Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 13:54

Under στο ΣΕΦ, χωρίς κίνητρο η Εθνική‏

Οι αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων κυριαρχούν στο σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι, με το μενού να περιλαμβάνει... προκριματικά EURO 2016, προκριματικά Μουντιάλ 2018 και πολλά άλλα. Παράλληλα, έχουμε και μπασκετική δράση, με κυρίαρχο το ντέρμπι «αιωνίων» του ΣΕΦ (κεκλεισμένων των θυρών) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Καταλήγουμε, λοιπόν, σε τέσσερις ποδοσφαιρικές προτάσεις και μία μπασκετική.

«Κλειστό» ματς στο Φάληρο

Ξεκινάμε τις προτάσεις από το μπασκετικό πάμε στοίχημα κουπόνι, όπου πηγαίνουμε με το Under 144.5 πόντοι στην αναμέτρηση Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού (απόδοση 1.93). Λόγω τιμωρίας του Ολυμπιακού από τους τελικούς των πλέι-οφ το ΣΕΦ θα είναι άδειο θυμίζοντας τον περσινό αντίστοιχο προημιτελικό στο ΟΑΚΑ. Πέρσι ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με ανατροπή και ένα κάρφωμα στο τελευταίο δευτερόλεπτο του Μπατίστα στον αιφνιδιασμό. Ο Ολυμπιακός με το Σφαιρόπουλο στον πάγκο από την αρχή της σεζόν ξεκινάει με τα σωστά εχέγγυα για μια παρόμοια σεζόν με την περσινή. Απλά οι πολλές αλλαγές των ξένων παιχτών απαιτούν χρόνο προσαρμογής και δεν είναι ό,τι καλύτερο να ξεκινάς με μεγάλο ντέρμπι. Τα ίδια και για τον Παναθηναϊκό που έχει νέο προπονητή, πολλές αλλαγές και γηραιότερους κατά ένα χρόνο τους Διαμαντίδη και Φώτση. Από τον Ολυμπιακό θα λείψουν οι Χάντερ και Καβαδάς ενώ από τον Παναθηναϊκό θα λείψουν οι Παππάς και Μποχωρίδης. Όπως πάντα η πρόβλεψη στο ντέρμπι «αιωνίων» είναι εξαιρετικά δύσκολη, ένα παραπάνω σε αγώνα που «ανοίγει» τη σεζόν για τις ομάδες, σε άδειο γήπεδο. Τις τελευταίες εβδομάδες οι ομάδες έδωσαν μερικά δυνατά φιλικά. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Σάσσαρι 68-63, νίκησε τη Ζαντάρ 62-85, ηττήθηκε από την Μπάγερν 60-77 και επικράτησε της Νταρουσάφακα 61-57. Αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός νίκησε την Παρτιζάν 66-56, έδωσε δύο αγώνες στην Κίνα με νίκες 63-85 επί της Γκουνντόνγκ και 64-83 επί της Γκουανγκσά και τέλος έπαιξε στο Αλεξάντερ Γκομέλσκι τουρνουά της Μόσχας όπου επικράτησε 89-74 της Ούνιξ και ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ 81-80. Με τις ομάδες να μην είναι συντονισμένες, το κλίμα σε ένα άδειο γήπεδο και φυσικά το άγχος και το κίνητρο ωθούμαστε στην επιλογή του Under 144.5.

Ήττα για την Ελλάδα

Μετακινούμαστε στο ποδόσφαιρο, επιλέγοντας αρχικά τον «Άσσο» της Βόρειας Ιρλανδίας επί της Ελλάδας σε απόδοση 2.58. Μια πολύ μεγάλη ημέρα μπορεί να είναι η αποψινή για τη Βόρεια Ιρλανδία, που βρίσκεται 90 λεπτά μακριά απ’ την εξασφάλιση της πρόκρισης για πρώτη φορά στην ιστορία της στα τελικά του Euro! Οι γηπεδούχοι βρίσκονται εδώ και δύο αγωνιστικές στην κορυφή της βαθμολογίας και το +4 απ’ την 3η Ουγγαρία, σήμερα τελειώνουν οριστικά με την πρόκριση αν κερδίσουν την αδιάφορη βαθμολογικά Ελλάδα. Ωστόσο, εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα τελικά της Γαλλίας ακόμη και με ισοπαλία, σε περίπτωση που την ίδια ώρα η Ουγγαρία δεν κερδίσει εντός έδρας τα Νησιά Φερόε. Φαρσοκωμωδία η πορεία της Εθνικής μας στα προκριματικά του EURO 2016, μετράει 4/4 ήττες στο «Γ. Καραϊσκάκης» χωρίς καν να σκοράρει, τα πήγε σχετικά καλά εκτός έδρας με 3/4 ισοπαλίες κόντρα σε Φινλανδία (1-1), Ουγγαρία (0-0) και Ρουμανία (0-0), ηττήθηκε μόνο απ’ τα Νησιά Φερόε (2-1)! Βελτιωμένη η εμφάνιση της Ελλάδας στο τελευταίο ματς του Σεπτέμβρη κόντρα στη Ρουμανία, πήρε σχετικά εύκολα το 0-0, δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε.

Προβάδισμα η Αλβανία

Η δυνατή σημερινή μας πρόταση έρχεται από το πιο «ηλεκτρισμένο» ματς της ημέρας, με τους λόγους να μην είναι καθαρά αγωνιστικοί. Πηγαίνουμε, λοιπόν, με το «1 DNB» της Αλβανίας επί της Σερβίας σε απόδοση 2.00 (DrawNoBetή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Τα γεγονότα στο παιχνίδι των δύο ομάδων επί σερβικού εδάφους στις 14 Οκτωβρίου 2014 αποτέλεσαν αφορμή για επιδείνωση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών και η ελπίδα όλων είναι ότι σήμερα το ενδιαφέρον θα περιοριστεί εντός των τεσσάρων γραμμών. Για να έρθουμε στα αμιγώς ποδοσφαιρικά θέματα, η ομάδα που έχει άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον από το σημερινό παιχνίδι είναι η Αλβανία. Το σύνολο του Τζιοβάνι ντε Μπιάσι έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στα πλέι οφ, όμως παράλληλα διατηρεί ισχυρές ελπίδες για απευθείας πρόκριση στην τελική φάση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -1 από τους 2ους Δανούς, οι οποίοι όμως έχουν ένα ματς περισσότερο (η Δανία υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία). Ως εκ τούτου μία ενδεχόμενη σημερινή νίκη θα αυξήσει κατακόρυφα τις ελπίδες για δυάδα, έχοντας επίσης στο μυαλό ότι την Κυριακή η Αλβανία φιλοξενείται από την αδιάφορη Αρμενία. Για τη Σερβία το σημερινό ματς (αλλά και το εντός έδρας της Κυριακής απέναντι στην Πορτογαλία) έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι ελπίδες για κάτι καλό εξανεμίστηκαν οριστικά μετά την επιβολή της ποινής για τα συμβάντα του περασμένου Οκτωβρίου κι έτσι οι παίκτες της θα αγωνιστούν μόνο για το... εθνόσημο. Πάντως, στο τελευταίο παιχνίδι για τα προκριματικά του EURO 2016, αυτό κόντρα στην Αρμενία στις 4 Σεπτεμβρίου, η ομάδα του Ράντοβαν Κούρτσιτς επικράτησε με 2-0, πιάνοντας αρκετά καλή απόδοση. Αν εξαιρεθεί το "καταραμένο" παιχνίδι της 14η Οκτώβρη 2014, οι Σέρβοι μετρούν μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες στα προκριματικά.

Κερδίζουν οι Σαουδάραβες

Η τρίτη ποδοσφαιρική μας πρόταση είναι ο «Άσσος» της Σαουδικής Αραβίας επί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε απόδοση 2.25. Το απόλυτο μετράει η Σαουδική Αραβία στον 1ο όμιλο. Έχει κερδίσει διαδοχικά Παλαιστίνη (3-2), Τιμόρ (7-0), Μαλαισία (3-0) και στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλει να κάνει το 4/4 και να «κλειδώνει» με συνοπτικές διαδικασίες την πρωτιά στον όμιλο. Στο γήπεδο θα βρίσκεται περίπου 70.000 κόσμος κάνοντας την ατμόσφαιρα «εχθρική» για τους φιλοξενούμενους που σε περίπτωση που «αποδράσουν» με το διπλό, θα βάλουν πολύ δύσκολα στους Σαουδάραβες. Από «εκτός προγράμματος» στραβοπάτημα προέρχονται τα ΗΑΕ που κόλλησαν στο 0 με την συγκριτικά αδύναμη Παλαιστίνη. Η ομάδα του Μαχντί Αλί, έχασε σωρεία ευκαιριών αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα, χάνοντας παράλληλα το δικαίωμα της ήττας στη σημερινή αναμέτρηση, καθώς αν ηττηθούν η πρωτιά στον όμιλο θα κριθεί από σήμερα.

Ικανοί οι Ισλανδοί

Τέλος, επιλέγουμε το «2 DNB» της Ισλανδίας U21 επί του αντίστοιχου συγκροτήματος της Ουκρανίας, σε απόδοση 2.20. Η Ουκρανία έχει παίξει μόλις ένα παιχνίδι στους ομίλους για τα προκριματικά του Euro 2017 της Πολωνίας, στο οποίο έχασε με 1-0 από την ΠΓΔΜ. Στο συγκεκριμένο ματς, έπαιζε από το 65’ με παίχτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μπουρντά, αλλά στο 88’ η ισορροπία αντικαταστάθηκε. Ότι δεν κατάφερε η ΠΓΔΜ στο διάστημα που έπαιζε με παίχτη παραπάνω, το πέτυχε στο 93’. Οι φιλοξενούμενοι έχουν δύο νίκες και μία ισοπαλία σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, έχοντας πετύχει 7 τέρματα, την ώρα που έχουν δεχθεί 3. Στο τελευταίο τους παιχνίδι, δεν κατάφεραν να πάρουν 3η συνεχόμενη νίκη, καθώς κόλλησαν στο 1-1 εντός έδρας απέναντι στην Β. Ιρλανδία. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ισοφάρισαν στο 39’ αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν τελικά την ανατροπή. Πάντως, το γεγονός ότι νίκησαν την Γαλλία (3-2) πριν το ματς με την Β. Ιρλανδία, μόνο απαρατήρητο δεν περνάει, καθώς οι Γάλλοι είχαν στη σύνθεσή του παίχτες όπως οι Λαπόρτ, Κομάν, Ραμπιό και Μεντί.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από το πρωί τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Με τη δύναμη του Παλέ ο Άρης Με κάλυψη η Αυστρία‏ »

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares