Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 00:04

Η «σφαγή» του ποδοσφαίρου...και των αμνών!

Ο Πανναξιακός πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου επικρατώντας με 2-1 του ΑΟ Πάρου, αλλά δυστυχώς δεν είναι το αποτέλεσμα και η εικόνα του αγώνα αυτό που έμεινε σε όσους τον παρακολούθησαν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Δύο γκολ του πρωτοεμφανιζόμενου Κ. Σκούπρα στο 13' με κεφαλιά και στο 89΄ με σουτ, ήταν αρκετά για να κάμψουν την αντίσταση των Παριανών, που είχαν ισοφαρίσει στο 36' με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Αρκουλής (στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Βιλαντώνης).

Μέτριο το ματς, ανέτοιμες οι ομάδες, ο Πανναξιακός υποτονικός μετά το 20’, έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να φέρουν το σκορ στα ίσα και μάλιστα να χάσουν μία σπάνια ευκαιρία να προηγηθούν με τον Καράι.

Οι διαιτητές ήδη είχαν δώσει την εικόνα της ανεπάρκειας τους, με πρωτοφανή ασυνεννοησία, ακατανόητες διακοπές και αποφάσεις, όμως τα τραγικά έγιναν στην επανάληψη.

Στο 50' οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για δεύτερο πέναλτι και κόκκινη κάρτα πάλι πάνω στον Αρκουλή που δεν καταλογίστηκε.

Στο 55' αποβλήθηκε ο Κορτιάνος γιατί βιάστηκε να εκτελέσει ένα φάουλ, σε μία απόλυτη εφαρμογή του γράμματος του νόμου.
Τραβηγμένη απόφαση και ενώ τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, το αλόγιστο μοίρασμα καρτών, τα οφσάιντ και η επιμονή του διαιτητή να αγνοεί τις υποδείξεις των βοηθών, κυρίως της κ. Ψαρά, συνεχίζονταν φτάσαμε στην δεύτερη αποβολή του Χατζία για μαρκάρισμα από πίσω, δευτερόλεπτα μετά την άρνηση του ρέφερι να δεχθεί υπόδειξη για χέρι του Ευριπιώτη.

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έχασε κατά κράτος.

Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν οι διαιτητές που ορίζονται στα πλαίσια της αποκέντρωσης και της διεύρυνσης του αριθμού των διαιτητών, πρώτον ρίχνονται χωρίς σπουδή στα βαθιά, ενώ έπρεπε να είχε προετοιμαστεί το έδαφος για την σταδιακή ένταξη τους και δεύτερον η επιμόρφωση τους και ο καταρτισμός τους έχει γίνει στα λόγια με κουτσή εκπαίδευση και υποκριτική αξιολόγηση.

Όσοι ομιλούν για νέους διαιτητές στις Κυκλάδες, ας πάψουν να κοροϊδεύουν και ας κοιτάξουν να ολοκληρώσουν τον αριθμό των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, μιας και έχουν την απαραίτητη υποδομή.

ΟΙ ΑΜΝΟΙ

Κοινώς τα πρόβατα είναι οι ποδοσφαιριστές, σήμερα του ΑΟ Πάρου, αύριο άλλων ομάδων. Οι διοικήσεις αντιλαμβάνονται την αξία των θεσμών, μόνο όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους… Τότε όλα είναι καλά. Γίνονται δημοσιοσχεσίτες, έως και οσφυοκάμπτες γιατί νομίζουν πως έτσι εξασφαλίζουν την προστασία της ομάδας τους. Όταν όμως γίνει το χειρουργείο εις βάρος τους, οι φωνές τους και οι διαμαρτυρίες τους δεν έχουν καμιά αξιοπιστία.

ΤΑΜΕΙΟ

Ο Πανναξιακός, ιδίως στο διάστημα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, έδειξε πως είναι καλύτερη ομάδα. Έχει πολύ δουλειά μπροστά του για να δέσει και να πείσει ότι θα διεκδικήσει τους στόχους του.

Στο δεύτερο ημίχρονο έχασε πολλές ευκαιρίες, μία εκ των οποίων με τον σκόρερ του, ανεπανάληπτη. Ο ΑΟ Πάρου σίγουρα είναι ανταγωνιστικός και με τις προσθήκες των απόντων θα είναι σκληρό καρύδι για όλους. Μπορούσε να προηγηθεί και να πιστέψει περισσότερο στην πρόκριση. Οι διαιτητές , Νεοκοσμίδης, Βαν Άακεν, Ψαρρά είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Να προβληματιστούν, να βάλουν κάτω το κεφάλι και να βελτιωθούν.

Αυτοί που αξίζουν συγχαρητήρια είναι οι παίκτες των δύο ομάδων που έδειξαν αυτοσυγκράτηση, παρά τις αντίξοες συνθήκες και την αίσθηση πως δεν τους σεβάστηκαν. 

Ενδεικτικό όλων αυτών είναι και το σχόλιο  που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο fb ο βοηθός προπονητή του ΑΟ Πάρου Μιχάλης Παπαδάκης:

«Οι διαιτητές έχουν μία και μοναδική αποστολή. Και γι’ αυτό πληρώνονται. Οφείλουν να προστατεύουν διαρκώς τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που προσέρχονται να αγωνιστούν. Ειδάλλως, έτσι, οι ποδοσφαιριστές νιώθουν ότι πάνε ξυπόλυτοι. Και, ξυπόλυτοι, συνήθως ματώνουν. Ματωμένοι, δεν το χαίρονται αυτό που κάνουν. Κι αν δεν το χαίρονται γιατί να συνεχίσουν να το κάνουν;».

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Προμπονάς): Κούντσεφ, Δεγαίτας, Μπόεφ, Βιλαντώνης, Παπανικολάου, Χαμηλοθώρης, Ευριπιώτης, Σκούπρας, Καρούσης [90' Πολυκρέτης], Βαθρακοκοίλης [46'Καρελέμογλου], Ντάσιος.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Τριανταφυλάκος): Βεντούρης, Χασάνι, Χατζία, Δελημπαλταδάκης, Μπαρμπαρήγος, Κορτιάνος, Αρκουλής, Γιουρτζίδης, Καράι, Κληρονόμος, Κρουσταλάκης.

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares