Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 15:54

Μία ανάσα από την ολοκλήρωση

Η τελευταία ημέρα των μεταγραφών έφτασε. Η 7η Αυγούστου αποτελεί τη D-Day για τις μεταγραφές στο βόλεϊ γυναικών και ο Πανναξιακός οριστικοποιεί το ρόστερ του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου με τις επίσημες ανακοινώσεις να έρχονται το αργότερο έως την Κυριακή. Όπως αναφέραμε το βράδυ της Τετάρτης είχαμε την πρεμιέρα των μεταγραφών, με το όνομα της Ναταλίας Μεταξά (23, 1,85 μ.) να είναι το πρώτο που επίσημα ανακοινώθηκε για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όμως, το ενδιαφέρον έγκειται στις επόμενες κινήσεις που θα ολοκληρωθούν απόψε έως τις 24:00 όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση.

Χθες είχαμε την διαρροή της συμφωνίας με τις Σία Τοτσίδου και Ειρήνη Κελεσίδου. Η Τοτσίδου είχε δεχτεί προτάσεις από άλλες ομάδες, όμως δεν μπόρεσε να αρνηθεί την πρόταση που έγινε από τον Πανναξιακό όπου και είναι αρχηγός. Η Κελεσίδου, η οποία βρίσκεται από σήμερα στην Πολωνία για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας, με τον Ζόραν Κόβαζιτς να επιστρέφει, δεν θα μπορούσε να πει όχι, ξέροντας ότι με τον Σέρβο τεχνικό η βελτίωσή της θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Και βέβαια στο ρόστερ της ομάδας υπάρχει από πέρυσι η διεθνής ακραία Παναγιώτα Διώτη, η οποία και συμπληρώνει την πρώτη τετράδα των αθλητριών του Πανναξιακού για την επόμενη χρονιά. 

Απορία αποτελεί το γεγονός ότι ο Πανναξιακός δεν έχει ανακοινώσει τον Ζόραν Κόβαζιτς, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά, αναχώρησε χθες για την Αθήνα κι από εκεί για την πατρίδα του ώστε να επιστρέψει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου για να ξεκινήσει η προετοιμασία ενώ έχει γίνει συζήτηση και για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν φέτος οι ακαδημίες του συλλόγου σε μία προσπάθεια να αναδειχτούν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα κορίτσια.

Όμως, για να φτάσουμε στην δωδεκάδα χρειαζόμαστε οκτώ ακόμη αθλήτριες, τρεις μάξιμουμ αθλήτριες από το εξωτερικό. Τι περιμένουμε; Η Επιτροπή Μεταγραφών με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Καπίρη και τον Έφορο κ. Βιντζηλαίο δουλεύει ασταμάτητα ώστε να οριστικοποιήσουν το ρόστερ καλύπτοντας όλες σχεδόν τις απαιτήσεις του προπονητή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λίστα του κ. Κόβαζιτς βρίσκονται πολλά …ψηλά και νέα κορίτσια με εμπειρία από την Α1 γυναικών και τις εθνικές ομάδες, ενώ τουλάχιστον η μία από τις τρεις ξένες αθλήτριες έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με ιδιαίτερη επιτυχία. Και βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πρώτη ομάδα του Πανναξιακού θα ενταχθούν και κορίτσια από τις κορασίδες (σ.σ. για οικογενειακούς λόγους χάθηκε η Βαλληνδρά που έφυγε για την Αθήνα) ώστε να υπάρχει και το ντόπιο στοιχείο σε μία προσπάθεια να πάρουν παραστάσεις οι αθλήτριες μέσα από αγώνες… και βέβαια θα οριστικοποιηθεί το θέμα της Ξένιας Κακουράτου, η οποία ανήκει στον Πανναξιακό και όπως όλα δείχνουν σήμερα θα οριστικοποιηθεί η μετακίνησή της στην ΑΕΚ, όπως άλλωστε είναι και η επιθυμία της αθλήτριας για επιστροφή στην Αθήνα. 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares