Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 21:48

Προτάσεις Σιγάλα, τι κάνουν οι επιτροπές;

Η είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν η απόφαση σχετικά με τους ομίλους, αλλα στους κύκλους της ΕΠΣ υπήρξαν αναταράξεις μετά την διαρροή της πρότασης που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Γιάννης Σιγάλας όσον αφορά τη συγκρότηση των δύο κατηγοριών και του κυπέλλου ενόψει της συζήτησης που θα γίνονταν το βράδυ της Πέμπτης.

Και αυτό είχε να κάνει κυρίως με το θεσμικό ρόλο του κ. Σιγάλα καθότι δεν είναι στις αρμόδιες επιτροπές ως πρόεδρος και με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ως μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου είναι οι κ.κ.. Αντώνης Φωτεινός. Ευάγγελος Σιγάλας και Μανώλης Βάβουλας. Μέλη που έχουν μεγαλύτερη αρμοδιότητα για σύνταξη προτάσεων σε σχέση με τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος με βάση την ανακοίνωση των Επιτροπών της ΕΠΣ Κυκλάδων που έχουν καταρτιστεί είναι απλά μέλος της Τεχνικής Επιτροπής.

Ας δούμε όμως τις προτάσεις του γιατί δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν χθες ότι με βάση αυτή την εισήγηση θα προχωρούσε το πρωτάθλημα τη νέα χρονιά… Η πιο σωστά πριν δούμε την σχετική εισήγηση να σημειώσουμε ότι το πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας (δύο όμιλοι των έξι ομάδων) θα κάνει σέντρα στις 3 Οκτωβρίου και ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός το αργότερο στις 29 Απριλίου. Δύο παίκτες μικρότεροι του 1996 και τρεις άνω των 35 ετών όσον αφορά τη συγκρότηση της 11αδας ενώ υποχρεωτική παρουσία τουλάχιστον ενός τμήματος υποδομών και τρεις ομάδες στο τέλος της σεζόν υποβιβάζονται στη Β’ Κατηγορία. Η Β’ ξεκινάει στις 10 Οκτωβρίου, τρεις ομάδες ανεβαίνουν και ελεύθερη από ηλικιακούς περιορισμούς η σύνδεση της 11αδας ενώ το κύπελλο θα έχει κλήρωση την 19η Σεπτεμβρίου με υποχρεωτική παρουσία των ομάδων από Νάξο, Πάρο, Σύρο, Σαντορίνη, Μύκονο και Άνδρο. Ομάδες από τα άλλα νησιά μπορούν να λάβουν προαιρετικά.

Κύπελλο

Ας δούμε όμως την εισήγηση του κ. Σιγάλα… Αρχής γενομένης από το κύπελλο, που είναι και ο πρώτος χρονικά θεσμός της φετινής χρονιάς με σέντρα κατά πάσα πιθανότητα μετά τις 20 Σεπτεμβρίου (εκλογές). Η πρόταση αναφέρει «Δηλώσεις συμμετοχής: 20. Οι ομάδες να χωριστούν σε δύο μεγάλα γκρουπ και το καθένα σε δύο μικρότερα, με βάση τις συγκοινωνίες.

1ο γκρουπ : ΑΟ ΣΥΡΟΥ, ΠΑΓΟΣ, ΑΙΑΣ, ΠΑΜΗΛΙΑΚΟΣ, ΠΑΣΙΦΝΑΙΚΟΣ και ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΑΝΩ ΜΕΡΑ, ΠΑΣ ΤΗΝΟΥ, ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ .

2Ο γκρουπ : ΑΟ ΠΑΡΟΥ, ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ (!!), ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, ΦΙΛΟΤΙ, ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ και ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ, ΘΥΕΛΛΑ, ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ, ΛΑΒΑ .

Την 1η αγωνιστική από το 1ο γκρουπ, των 9 Ομάδων θα γίνει μόνο ένας αγώνας, ώστε οι Ομάδες να γίνουν 8 . Το ζευγάρι θα κληρωθεί από το υπογκρούπ ΑΟ ΣΥΡΟΥ, ΠΑΓΟΣ, ΑΙΑΣ, ΠΑΜΗΛΙΑΚΟΣ, ΠΑΣΙΦΝΑΙΚΟΣ .

Την 2η αγωνιστική θα βγουν 4 ζευγάρια . Τα δύο από τις Ομάδες ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΑΝΩ ΜΕΡΑ, ΠΑΣ ΤΗΝΟΥ, ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ και τα άλλα δύο από τις 4 Ομάδες του άλλου υπογκρούπ . Την 3η αγωνιστική θα μπουν σε μία κληρωτίδα οι 4 Ομάδες, που θα έχουν προκριθεί και έτσι θα καταλήξουμε σε δύο Ομάδες, από το 1ο γκρουπ .

Στο 2ο γκρουπ, των 11 Ομάδων, την 1η αγωνιστική θα γίνουν 3 αγώνες, από το υπογκρούπ ΑΟ ΠΑΡΟΥ, ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ, ΑΣΤ. ΜΑΡΜΑΡΩΝ?, ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, ΦΙΛΟΤΙ, ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ, ΑΣΤ. ΤΡΑΓΑΙΑΣ, οπότε θα προκύψουν 4 Ομάδες . Την 2η αγωνιστική θα βγουν 2 ζευγάρια, από τις Ομάδες του 1ου υπογκρούπ που θα έχουν προκριθεί και άλλα 2 ζευγάρια από τις 4 Ομάδες της Σαντορίνης . Την 3η αγωνιστική θα μπουν και οι 4 Ομάδες, που θα έχουν προκριθεί σε μια κληρωτίδα και έτσι θα καταλήξουμε σε 2 Ομάδες από το 2ο γκρουπ . Δηλαδή στο τέλος της 3ης αγωνιστικής θα έχουμε συνολικά 4 Ομάδες, που στην 4η αγωνιστική θα αποτελέσουν τα 2 ζευγάρια, οι νικητές των οποίων θα είναι και οι φιναλίστ του Κυπέλλου . Όλοι οι αγώνες είναι απλοί, τα ζευγάρια βγαίνουν με κλήρωση και γηπεδούχοι είναι οι πρώτες Ομάδες κάθε ζευγαριού, που βγαίνουν από την κλήρωση».

Α’ Κατηγορία

Αυτή ήταν η πρόταση για το Κύπελλο που δεν έχει κάτι το παράξενο, εκτός από το γεγονός ότι όπως αναφέραμε υποχρεωτική συμμετοχή έχουν ομάδες από έξι νησιά και όχι από όλα… Και περνάμε στο πρωτάθλημα και δη στην Α’ Κατηγορία. Η εισήγηση αναφέρει ότι «Συμμετέχουν 12 Ομάδες, που θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 6 . Η σειρά των αγώνων θα βγει από κλήρωση . Με συγκοινωνιακά κριτήρια στον 1Ο όμιλο θα συμμετέχουν σίγουρα οι ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ, ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΑΝΩ ΜΕΡΑ, ΑΟ ΣΥΡΟΥ και ΑΟ ΠΑΓΟΥ . Στον 2ο όμιλο θα συμμετέχουν οι ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ, ΘΥΕΛΛΑ, ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, ΦΙΛΟΤΙ και ΑΟ ΠΑΡΟΥ . Οι 2 Ομάδες, που συμπληρώνουν την Α’ Κατηγορία, ΠΑΜΗΛΙΑΚΟΣ και ΠΑΣΙΦΝΑΙΚΟΣ, αντιμετωπίζουν συγκοινωνιακό πρόβλημα, με τα σημερινά δεδομένα, με τα περισσότερα νησιά, που έχουν Ομάδες στην Α’ Κατηγορία . Συγκεκριμένα δεν έχουν άμεση σύνδεση με τα νησιά Άνδρο, Μύκονο, Νάξο και πιθανότατα Σαντορίνη . Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος των ομίλων (10 αγωνιστικές), οι 3 πρώτοι της βαθμολογίας του κάθε ομίλου, σύνολο 6 Ομάδες, θα συγκροτήσουν ένα ενιαίο νέο όμιλο, που σε 2η φάση θα διεξάγουν ένα νέο πρωτάθλημα (10 αγωνιστικές) και ο 1ος θα αναδειχθεί Πρωταθλητής Κυκλάδων, περιόδου 2015-2016 . Η σειρά των αγώνων θα βγει από κλήρωση . Σημείωση: Στην 2η φάση οι 1οι της 1ης φάσης θα ξεκινήσουν με μπόνους +3 βαθμών, οι 2οι με +1 βαθμό και οι 3οι με 0 βαθμούς . Οι 3 τελευταίοι της βαθμολογίας του κάθε ομίλου, σύνολο 6 Ομάδες, θα συγκροτήσουν ένα ενιαίο νέο όμιλο, που όμοια με τους πρώτους θα διεξάγουν ένα νέο πρωτάθλημα (10 αγωνιστικές) και οι δύο τελευταίοι θα υποβιβαστούν στην Β’ Κατηγορία, ενώ ο 3ος από το τέλος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 3ο της Β’ Κατηγορίας, ο νικητής του οποίου θα συμμετέχει στην Α’ Κατηγορία, την περίοδο 2016-2017 . Αν ο Πρωταθλητής Κυκλάδων Α’ Κατηγορίας 2015-2016 ανέβη στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και ο ηττημένος του μπαράζ θα συμμετέχει στην Α’ Κατηγορία, την περίοδο 2016-2017 . Η σειρά των αγώνων θα βγει από κλήρωση .

Σημείωση: Στην 2η φάση θα ισχύσουν τα μπόνους των βαθμών, όπως για τους τρεις πρώτους . Δηλαδή οι 4οι θα ξεκινούν με +3 βαθμούς, οι 5οι με + 1 βαθμό και οι 6οι με 0 βαθμούς . Εάν κάποια Ομάδα δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην 2η φάση, παραμονής-υποβιβασμού, και το δηλώσει έγγραφα και έγκαιρα, πριν την κλήρωση της 2ης φάσης, θα υποβιβάζεται αυτόματα στην Β’ Κατηγορία, χωρίς άλλες επιπτώσεις .

Β’ Κατηγορία

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κυρίως με την πριμοδότηση του bonus της δεύτερης φάσης που τίθεται για πρώτη φορά ως σκέψη στο τραπέζι και βέβαια μας εξιτάρει και το σύστημα όπου ακόμη και στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού υπάρχει αγώνας μπαράζ με τον 3ο της Β’ Κατηγορίας… Αρα ενδιαφέρον έως το τέλος… Και περνάμε στην Β’ Κατηγορία που θα έχει εννέα ομάδες σε δύο ομίλους. Η πρόταση αναφέρει τα εξής: «Συμμετέχουν 9 Ομάδες, που θα χωριστούν σε 2 ομίλους . Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 + 2 γύρους . Οι αγώνες των δύο πρώτων γύρων θα βγει από κλήρωση. Για τους αγώνες των δύο δεύτερων γύρων οι Ομάδες θα πάρουν κλειδάριθμο, ανάλογα με την θέση που έλαβαν στην βαθμολογία στους δύο πρώτους γύρους . Δηλαδή ο 1ος την 1η αγωνιστική θα αγωνιστεί με τον τελευταίο, την 2η με τον προτελευταίο και την τελευταία αγωνιστική του 4ου γύρου με τον 2ο , ως γηπεδούχος . Αντίστοιχα κλειδάριθμους με την ίδια λογική θα λάβουν και οι υπόλοιπες ομάδες .

Μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων γύρων και την κατακύρωση των βαθμολογιών, ο 1ος του κάθε ομίλου (2 Ομάδες) θα ανέβει στην Α’ Κατηγορία, για την περίοδο 2016-2017. Οι δύο 2οι των ομίλων θα δώσουν αγώνα μπαράζ και ο νικητής θα διεκδικήσει την άνοδό του στην Α’ Κατηγορία, σε αγώνα μπαράζ με τον 3ο από το τέλος της Α’ Κατηγορίας . Εναλλακτικά θα μπορούσαν οι δύο πρώτοι των ομίλων (4 Ομάδες) να συγκροτήσουν έναν όμιλο και μέσα από ένα μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών να καθοριζόταν η σειρά των τεσσάρων πρώτων θέσεων και να αναδεικνυόταν ο Πρωταθλητής Β’ Κατηγορίας, περιόδου 2015-2016 . Στην περίπτωση αυτή οι 1οι των ομίλων θα πρέπει να ξεκινούν με μπόνους +2 βαθμούς έναντι 0 των 2ων .

Σημείωση: Οποιαδήποτε μορφή και συγκρότηση πάρουν οι δύο όμιλοι, ο ΠΑΣ Τήνου θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα μετακινήσεων, με τα σημερινά και προσδοκώμενα δρομολόγια πλοίων, αφού εκτός από τη Σύρο δεν έχει επαφή με κανένα άλλο νησί, που έχει Ομάδα στην Β’ Κατηγορία, με αποτέλεσμα όπου και να μετακινηθεί να χρειάζονται τουλάχιστον δύο ημέρες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο καταρτισμός των ομίλων (με έναν όμιλο η Β’ κατηγορία)

Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares