Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 17:16

Μήνυμα Μαργαρίτη για την ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Ιωάννη Μαργαρίτη για τη  2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Ιωάννη Μαργαρίτη για τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η άθληση έχει σπουδαία οφέλη στην υγεία μας αλλά και στην ποιότητα ζωής μας.

MARGARITHS GIANNHSΒοηθάει τη σωστή φυσική κατάσταση. Μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων, οστεοπόρωσης, πίεσης, παχυσαρκίας, κ.ά. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα αλλά και την ψυχική μας διάθεση, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή μας και διώχνοντας το άγχος και την κατάθλιψη. Καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα, το σεβασμό, ενισχύει την επικοινωνία και την κοινωνικότητα. Καλλιεργεί τις δεξιότητες και βελτιώνει την ικανότητα για μάθηση.

Από την αρχαιότητα, γνωρίζοντας τις ευεργετικές συνέπειες του αθλητισμού ωθούσαν τους νέους στην άθληση. Ήταν, μάλιστα ο πρώτος λαός που δημιούργησε τις αθλοπαιδιές και προωθούσε την ευγενή άμιλλα.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που θεσμοθετήθηκε την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σκοπό έχει την ενθάρρυνση των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων να συνυπάρξουν σε μια γιορτή του αθλητισμού.

Τη σημερινή ημέρα οι μαθητές δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν ως μια μέρα χωρίς μάθημα αλλά ως ευκαιρία να σχεδιάσουν όλοι μαζί μια αθλητική μέρα, μια αθλητική χρονιά και να γνωρίσουν τη χαρά του «ευ αγωνίζεσθαι».

Εμείς πρέπει να ενθαρρύνουμε κάθε θέλησή τους, να καλλιεργήσουμε ακόμη περισσότερο την αγάπη για τον αθλητισμό και να βελτιώσουμε τις συνθήκες εκγύμνασης (κατάλληλοι αθλητικοί χώροι, κ.λ.π.).

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι κοντά στους μαθητές και σε κάθε αθλητή πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο αθλητισμός διαμορφώνει υγιείς και ενεργούς πολίτες.

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares