Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 20:48

3x3 για το Ρόσμπεργκ στο φινάλε

Το κύκνειο άσμα του φετινού πρωταθλήματος ακούστηκε στο Άμπου Ντάμπι με το Νίκο Ροσμπεργκ να εκκινεί και να τερματίζει στην πρώτη θέση. Έτσι συμπλήρωσε ένα σερί τριών νικών σε Μεξικό, Βραζιλία, κι Άμπου Ντάμπι παίρνοντας μία άτυπη ρεβάνς από το Χάμιλτον, που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο γκραν πρι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων λοιπόν, ο Γερμανός κατέκτησε την έκτη συνεχόμενη polepositionκαι τη μετουσίωσε σε νίκη. Ο τίτλος είχε κριθεί, ωστόσο η νίκη ήταν καθαρά θέμα γοήτρου κι ο Ρόσμπεργκ το διατήρησε. Από την άλλη πλευρά ο Χάμιλτον, σε ένα αδιάφορο αγώνα κινήθηκε συντηρητικά και με τη δεύτερη θέση, που κατέκτησε ολοκλήρωσε μία εξαιρετική χρονιά πετυχαίνοντας εννέα νίκες και έκανε το backtoback στο πρωτάθλημα.

Τρίτος τερμάτισε ο Κίμι Ράικονεν με Ferrariεπιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη πίστα του ταιριάζει πολύ. Τέταρτος τελείωσε τον αγώνα ο Φέττελ, ο οποίος ακολουθώντας μία εξαιρετική τακτική, που επέλεξε γι’ αυτόν η ομάδα του, ανεβαίνοντας έντεκα θέσεις από την εκκίνηση. Η Ferrariσε μία μεταβατική χρονιά, καθώς άλλαξαν πολλά πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα, πέτυχε τους στόχους της, που ήταν να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση και να επιστρέψει στις νίκες. Σκοπός για το επόμενο πρωτάθλημα είναι να το διεκδικήσει με αξιώσεις. Τα πρώτα σημάδια δείχνουν αποθαρρυντικά για την ομάδα του Maranello, καθώς η Mercedesέχοντας ως προίκα τα προηγούμενα δύο χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερη.

Η χρονιά τελείωσε κι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το ποιά θα είναι η εταιρεία που θα προμηθεύσει τη RedBullμε κινητήρες. Η ομάδα είχε διαρρεύσει ότι στο Άμπου Ντάμπι θα ήταν σε θέση να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη. Με το βλέμμα στο μέλλον και η McLaren Honda.

Οι ιθύνοντες της βρετανικής ομάδας σίγουρα θα προσπαθήσουν να ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα τους μήνες που προηγήθηκαν και θα επικεντρωθούν στο να είναι έτοιμη σε περίπου τέσσερεις μήνες.

Και κάπως έτσι η δράση για το 2015 αποτελεί παρελθόν. Τα φώτα στις πίστες έσβησαν και αυτά των εργοστασίων ξεκινούν να δουλεύουν ακατάπαυστα. Στο περιθώριο του τελευταίου αγώνα η FIAεπισημοποίησε το καλεντάρι του 2016. Το πρωτάθλημα θα ανοίξει η Αυστραλία στις 20 Μαρτίου και θα κλείσει το Άμπου Ντάμπι στις 27 Νοεμβρίου και θα διεξαχθούν 21 συνολικά αγώνες.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com         

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares