Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 22:03

Ξύπνησε ο Ρόσμπεργκ

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Βραζιλία πέτυχε ο Νίκο Ρόσμπεργκ που εξασφάλισε και μαθηματικά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών, καθώς ο Φέτελ τερμάτισε τρίτος.

   Ο Λιούις Χάμιλτον, αν και ήθελε όσο τίποτα την πρώτη του νίκη στη χώρα του καφέ, δεν τα κατάφερε καθώς τερμάτισε δεύτερος. Η Mercedesμε αυτό τον τρόπο ολοκλήρωσε ιδανικά μία διετία απόλυτου ελέγχου και κυριαρχίας. Με τα αυτοκίνητά της να μένουν μακριά από μηχανικά προβλήματα και οδηγικά λάθη, το 1-2 κατακτήθηκε πολύ εύκολα από τα ασημένια βέλη. Στους τελευταίους δύο αγώνες ο Νίκο Ρόσμπεργκ, διάγει περίοδο φόρας πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις σε Μεξικό και Βραζιλία. Το γεγονός ότι ανακάμπτει αγωνιστικά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ομόσταυλό του αποδεικνύει ότι ο Γερμανός λυγίζει υπό το βάρος της πίεσης και του ανταγωνισμού.

   Κατά τα άλλα, η Ferrariείχε ένα καλό αγωνιστικό τριήμερο κατακτώντας την τρίτη και τέταρτη θέση. Πέρα από αυτά η McLarenήταν το ίδιο τραγική όπως και στους υπόλοιπους φετινούς αγώνες, και σίγουρα επιθυμούν να τελειώσει και να μην ξαναέρθει.

Ακυρώθηκε ο Μάσα για παραβίαση των κανονισμών

   Οι βαθμοί και η δόξα που συνόδευαν την όγδοη θέση του Βραζιλιάνου οδηγού στο χθεσινό αγώνα κατασχέθηκαν, αφού το μονοθέσιό του παραβίαζε κανονισμούς. Πιο συγκεκριμένα, το μονοθέσιο του Μάσα βρέθηκε να έχει υπερβεί τη μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία ελαστικών κατά την εκκίνηση, που είχε υποδείξει η κατασκευάστρια εταιρεία Pirelli.

   Όπως ενημερώθηκε λοιπόν η ομάδα μετά το τέλος του αγώνα, οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν ότι το πίσω δεξί ελαστικό του μονοθεσίου 19 υπερβαίνει την προβλεπόμενη θερμοκρασία, που είχε διευκρινιστεί πριν την έναρξη του αγώνα. Η πλευρά της ομάδας, ωστόσο, υποστηρίζει ότι δύο ανεξάρτητοι, αλλά πάντα σύμφωνοι με τους κανονισμούς της FIA, αισθητήρες επιδεικνύουν πως η θερμοκρασία ήταν αυτή που έπρεπε. Τέλος τονίζουν, αμφισβητώντας την απόφαση, ότι θα το είχαν καταλάβει οι μηχανικοί στον έλεγχο πριν τον αγώνα, αλλά τίποτα παράτυπο δεν έγινε αντιληπτό.

Μπάτον: θα κάνουμε μεγάλο άλμα το χειμώνα

   Μπορεί το γκραν πρι της Βραζιλίας να ήταν σκέτη αποτυχία για την ομάδα του, ωστόσο ο Τζένσον Μπάτον υποστηρίζει ότι τα πράγματα έχουν μπει στη σωστή σειρά. Στις δηλώσεις του ο Βρετανός πρωταθλητής το 2009 δήλωσε:

«Ποτέ δε θα είμαστε ευχαριστημένοι με τη 15η θέση, αλλά στη Βραζιλία κάναμε έναν αγώνα που δικαιούμαστε να είμαστε ευχαριστημένοι. Στις στροφές μπορούσα να πιέσω το αυτοκίνητο και να παλέψω με άλλους οδηγούς. Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη χρονιά, οι μηχανικοί μας δουλεύουν πολύ σκληρά στα εργοστάσια και το χειμώνα θα καλύψουμε πολύ χαμένο έδαφος».

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@gmail. com         

Αλέξανδρος Τάταρης.

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares