×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 528

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 14:00

"Πράσινα'' τα Νομίκεια 2015

Εμπνευσμένες από τα… αεροπλανικά του, πριν από ένα 24ωρο, δις παγκόσμιου πρωταθλητή στην μαγευτική Οία, οι εντυπωσιακές απόψε «πράσινες» πραγματοποίησαν «υψηλές πτήσεις» στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ και επικρατώντας με 3-0 (25-18, 25-18, 25- του αγχωμένου Α.Ο Θήρας «προσγειώθηκαν» για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου του τουρνουά «Νομίκεια», παρουσία 600 θεατών. MVP αναδείχθηκε η ακραία του «τριφυλλιού», Λίτσα Μερτέκη.

Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός μπήκε καλά «διαβασμένος» στο μεγάλο ραντεβού του πανέμορφου κυκλαδίτικου νησιού και εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα στην υποδοχή του Α.Ο Θήρας, αλλά και το εμφανές άγχος των αθλητριών κατάφερε με αποτελεσματικό μπλοκ άμυνα και φαρμακερές επιθέσεις να ξεφύγει με 8-4. Καθοδηγούμενες με «μαεστρία» από την Κουτουξίδου οι αποφασιστικές «πράσινες» σε κάθε πόντο, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των γηπεδούχων και με τις Μερτέκη, Νομικού σε καλή μέρα ανέβασαν την διαφορά στους 7 πόντους, 16-9. Μετά τον άσο της Νομικού και το 19-8 ο τεχνικός του Α.Ο Θήρας, Οικονόμου «ανακατέψει την τράπουλα» βάζοντας διαγώνια την Μπρίνκμαν και αντικατέστησε τις Μουντάκη, Σκορδίλη με τις Βίντοβιτς, Βεργίδου αντίστοιχα, τις οποίες επανέφερε στο 21-15.  Όμως τα λάθη των γηπεδούχων και ο άσος της Κουτουξίδου, χάρισαν με 25-18 το πρώτο σετ στον Παναθηναϊκό.
Το… γιατρικό της υποδοχής δεν βρέθηκε για τις «οικοδέσποινες» ούτε στο 2ο σετ με αποτέλεσμα τα κορίτσια του Γιώργου Ρούση, που διασκέδαζαν το παιχνίδι σε κάθε φάση, με καλό μπλοκ να «πάρουν κεφάλι» στο σκορ με 8-3. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στη συνέχεια τραυματίστηκε ελαφρά η Βίντοβιτς και ο Οικονόμου, έβαλε την Μουντάκη στη θέση της Βόσνιας, περνώντας ξανά διαγώνια την Μπρίνκμαν. Οι «πράσινες» έχοντας βρει πλέον έναν φοβερό ρυθμό στο παιχνίδι τους, κυρίαρχες σε όλους τους τομείς των αντιπάλων τους, με ένα σερί 8-2έφτασαν στο 16-6, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα και σε αυτό το σετ, το οποίο, παρά την αντεπίθεση των γηπεδούχων κατέκτησαν εύκολα με 25-18, κάνοντας το 2-0.
Το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας στην ομάδα της Θήρας και η επιστροφή της Βίντοβιτς στο βασικό σχήμα λειτούργησε ως ψυχολογική «ντόπα» για τα «μουδιασμένα» κορίτσια της Σαντορίνης στο ξεκίνημα του γ’ σετ, που για πρώτη φορά στο ματς προηγήθηκαν με 5-4 από άσο της Μπρινκμαν. Η χαρά όμως των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ αφού το μπλοκ της Καββαδία στην Γερμανίδα και το φιλέ της Βίντοβιτς έδωσαν και πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 8-6. Πιο αποτελεσματικός στο μπλοκ-άμυνα και με τις καλές επιθέσεις των Μερτέκη, Νομικού γρήγορα το «τριφύλλι» ξέφυγε με 16-11 και 23-18. Όμως η διπλή αλλαγή του Οικονόμου με Οικονομίδου, Σκορδίλη να περνάνε αντί των Βίντοβιτς, Βεργίδου έδωσε νέο άερα στις οικοδέσποινες που μείωσαν σε 23-21, αλλά στο τέλος η ομάδα του Γιώργου Ρούση χάρις σε δύο «νησιώτικα» λάθη έφτασε με 25-21 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της διοργάνωσης στο θρίαμβο 3-0.
Το τουρνουά «Νομίκεια2015» ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία με τις απονομές των μεταλλίων και των Κυπέλλων στις 3 ομάδες, Παναθηναϊκό (1η θέση), ΑΟ Θήρας (2η θέση), ΑΕΚ (3η θέση). Την στέψη του πρωταθλητή Παναθηναϊκού, για δεύτερη χρονιά, έκανε ο πρόεδρος του Α.Ο Θήρας, Γιώργος Σκοπελίτης ο οποίος στη συνέχεια παρέδωσε την «κούπα» στα χέρια της καταχειροκροτούμενης αρχηγού, Ζένια Τσίμα, ενώ ακολούθησε η βράβευση της MVP του τουρνουά , Λίτσα Μερτέκη.
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Γιώργος Ρούσης (Προπονητής Παναθηναϊκού): "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ήρθαμε ξανά στο πανέμορφο αυτό νησί και απολάυσαμε την κυκλαδίτικη φιλοξενία. Στο σημερινό ματς βγάλαμε κάποια καλά στοιχεία, δεν γίναμε υπερομάδα από χθες, αλλά πιστεύω πως με τη δουλειά θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να έχουν μία καλή σεζόν και χωρίς τραυματισμούς."
Λίτσα Μερτέκη (MVP Παναθηναϊκού): "Είμαστε χαρούμενες για τη νίκη, έχουμε δουλέψει αρκετά και νομίζω πως η σημερινή εμφάνιση ήταν αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Θέλουμε παρόλα αυτά να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και σε σχέση με το χθεσινό ματς, δείξαμε πως μαθαίνουμε από τα λάθη μας και προχωράμε μπροστά".
Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής Α.Ο Θήρας): "Κάναμε πολύ κακό παιχνίδι σε σερβίς-υποδοχή, τομείς που θεωρητικά δεν είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα στα προηγούμενα φιλικά. Ωστόσο σήμερα φάνηκε πως αν θέλεις να κοντράρεις ομάδες με υψηλότερους στόχους από σένα θα πρέπει να προσπαθήσεις και να δουλέψεις πολύ περισσότερο. Από τη μία είμαι στεναχωρημένος από τη σημερινή μας εμφάνιση αλλά από την άλλη προτιμώ να δούμε στα φιλικά προετοιμασίας τις αδυναμίες μας, ώστε να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε ενόψει του πρωταθλήματος και να παρουσιαστούμε όταν πρέπει με ένα καλύτερο πρόσωπο. Ευχαριστούμε πολύ όλες τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλήσή μας και τίμησαν με την συμμετοχή τους τα 3α "Νομίκεια".
Τιμήθηκαν οι αυριανές πρωταθλήτριες της Θήρας
Την αυλαία της σημερινής «γιορτής» του βόλεϊ στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ στη Σαντορίνη άνοιξε η τελετή απονομών και τα χαιρετιστήρια μηνύματα που απηύθυναν, πριν τον τελικό Α.Ο Θήρας-Παναθηναϊκού του 3ου τουρνουά «Νομίκεια 2015» ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ Χατζημάρκος , η Έπαρχος Θήρας, κα Λειβαδάρου Θεώνη και ο Δήμαρχος Σαντορίνης,  κος Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος.
Στην ομάδα Κορασίδων του Α.Ο Θήρας, που διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην παρθενική της παρουσία στο φάιναλ φορ Κυκλάδων, τα μετάλλια απένειμε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Χατζημάρκος Γιώργος, ο Δήμαρχος Σαντορίνης,  Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος και η Έπαρχος Θήρας κα Λειβαδάρου Θεώνη.
VRAVIOΟ αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ και πρόεδρος του ΟΠΕ Ρεθύμνου, κος Κώστας Ψαρουδάκης τίμησε τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Σομπώνη.
Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς τίμησε τον έφορο της ομάδας Κορασίδων του Α.Ο Θήρας, Γιώργο Αρβανίτη.
Τέλος ο πρόεδρος του Α.Ο Θήρας, κος Σκοπελίτης Γιώργος βράβευσε τον 38χρονο υπάλληλο του ΔΑΠΠΟΣ, Κώστα Παπαδημητρόπουλο για την πολυετή του προσφορά στον τοπικό αθλητισμό.
A.O Θήρας (Α. Οικονόμου): Βεργίδου 2, Μπρίνκμαν 12 (3 άσους), Κιγιάκοβα 6, Βίντοβιτς 9 (2 άσοι), Οικονομίδου 2, Γεωργιάδου 4, λίμπερο η Αρτακιανού (υπ. 48 %, αρ. 38%), Καραφουλίδου 2, Σκορδίλη, Μουντάκη 2.
Παναθηναϊκός (Γ. Ρούσης): Κουτουξίδου 5 ( 4 άσοι), Νομικού 12 ( 3 άσοι), Τσίμα 8 ( 2άσοι), Μερτέκη 13  (μπλοκ), Γκούζου 5 (2 μπλοκ), Καββαδία 9 (2 μπλοκ), λίμπερο η Ρόγκα ( υπ. 56%, αρ. 38%), Παπαδοπούλου
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΑ «ΝΟΜΙΚΕΙΑ»
2013       ΟΠΕΡ     ΟΠΕΡ – Πανναξιακός: 3-2
2014       ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ             ΑΟ Θήρας - Παναθηναϊκός 0-3 
2015       ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ             ΑΟ Θήρας-Παναθηναϊκός 0-3

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, Ηλίας Παπαϊωάννου (novasports.gr)

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares