Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 22:59

Μανουσέλης: «Πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες ο Πανναξιακός»

Σε ρυθμούς Πανναξιακού κινούνται άπαντες στο στρατόπεδο του Πρωτέα Βούλας εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης ανάμεσα στις δύο ομάδες στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μπάσκετ ανδρών (13:00 μ.μ.).

Η παρθενική ήττα των «κυανέρυθρων» την προηγούμενη αγωνιστική από τον Τρίτωνα εκτός έδρας (68-56) τους έφερε πλέον σε απόσταση ενός βαθμού (13 έναντι 12) με πέντε ομάδες. Συγκεκριμένα, με την Αγία Παρασκευή, τον Πανναξιακό, τον Ιπποκράτη, τον Τρίτωνα και τον Κάδμο.

Στο τιμόνι της ομάδας της Βούλας βρίσκεται ο Μάνος Μανουσέλης. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας των νέων ανδρών U20, αποτελεί έναν λάτρη του μπάσκετ, έχοντας υπηρετήσει το άθλημα από όλες τις ιδιότητες. Ξεκίνησε ως παίκτης στην Εστία Φιλίας κι εργάστηκε επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια τον έχει κερδίσει η προπονητική.

Ο 50χρονος τεχνικός μετά την Εστία Φιλίας εργάστηκε σε γυναικείες ομάδες (Παλαιό Φάληρο και Σπόρτιγκ), πριν ανοίξει το κεφάλαιο «Πανελλήνιος». Διατέλεσε προπονητής στην ομάδα της Κυψέλης σε δύο διαφορετικές περιόδους, που συνοδεύτηκαν από σπουδαίες επιτυχίες. Αρχικά οδήγησε τους «Ολυμπιονίκες» από την Γ' Εθνική στη Β' Εθνική κι από εκεί στην Α2.

Μετά από μιάμιση σεζόν στην Α2 αποχώρησε από τον Πανελλήνιο για να επιστρέψει τη σεζόν 2003-2004 όταν και οδήγησε τον ιστορικό σύλλογο στα …μεγάλα σαλόνια. Σε επίπεδο Α1 έχει εργαστεί -για σύντομο χρονικό διάστημα- στον Απόλλωνα Πατρών, ενώ ακόμη έχει δουλέψει στον Έσπερο και στο Περιστέρι.

Το 2008 συνεργάστηκε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, συμμετέχοντας μάλιστα στο Final Four της Ευρωλίγκα στο Βερολίνο. Παράλληλα έχει διατελέσει και ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική εφήβων και στη νέων. Το 2005 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ νέων με την πολύ καλή φουρνιά των ‘84 και ’85.

Μιλώντας στο «SportCyclades» για τον κυριακάτικο αγώνα του Πρωτέα απέναντι στον Πανναξιακό ο Μανουσέλης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Απέναντι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες στην κατηγορία όπως ο Καρβούνης και ο Χριστόδουλος. Πίσω της βρίσκεται ένας πολύ καλός κορμός, που την οδήγησε στην Γ’ εθνική. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας και μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Τρίτωνα θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεχτικοί».

Και πρόσθεσε: «Το γεγονός πως είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε. Είμαστε νέα ομάδα με καινούργιους παίκτες και κάθε παιχνίδι για εμάς αποτελεί πρόκληση».

Εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα, ο Μανουσέλης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ενώ αύριο Πέμπτη ο Πρωτέας ρίχνεται στην μάχη του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής), όπου υποδέχεται για την φάση των «16» τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, ομάδα Β’ εθνικής, στο κλειστό της Βούλας στις 6 μ.μ.

Η ομάδα της Βούλας τις δύο τελευταίες χρονιές έχει φτάσει στο F4 της διοργάνωσης όπου την σεζόν 2013-2014 έφτασε ως τον τελικό και την σεζόν 2014-2015 μέχρι τον ημιτελικό του F4 και όπως τόνισε ο Μανουσέλης : «Για εμάς προτεραιότητα αποτελεί το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανναξιακό».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares