Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 20:23

Στο παραπέντε η άνοδος, κρατά τις εμφανίσεις

Την άνοδο στη Β΄ Εθνική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης εξασφάλισαν οι ομάδες: Τρίαινα Βούλας, Δελφίνια Μεταμόρφωσης (από τον Α' Όμιλο), ΠΕΚΕΒ και Τρίτων Αμαρουσίου (από τον Β'), μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων της Β' φάσης. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με τα παιχνίδια του μικρού και του μεγάλου τελικού που ανέδειξαν το πρωταθλητή της Γ' Εθνικής.

Τώρα όσον αφορά τον τελικό απολογισμό των αγώνων της τελικής φάση για τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου (τρεις ήττες και μία νίκη) αφήνει μια γεύση πίκρας στους αθλητές, τους προπονητές και τη Διοίκηση του Σωματείου, αφού τα δύο καθοριστικά παιχνίδια της ομάδας της Σύρου χάθηκαν στο γκολ. Στις λεπτομέρειες χάθηκε η άνοδος του Ομίλου της Σύρου στη Β΄ Εθνική. Παρά το γεγονός αυτό, επικρατεί ικανοποίηση για τη συνολική παρουσία της ομάδας και στις δύο φάσεις του τουρνουά, η οποία κατά κοινή διαπίστωση – αν αγωνιζόταν πλήρης σε όλα τα παιχνίδια - θα είχε διαφορετική τύχη.

Σε κάθε περίπτωση η πορεία αυτής της νεανικής ομάδας, με μέσο όρο ηλικίας 22 έτη, ήταν πολύ καλή, αφήνοντας παράλληλα υποσχέσεις διάκρισης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το πιο σημαντικό κέρδος της ομάδας της Σύρου αποτελεί η προώθηση στην ανδρική ομάδα νεαρών παικτών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομών και τις μικρότερες κατηγορίες. Το προπονητικό team υπολογίζει τουλάχιστον σε ακόμη 4-5 παιδιά ηλικίας 14-17 ετών, οι οποίοι – πλην των δύο 14χρονων που ήδη συμμετείχαν στην αποστολή – θα πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα.

Ξεχωριστή αναφορά, για άλλη μια φορά θα πρέπει να γίνει στις προσπάθειες της Διοίκησης και των προπονητών, που πίστεψαν στις δυνατότητες των αθλητών της ομάδας καθ’ όλη τη χρονιά, ενώ το κολυμβητήριο είχε παραμείνει ερμητικά κλειστό.

Τεράστιο κέρδος και παρακαταθήκη για το μέλλον, η συμμετοχή των δύο 14χρονων Αντώνη Πρίντεζη και Αχιλλέα Τσιργή, οι οποίοι όχι μόνο πήραν χρόνο συμμετοχής, αλλά κατάφεραν να σημειώσουν και από ένα γκολ ο καθένας τους στο τουρνουά της Α΄ και Β΄ φάσης αντιστοίχως, απέναντι σε μεγαλύτερους ηλικιακά και έμπειρους αντιπάλους.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους νεαρούς άνδρες συμπαίκτες τους, που τους υποδέχθηκαν εγκάρδια και τους βοήθησαν να ενσωματωθούν γρήγορα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι το σύνολο των παικτών διαθέτει εξαιρετικό ήθος.

Η σύνθεση της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου σε όλη τη διάρκεια της Β΄ φάσης του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

Αθλητές: Διακοδημήτρης Νώντας, Διακοδημήτρης Φώτης, Ζαμάνης Φάνης, Κάλλης Βασίλης, Καλογρίδης Λευτέρης, Κρητικός Αντώνης (αρχηγός), Μαμόγλου Φώτης, Μιχάλοβιτς Απόστολος, Μπογιατζάκης Κώστας, Παπαδημητρίου Βασίλης, Πρίντεζης Αντώνης, Ρούσσης Γιάννης, Τσινός Άγγελος, Τσιργής Αχιλλέας και Φουρνιστάκης Αντώνης.

Μέσος όρος ηλικίας ομάδας: 22 έτη

Προπονητής: Θοδωρής Μπερδές, Β. Προπονητής: Μάρκος Ξαγοράρης

Έφορος: Ρούσσης Χρήστος

Συνοδός Αποστολής: Τσιργής Δημήτρης

Το καθαρά αγωνιστικό μέρος της Β΄ φάσης του Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Ανδρών Υδατοσφαίρισης

Ξεχώρισε το γκολ του... μικρού

Στο πρώτο της παιχνίδι της αγωνιστικής του 1ου Ομίλου η ομάδα του Ν.Ο Σύρου βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με τη γνώριμη ομάδα της Τρίαινας Βούλας.

Το τεχνικό team επέλεξε να διαχειριστεί με ρεαλισμό το παιχνίδι και ο Θοδωρής Μπερδές συνειδητοποιώντας το βαθμό δυσκολίας “φούλαρε” μόνο στα πρώτα δύο 8λεπτα. Χρησιμοποίησε τους περισσότερους παίκτες του και προσπάθησε να ξεκουράσει τους βασικούς του, ώστε να τους έχει “φρέσκους” στην κρίσιμη ημέρα που ακολουθούσε.

Το τελικό σκορ του αγώνα δεν είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού στο τέταρτο 8λεπτο, το ματς είχε κυρίως διαδικαστικό χαρακτήρα.

Στα highlight της βραδιάς το εκπληκτικό γκολ του 14χρονου Αχιλλέα Τσιργή στη γωνία της εστίας του αντίπαλου τερματοφύλακα, από τη θέση του “φουνταριστού”, μετά από εξαιρετικό εκρηκτικό γύρισμα του “μικρού”. Μια ενέργεια που ξεσήκωσε την κερκίδα, αλλά χειροκροτήθηκε και από τους αντιπάλους παίκτες, οι οποίοι στη φάση αυτή έδειξαν το αθλητικό τους ήθος. Στο ματς για δύο περίπου δύο 8λεπτα συμμετείχε και ο άλλος “μικρός” της ομάδας ο Αντώνης Πρίντεζης, αφήνοντας επίσης πολύ καλές εντυπώσεις.

Η ομάδα της Βούλας διέθετε ένα πειθαρχημένο σύνολο, με έμπειρους παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλότερες.

Ήττα στις λεπτομέρειες

Το πρώτο κρίσιμο ματς της ομάδας του ΝΟ Σύρου, ήταν αυτό με την Ξάνθη. Οι Συριανοί έδειξαν ότι είχαν μία πολύ καλή αγωνιστική ετοιμότητα για να κερδίσουν το πρώτο από τα τρία επόμενα καθοριστικά παιχνίδια. Μοναδικό πρόβλημα, η απουσία του πολυτιμότερου παίκτη της στην πρώτη φάση των ομίλων της Γ΄ Εθνικής, του Βασίλη Κάλλη, ο οποίος μετά από ένα τροχαίο (ευτυχώς μη σοβαρό) ατύχημα, δεν ήταν ακόμη έτοιμος να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Κ.Ο. Ξάνθης αποτελείται από ένα σύνολο αθλητών που παίζουν δυνατά και πειθαρχημένα. Τα στοιχεία αυτά υπήρξαν καθοριστικά για την εξέλιξη του αγώνα στο τελευταίο 8λεπτο, με τους παίκτες της Ξάνθης να είναι αποτελεσματικοί στην τελευταία τους επίθεση και να τελειώνουν το παιχνίδι με σκορ 7-6.

Ο προπονητής Θοδωρής Μπερδές και ο βοηθός προπονητή Μάρκος Ξαγοράρης, επέλεξαν να παίξουν μια σύνθετη άμυνα με προσαρμογές, κυρίως για να περιορίσουν τα επιθετικά ατού της αντίπαλης ομάδας της Ξάνθης και στο κομμάτι αυτό δικαιώθηκαν. Το παιχνίδι δεν πήγε όμως καλά στον επιθετικό τομέα, η οποία σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις δεν εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω, αδυνατώντας να σκοράρει.

Παρόλα αυτά, το ματς πήγαινε πόντο - πόντο, χάρις στην αποτελεσματικότητα του Νώντα Διακοδημήτρη. Στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, 3 λεπτά και σαράντα δεύτερα πριν τη λήξη του 4ου 8λέπτου και το τελικό σφύριγμα, σε δύο απανωτά τετ α τετ παικτών του ΝΟ Σύρου, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης αρνήθηκε το γκολ. Ακολούθησαν δύο ωραία σουτ του Λευτέρη Καλογρίδη και του Φώτη Διακοδημήτρη από την Περιφέρεια, τα οποία βρήκαν τα δοκάρια της εστίας του Ξανθιώτη τερματοφύλακα. Ένα λεπτό και είκοσι δεύτερα πριν το τέλος με ένα εξαιρετικό σουτ από την Περιφέρεια από τη θέση “4” ο Κ.Ο Ξάνθης σκόραρε και προηγήθηκε 7-6. Στο χρόνο που απέμεινε η ομάδα της Σύρου, δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς, αν και πάλεψε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Τα 8λεπτα (Σύρος - Ξάνθη): 0-1, 3-2, 2-3, 1-1 και τελικό σκορ: 6-7

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Νώντας Διακοδημήτρης με τρία γκολ, ο οποίος από τη θέση του “φουνταριστού” προσέφερε τα μέγιστα, ενώ οι Φώτης Μαμόγλου, Κώστας Μπογιατζάκης και Φώτης Διακοδημήτρης ήταν στους διακριθέντες.

Μπορούσε τη νίκη

Στο δεύτερο ματς της ίδιας ημέρας και τρίτο συνολικά, ο Ναυτικός Όμιλος βρήκε απέναντί του την ομάδα των Δελφινιών Μεταμόρφωσης. Στο ματς αυτό αγωνίσθηκε ο Βασίλης Κάλλης ο οποίος θέλησε να ενισχύσει την ομάδα της Σύρου.

Ο Ν.Ο Σύρου ήθελε νίκη στο ματς αυτό με τρία γκολ διαφορά για να υπερισχύσει στην περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με τις ομάδες της Ξάνθης και της Μεταμόρφωσης.

Οι παίκτες της ομάδας και το τεχνικό επιτελείο πίστεψαν στις δυνατότητες αυτού του νεανικού συνόλου και παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, πραγματικά “τα έδωσαν όλα”. Το τελικό σκορ βρήκε νικήτρια την ομάδα των Δελφινιών με σκορ 8-7. Η ομάδα της Σύρου, έχασε το παιχνίδι και πάλι στις λεπτομέρειες, δείχνοντας όμως εξαιρετική αφοσίωση στο νερό, γυρίζοντας από το μείον τέσσερα στο μείον ένα γκολ στην τελευταία περίοδο. Αποτελεί κοινή ομολογία, όσων βρέθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Αμαρουσίου το καυτό αυτό απόγευμα, πως με βάσει την εικόνα των ομάδων στο τελευταίο 8λεπτο, αν υπήρχε λίγος ακόμη χρόνος στο παιχνίδι, ο Ν.Ο Σύρου θα είχε φύγει, ίσως και με το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Ν.Ο. Σύρου έδειχνε «φρέσκος» στην τελευταία περίοδο, σε αντίθεση με την ομάδα των Δελφινιών που ήταν φανερό ότι είχε μείνει από δυνάμεις. Όπως είναι όμως γνωστό, το παιχνίδι διαρκεί μόνο 4 οκτάλεπτα και στο διάστημα αυτό η ομάδα της Μεταμόρφωσης αναδείχθηκε άξια νικήτρια.

Από την ομάδα του Ν.Ο Σύρου στο παιχνίδι αυτό, δεν υστέρησε κανείς. Όλοι οι νεαροί άνδρες παίκτες που αγωνίστηκαν, απέδωσαν εξαιρετικά, επιδεικνύοντας πάθος και αγωνιστικότητα, στοιχεία που τους χαρακτήρισαν εξάλλου καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νώντας Διακοδημήτρης, δικαίωσε τις επιλογές των συμπαικτών του να «παίξουν» μαζί του στην επίθεση και ήταν πάλι παραγωγικός στην επίθεση πετυχαίνοντας 4 γκολ.

Στους ιδιαιτέρως διακριθέντες ήταν οι: Άγγελος Τσινός, Φώτης Διακοδημήτρης, Λευτέρης Καλογρίδης και Κώστας Μπογιατζάκης

Σκορ 8λέπτων (Δελφίνια - Σύρος): 2-1, 1-1, 4-2, 1-3 και τελικό σκορ: 8-7

Αποχαιρέτισε με το κεφάλι ψηλά

Στο τελευταίο παιχνίδι, η ομάδα της Σύρου αντιμετώπισε την ομάδα της Κοζάνης, η οποία επίσης μετρούσε ως το σημείο αυτό μόνο ήττες. Ο Ν.Ο Σύρου έστω και δύσκολα (πιο εύκολα πάντως απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ) επικράτησε με σκορ 7-6 αποχαιρετώντας το τουρνουά με νίκη.

Η ομάδα του Ν.Ο Σύρου αγωνίστηκε χωρίς τον πολυτιμότερη παίκτη της αυτής της φάσης, Νώντα Διακοδημήτρη, λόγω τραυματισμού στο δεξί του χέρι. Από την ομάδα επίσης απουσίασε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Φάνης Ζαμάνης. Οι προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα και πέρασαν στη θέση του φουνταριστού τον Λευτέρη Καλογρίδη, δίνοντας παράλληλα χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που υπήρχαν στον πάγκο, συμπεριλαμβανομένων και των νεαροτέρων. Η επιλογή αυτή υπήρξε απολύτως επιτυχημένη, αφού ο Λευτέρης Καλογρίδης αναδείχθηκε σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας της Σύρου.

Ο Κώστας Μπογιατζάκης, ο αθλητής “πολυεργαλείο” της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου έπαιζε τραυματισμένος και η προσπάθειά που κατέβαλε ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Για άλλη μια φορά υψηλή απόδοση είχε ο Φώτης Διακοδημήτρης, ενώ βοήθησε πολύ ο Βασίλης Κάλλης που επανήλθε σε θέση βασικού μετά τον τραυματισμό του και την περιορισμένη συμμετοχή του στους πρώτους αγώνες. Στους διακριθέντες επίσης και οι Άγγελος Τσινός, Φώτης Μαμόγλου, Βασίλης Παπαδημητρίου και ο Αντώνης Κρητικός.

Στα αρνητικά του αγώνα η διαιτησία του αγώνα, η οποία αδίκησε εμφανέστατα την ομάδα των Κυκλάδων. Στο φύλλο αγώνα καταγράφηκαν 11 ποινές (αποβολές) εις βάρος της ομάδας της Σύρου και μόνο μία υπέρ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του κ. Μπερδέ, να καλύψουν τα αριθμητικά κενά σε ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού.

Σκορ 8λέπτων (Δελφίνια - Σύρος): 2-0, 1-1, 1-3, 3-2 και τελικό σκορ: 8-7

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πορεία της ανδρικής ομάδας water polo του Ν.Ο Σύρου υπήρξε εξαιρετική, τηρουμένων των αναλογιών, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετώπισε η ομάδα όλη τη χρονιά. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα αυτή αντέχει με κλειστό κολυμβητήριο τρία χρόνια τώρα. Επιπλέον αντιμετώπισε μια σειρά απροόπτων της τελευταίας στιγμής (τραυματισμοί παικτών, απουσίες λόγω επαγγελματικών ή εξεταστικών υποχρεώσεων κτλ). Αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων ότι η ομάδα μπορούσε να πετύχει την άνοδό της στη Β΄ Εθνική, αν δεν είχε αυτές τις ατυχίες, ή αν το κολυμβητήριο παρέμεινε ανοιχτό τη χειμερινή περίοδο, έτσι ώστε οι αθλητές να εμφανίζονταν περισσότερο έτοιμοι αγωνιστικά. Ας μην παραλείπουμε επίσης το γεγονός ότι οι νεαροί αθλητές της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου ξεκίνησαν την προετοιμασία τους στη θάλασσα στα τέλη Μαρτίου, ενώ η πισίνα άνοιξε (με τη θερμότητα του ήλιου) στις 18 Μαΐου.

Το πλάνο της Διοίκησης του Τμήματος Υδατοσφαίρισης του ΝΟ Σύρου, που έχει ως πυρήνα την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομών και την προώθηση των ταλαντούχων μικρών στην ανδρική ομάδα κρίνεται όχι μόνο υγιές, αλλά και εκ των αποτελεσμάτων απολύτως επιτυχημένο.

Η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να πάει χαμένη. Στην προσπάθεια αυτή έχουν επενδύσει οι αθλητές, οι γονείς, οι φίλοι του αθλήματος, οι προπονητές και τα μέλη της Διοίκησης του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Σύρου. Θα είναι πραγματικά κρίμα το Δημοτικό Κολυμβητήριο να παραμείνει κλειστό και τη νέα χρονιά, ενώ θα έπρεπε να είχε δοθεί λύση στο θέμα της Τηλεθέρμανσης. Αν η πισίνα κλείσει και πάλι τότε είναι δεδομένο πως τα παιδιά αυτά θα απογοητευτούν και θα φύγουν από το πόλο και θα αναζητήσουν σε άλλα αθλήματα της τύχη τους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες

Α' ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Αμαρουσίου):

ΚΟ Ξάνθης – Δελφίνια Μεταμόρφωσης 9-12, Τρίαινα Βούλας – ΝΟ Σύρου 15-2

ΝΟ Σύρου - ΚΟ Ξάνθης 6-7, KE Κοζάνης - Τρίαινα Βούλας 6-14,

Δελφίνια Μεταμόρφωσης - ΝΟ Σύρου 8-7, ΚΟ Ξάνθης - KE Κοζάνης 12-5

ΚΕ Κοζάνης - Δελφίνια Μεταμόρφωσης 3-7, Τρίαινα Βούλας - ΚΟ Ξάνθης 11-7

ΝΟ Σύρου - ΚΕ Κοζάνης 7-6, Δελφίνια Μεταμόρφωσης - Τρίαινα Βούλας 6-11

Β' ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Αμαρουσίου):

ΠΕΚΕΒ – Άρης Νίκαιας 12-5, Τρίτων Αμαρουσίου – ΣΑΠΚ Νεάπολης 5-0 *

ΝΟ Μυτιλήνης – Τρίτων Αμαρουσίου 7-10, ΠΕΚΕΒ – ΝΟ Μυτιλήνης 9-6.

ΝΟ Μυτιλήνης - Άρης Νίκαιας 5-11, Τρίτων Αμαρουσίου - ΠΕΚΕΒ 4-10,

Άρης Νίκαιας - Τρίτων Αμαρουσίου 4-15

* Σημ: Δεν κατέβηκε να αγωνιστεί ο ΣΑΠΚ Νεάπολης και δεν αναφέρονται οι αγώνες που ακολούθησαν στις οποίες συμμετείχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πλην της πρώτης αγωνιστικής.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική):

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

1. Τρίαινα Βούλας 12

2. Δελφίνια Μεταμόρφωσης 9

3. ΚΟ Ξάνθης 6

4. ΝΟ Σύρου 3

5. ΚΕ Κοζάνης 0

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική):

1. ΠΕΚΕΒ 9

2. Τρίτων Αμαρουσίου 6

3. Άρης Νίκαιας 3

4. ΝΟ Μυτιλήνης 0

Πηγή: Κοινή Γνώμη

POLO PISINA 2015

Κατηγορία ΠΟΛΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares