να δώσει στο άθλημα του βόλεϊ, στην ομάδα της και πιο πολύ απλόχερα στις συμπαίκτριες της, οι οποίες πάντα την θεωρούσαν την αρχηγό γεννημένη για τα εύκολα και για τα δύσκολα. Εμείς βρήκαμε την Βάλια και ζητήσαμε από αυτή να μας μιλήσει για το νέο βήμα που επιχειρεί, ξεκινώντας με ένα φρεσκάρισμα στη μνήμη μας σχετικά με την μέχρι σήμερα πορεία της: «Ξεκίνησα τον Αθλητισμό σε ηλικία 8 ετών, σε τοπικές ακαδημίες όπως : ΑΣΕΝ Νεωρίου στο γυναικείο τμήμα. Για 10 χρόνια έπαιξα στην ομάδα του Α.Ο Φοίνικα, συγχρόνως όμως για 3 χρόνια είχα αναλάβει και ως προπονήτρια σε τμήματα της Ακαδημίας ΑΟ Φοίνικα».

Βήμα

Κόρη του Δημήτρη Κάμπαξη η ίδια, ενός ανθρώπου που έχει συνδέσει το όνομα του με το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο στο Νομό μας, δεν θα μπορούσε να μην έχει πάρει καταβολές από την οικογένεια της και να έχει valia kampaxiγαλουχηθεί ώστε να αγαπά ιδιαιτέρως τον αθλητισμό στις μικρές ηλικίες. Τι την ώθησε όμως να δημιουργήσει το δικό της τμήμα volley μέσα από την Ακαδημία '' Σύρος 2002''; «Ως γνωστό ανήκω σε οικογένεια που αγαπά τον αθλητισμό και τα παιδιά. Από μικρή είχα θετικά ερεθίσματα για τον Αθλητισμό . Έτσι λοιπόν η αγάπη μου για τον αθλητισμό και τα παιδιά είναι η κινητήριος δύναμη να πάρω την συγκεκριμένη απόφαση, θέλοντας όμως να σταθώ στα δικά μου πόδια . Επίσης έχοντας πλέον αποκτήσει το δίπλωμα προπονητή Volley και την άδεια εξασκήσεως, θέλω να μεταλαμπαδεύσω τις αξίες και τα οφέλη του volley στους μικρούς αθλητές. Ως γνωστό η καθημερινότητα ενός παιδιού στην σημερινή εποχή είναι αν μπορούμε να πούμε '' εφιάλτης''. Ένα παιδί πρέπει να μάθει από μικρό να υιοθετεί το πρότυπο της αθλητικής ζωής . Σε μικρή ηλικία ο Αθλητισμός ξεκινά σαν παιχνίδι , όμως οξύνει τη δημιουργικότητά του, αναπτύσσει το αίσθημα συνεργασίας, μαθαίνει να σέβεται τον συμπαίκτη του αλλά και τον αντίπαλο. Κατανοεί τις αξίες όπως χαρά, λύπη,  υπομονή και επιμονή, έτσι η κοινωνικοποίηση του είναι πιο ομαλή. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν '' Νους υγιείς εν σώματι υγιεί''».

Πρόγραμμα

Με μήνα γνωριμίας το Σεπτέμβριο και τη δωρεάν συμμετοχή όλων των παιδιών ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο οι προπονήσεις της ακαδημίας Βόλεϊ της "Σύρος 2002". Από τον Οκτώβριο το τμήμα θα ξεκινήσει κανονικά την λειτουργία του και με ένα σχετικά μικρό αντίτιμο και προσφορές για αδέλφια: «Θέλω επίσης να ενημερώσω τους γονείς και τα παιδιά 5-13 ετών που ενδιαφέρονται για το Volley ότι θα έχουμε 3 προπονήσεις την εβδομάδα στο Αθλητικό Κέντρο Δημήτριος Βικελας. Ο μήνας Σεπτέμβριος θα είναι μήνας γνωριμίας (για τον μήνα αυτό  θα είναι δωρεάν η συνδρομή ), ώστε τον Οκτώβριο να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα βάση των ηλικιών. Στα παιδιά θα δοθούν σετ προπόνησης , η μηνιαία συνδρομή θα ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα στα αδέλφια το ένα δωρεάν».

Ευχαριστώ

Κλείνοντας η Βάλλια Κάμπαξη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις ομάδες που φόρεσε τη φανέλα της, αλλά και τις συμπαίκτριες της: «Θα ήθελα επίσης αφού ολοκλήρωσα τον αθλητικό κύκλο μου ως αθλήτρια του volley, να ευχαριστήσω τις ομάδες ΑΣΕΝ Νεωρίου και ΑΟ Φοίνικα για την συμβολή τους στην αθλητική μου διαδρομή. Στις συμπαίκτριες μου εύχομαι καλή σταδιοδρομία».

Πληροφορίες στο  6930157188.

044

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares