Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 12:44

Αβεβαιότητα για τη Red Bull

Ένας αγώνας απομένει για να πέσει η αυλαία της φετινής σεζόν στη Formula 1 κι οι ετοιμασίες για την επόμενη χρονιά έχουν ξεκινήσει στις ομάδες. Εξαίρεση αποτελεί η RedBull

που πασχίζει να κλείσει το ζήτημα των κινητήρων κι από πού θα τους προμηθεύεται. Όλα δείχνουν να μένουν ανοιχτά για την ώρα, μετά και τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ομάδας Ντίτριχ Μάτεσιτς. Μπορεί ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος, Κρίστιαν Χόρνερ, να είχε ξεγράψει όποια πιθανότητα αποχώρησης από το πρωτάθλημα, ωστόσο το μεγάλο αφεντικό της ομάδας φαίνεται να χάνει την υπομονή του. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μέλλον των RedBullκαι ToroRosso ο ίδιος αποκρίθηκε: «Δεν μπορώ να δώσω μία σίγουρη απάντηση γιατί ακόμα δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε κινητήρες και ποιο θα είναι το πλάνο για το μέλλον». Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Ντάνιελ Ρικκιάρντο εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος, θεωρώντας ότι στο Άμπου Ντάμπι η ομάδα θα μπορεί να κάνει κάποιες επίσημες ανακοινώσεις.

Μάσα: χρειαζόμαστε τριπλή βελτίωση την επόμενη χρονιά

   Ο Βραζιλιάνος οδηγός της Williamsυποστήριξε, πως για να είναι ικανή η ομάδα να διεκδικήσει το επόμενο πρωτάθλημα θα πρέπει να βελτιωθεί εις τριπλούν. Στο περιθώριο του αγώνα ‘RaceofChampions’ στο ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, ο έμπειρος οδηγός δήλωσε: «Η Mercedes είναι πολύ μπροστά από όλους κι αν θέλουμε να τους κερδίσουμε θα πρέπει να βελτιωθούμε πολύ. Μέχρι τον πρώτο αγώνα το Μάρτιο υπάρχει χρόνος να δουλέψουμε σκληρά και να παρουσιάσουμε ένα καλό αυτοκίνητο. Όλοι στην ομάδα είναι χαρούμενοι και έχουν κίνητρο, τώρα πρέπει να δουλέψουμε και να δούμε τι θα καταφέρουμε στο τέλος της επόμενης χρονιάς. Ελπίζαμε ότι φέτος θα καταφέρναμε να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, αλλά η τρίτη θέση δείχνει ότι κάναμε καλούς αγώνες».

Να τελειώσει το πρωτάθλημα στην κορυφή θέλει ο Χάμιλτον

   Από τότε που ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα των οδηγών πραγματοποιεί μέτριες εμφανίσεις, επιτρέποντας στο τιμ μέιτ του Νίκο Ρόσμπεργκ να πάρει δύο συνεχόμενες νίκες. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής προετοιμάζεται για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και θέλει να ολοκληρώσει με νίκη αυτή την τόσο ωραία για εκείνον χρονιά. Την περασμένη χρονιά στο Άμπου Ντάμπι κρίθηκε το πρωτάθλημα μεταξύ των δύο οδηγών της Mercedes κι ο Χάμιλτον το χαρακτήρισε ως πολύ έντονο συναισθηματικά και κουραστικό αυτό το σαββατοκύριακο μέχρι να έρθει η νίκη κι ο τίτλος. Επίσης ανέφερε ότι το γεγονός ότι πολλοί Βρετανοί επιλέγουν να επισκεφθούν την πίστα YasMarineείναι ένα επιπλέον κίνητρο για τον ίδιο και θέλει να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξη κατακτώντας τη νίκη.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ξύπνησε ο Ρόσμπεργκ 3x3 για το Ρόσμπεργκ στο φινάλε »

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares