Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 12:31

Επερώτηση για το γήπεδο της Σερίφου

Η επερώτηση που κατατέθηκε από τους βουλευτές κκ Συρμαλένιο και Συρίγο, σίγουρα λειτουργεί προς την  κατεύθυνση της επίλυσης του θέματος γι αυτό και η διοίκηση του συλλόγου την υποδέχθηκε θετικά.

Ωστόσο και καθώς η Αποκεντρωμένη διοίκηση έχει θέσει ξεκάθαρα τις προϋποθέσεις που θεωρεί απαραίτητες, δηλαδή υπογραφές από τους ιδιώτες και δέσμευση για αγορά του χώρου εντός του 2016, όλο το βάρος πέφτει πλέον στην δημοτική αρχή και αναμένονται οι πρωτοβουλίες του δημάρχου σαν την μοναδική διαδικασία που θα οδηγήσει στην οριστική λύση του προβλήματος.

Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
«Το γήπεδο ποδοσφαίρου της Σερίφου, το μοναδικό γήπεδο του νησιού, χώρος άθλησης της νεολαίας και της ποδοσφαιρικής ομάδας του νησιού παραμένει σχεδόν 6 μήνες σφραγισμένο, προκαλώντας αγανάκτηση στους κατοίκους.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με την υπ. αριθμ 61682/27-8-14 απόφαση του Γενικού Γραμματέα χορήγησε άδεια λειτουργίας για 2 έτη στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Σερίφου ( χωρίς παρουσία θεατών) με βασική προϋπόθεση, πριν τη λήξη του πρώτου χρόνου από τη χορήγηση άδειας έτους, την προσκόμιση βεβαίωσης για την αποκατάσταση των ελλείψεων- ατελειών που διαπιστώθηκαν από την 25/8/14 έκθεση γνωμοδότησης της Επιτροπής Ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων Περιφερειακής Ενότητας Μήλου και με την οποία η Επιτροπή γνωμοδοτούσε ομόφωνα για την χορήγηση άδειας λειτουργίας χωρίς παρουσία θεατών με την προϋπόθεση της άμεσης άρσης των παρατηρήσεων της.

Μετά από καταγγελία πολίτη (20/11/14), που ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο γήπεδο δεν υφίστανται συμβόλαια αγοράς, μίσθωσης ή παραχώρησης των ακινήτων που βρίσκεται στο γήπεδο, η Αποκεντρωμένη έστειλε την καταγγελία αφενός στο Δήμο Σερίφου καλώντας τον να ενημερώσει για τις ενέργειες που είχε μέχρι τότε έχει προβεί, αφετέρου στην Επιτροπή Ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων Περιφερειακής Ενότητας Μήλου για την εξέτασή της καταγγελίας και την αποστολή της εισήγησής της. Η Επιτροπή Ελέγχου παρόλο που ο Δήμος Σερίφου δεν είχε ολοκληρώσει μια σειρά ενεργειών, ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνει ανάκληση της διετούς διάρκειας άδειας λειτουργίας του εν λόγω γηπέδου, με τον όρο της μη παρουσίας θεατών και με τον όρο προσκόμισης βεβαίωσης για την αποκατάσταση των ελλείψεων- ατελειών που διαπιστώθηκαν πριν τη λήξη του πρώτου έτους (27/8/15), χωρίς όμως να δικαιολογεί την πρότασή της.

Κατά συνέπεια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου μην έχοντας μια σειρά εγγράφων σχετικά με τις ατέλειες , το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δικαιολογητικά μίσθωσης ή παραχώρησης των ακινήτων με την υπ. αριθμ 38243.28-5-15 αποφάσισε τη σφράγιση του εν λόγω γηπέδου ποδοσφαίρου.

Από τότε μέχρι σήμερα το γήπεδο παραμένει σφραγισμένο. Ο δήμος Σερίφου ισχυρίζεται ότι έχει κάνει ότι είναι δυνατόν στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, χρηματικών και χρονικών, για να λυθεί το ζήτημα αλλά το πρόβλημα παραμένει. Έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με παραχωρήσεις, μελλοντικές αγορές και ενοικίαση αλλά αυτό απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες Είναι απαραίτητο να βρεθεί ο τρόπος επαναλειτουργίας του γηπέδου και χρειάζεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές .

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

-Προτίθεστε να πάρετε συγκεκριμένα μέτρα ώστε το γήπεδο να μπορέσει να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων και της ποδοσφαιρικής ομάδας ;

-Εξετάζετε τη δυνατότητα για κατά εξαίρεση λειτουργία του γηπέδου, χωρίς θεατές, μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;»

 Οι ερωτώντες βουλευτές

Νίκος Συρμαλένιος

Αντώνης Συρίγος

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares