Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 14:10

Βραβεύτηκαν οι Πανναξιακοί και ο ΠΑΣ Νάξου

Με τη διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟΝ απούσα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η ημερίδα της ΟΝΑΣ στο «Ιάκ. Καμπανέλλης» με θέμα «αθλητισμός και Υγεία» ενώ τιμήθηκαν οι ομάδες του Πανναξιακού ΑΟΝ, Πανναξιακού ΑΟ και ΠΑΣ Νάξου για τις περσινές τους επιτυχίες Με τη διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟΝ απούσα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η ημερίδα της ΟΝΑΣ στο «Ιάκ. Καμπανέλλης» με θέμα «αθλητισμός και Υγεία» ενώ τιμήθηκαν οι ομάδες του Πανναξιακού ΑΟΝ, Πανναξιακού ΑΟ και ΠΑΣ Νάξου για τις περσινές τους επιτυχίες

Ο αθλητισμός δεν περιορίζεται μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, είτε μιλάμε για αθλήματα σε ανοιχτά γήπεδα, είτε σ’ αυτά που είναι κλειστά… Ο αθλητισμός είναι πέρα από τα σωματεία και έχει σχέση κυρίως με την αλληλεπίδραση που έχει στην κοινωνία καθένας σύλλογος, σωματείο ή και άθλημα. Και όπως είναι λογικό επιβραβεύεται απ΄αυτή τη σχέση με το γεμάτα γήπεδα, τη παρουσία των φιλάθλων ακόμη και στις προπονήσεις και κυρίως στη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της αγαπημένης τους ομάδας.

Όμως, υπάρχει και η κίνηση που γίνεται από διάφορους συλλόγους ή Νομικά Πρόσωπα με σκοπό να επιβραβεύσουν ακόμη και με μία απλή πλακέτα τη προσπάθεια που κάνουν οι αθλητικοί σύλλογοι στη διάρκεια της χρονιάς με το αγωνιστικό τους προφίλ και λειτουργούν ως παράδειγμα, πρότυπο για την νεολαία που αναζητεί τρόπους να ξεφύγει μέσα από την σκληρή καθημερινότητα. Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων – σε συνεργασία με τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο ημερίδα με βασικό θέμα «Αθλητισμός και Υγεία», στα πλαίσια της οποίας όμως θέλησε να τιμήσει τρεις ομάδες του νησιού για την προσφορά τους στην κοινωνία μέσα από τις αθλητικές τους επιδόσεις, τον Πανναξιακό ΑΟΝ που έφτασε έως τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είχε την καλύτερη πορεία της εντός συνόρων, τον Πανναξιακό ΑΟ για το …νταμπλ στο ποδόσφαιρο, κάτι μοναδικό για τα δεδομένα των Κυκλάδων και τη πολύ καλή πορεία που έχει το τμήμα στίβου και τον ΠΑΣ Νάξου για την καταπληκτική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής έχοντας φτάσει την περσινή αγωνιστική περίοδο σε δύο τελικούς (Εφήβων – Νέων) κατακτώντας μάλιστα τον ένα και έχοντας αξιοπρόσεκτη παρουσία και στο πρωτάθλημα των Ανδρών. Βέβαια, ξέχασε την ποδοσφαιρική ομάδα του Φιλωτίου, η οποία στη περσινή χρονιά βραβεύτηκε με τη τιμητική διάκριση του FairPlay από την ΕΠΣ Κυκλάδων, διάκριση που παρέλαβε από τον ΠΑΣ Νάξου, που είχε βραβευτεί έναν χρόνο νωρίτερα…

katsaras vraveysi onasΥποδομές

Η ημερίδα δυστυχώς δεν είχε την προσέλευση των πολιτών του νησιού που ενδεχομένως περίμεναν οι διοργανωτές. Ήταν προγραμματισμένη να γίνει στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου αλλά λόγω ανωτέρας βίας, τελικά έγινε παραμονή των εκλογών. Κι αυτό ίσως να έπαιξε ρόλο στην «αποχή» των πολιτών. Όμως, απούσα ήταν και η διοίκηση της μίας εκ των τριών ομάδων. Του Πανναξακού ΑΟΝ. Και τη σχετική τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο πρώην πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟ κ. Πλάτωνας Τομπάς λέγοντας «παραλαμβάνω τη πλακέτα αυτή εκ μέρους του αδελφού σωματείου» κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Για τον Πανναξιακό ΑΟ, τη τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Κατσαράς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΟΝΑΣ κ. Βερνίκο σημείωσε την ανάγκη να βοηθήσουν όλοι οι σύλλογοι, παράγοντες, ομοσπονδίες και φορείς του νησιού για τη κατασκευή ενός γηπέδου που θα βοηθήσει σημαντικά στην ορθή λειτουργία όλων των υποδομών που έχουν οι ομάδες του νησιού. Και η κίνηση αυτή θα αποβεί προς όφελος των ίδιων των πολιτών. Για τον ΠΑΣ Νάξου, τη πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μανόλης Μαργαρίτης που επίσης κι αυτός αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποδομών, τη μάχη που δίνουν οι σύλλογοι και βέβαια ο δικός του ώστε τα παιδιά του νησιού να έχουν τη δυνατότητα άθλησης και κυρίως διεξόδου μέσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση.

TOMPAS ONASΟμιλίες

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, πήρε το λόγο ο Πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Αλεξόπουλος ο οποίος μάλιστα παρομοίασε τους αθλητικούς συλλόγους με την Εκκλησία κι αυτό γιατί αμφότεροι δίνουν καθημερινά αγώνα για να μπορέσουν να βελτιώσουν τους ανθρώπους. Απλά ο ένας (σ.σ. σύλλογος) είναι σε επίπεδο σωματικό, ο άλλος (σ.σ. Εκκλησία) σε επίπεδο πνευματικό και μάλιστα σημείωσε ότι η Εκκλησία χρησιμοποιεί ακόμη και όρους «αθλητικούς» όταν μιλάει για «αθλητές» χαρακτηρίζοντας τους μάρτυρες και Αγίους της Εκκλησίας μας. Στη συνέχεια είχαμε την παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων που ήταν προγραμματισμένες από την ΟΝΑΣ με ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες. «Ο Αθλητισμός μέσα στο σχολείο’» με ομιλητή τον Στέφανο Κληρονόμο (γυμναστής), «Άσκηση, πώς, πότε, πόσο και γιατί» με τον καρδιολόγο Ιωάννη Τσουτσάνη, «αθλητικές κακώσεις, πρόληψη, αποκατάσταση» με τον γιατρό φυσικής ιατρικής Νικόλαο Μπαρότση και τέλος «διατροφή αθλουμένων και συμπληρώματα» από τον διαιτολόγο – διατροφολόγο Θεόδωρο Μπονέ.

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares