Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 00:52

Έσπασε το αήττητο με «τσαμπουκά» ο ΑΟΠ [pics]

Με μία μεστή και ώριμη εμφάνιση, γεμάτη πάθος και θέληση ο ΑΟ Πάρου πέρασε σα σίφουνας από μέσα στο ΔΓ Αγερσανίου αναγκάζοντας τον ΑΜΣ Φιλωτίου στην πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με 2-4.

Η πέρα για πέρα δίκαιη νίκη, ήρθε στην πιο κρίσιμη χρονικά στιγμή για τον ΑΟ Πάρου, που πλέον αναπροσαρμόζει τους στόχους του και αναθερμαίνει την ελπίδα για καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Πάρου, που δεν είχε υστερήσαντες στην απόδοση παίκτες και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον ΑΜΣ Φιλωτίου, έχοντας έναν Γιαννούλη, βγαλμένο από άλλη κατηγορία και μία επιθετική τριάδα που «πετούσε φωτιές» τιμωρώντας τα «δώρα» που τους δινόταν απλόχερα από την αντίπαλη άμυνα.

Από την άλλη πλευρά το Φιλώτι ήταν αγωνιστικά αγνώριστο, παρουσιάζοντας πρόσωπο ομάδας που έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις, λες και κάποιος ήθελε να αποδείξει ότι κάτι δεν πάει καλά, στην μέχρι χθες ομάδα - μοντέλο του Γιόβαν Μιχαήλοβιτς που μετρούσε μόλις 1 γκολ παθητικό και χθες από αβίαστα λάθη δέχτηκε ακόμη 4, που με συνολικά 5 γκολ παθητικό συνεχίζει να είναι η δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

PAROS LIMANI CAFEΟ ΑΓΩΝΑΣ

Το Φιλώτι είδε τα πράγματα να του πηγαίνουν ανάποδα από το ξεκίνημα και πλήρωσε την αμυντική του αστάθεια, την αδράνεια σε πολλές φάσεις και τα ατομικά λάθη είτε στις διεκδικήσεις, είτε στις λάθος τοποθετήσεις παικτών του στα στημένα των αντιπάλων.

Καθοριστικό ήταν το τρίτο γκολ του ΑΟΠ, αμέσως μετά την δεύτερη ισοφάριση σε μία ανύποπτη φάση, που έγειρε αποφασιστικά την ζυγαριά στην πλευρά των φιλοξενούμενων, ενώ κάθε επιθετική προσπάθεια του ΑΟΠ μύριζε γκολ, καθώς από την πλευρά των γηπεδούχων δεν υπήρχε καμία διάθεση για σωστή άμυνα και πρέσινκ.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

5' Φάουλ από πλάγια, χαμηλή εκτέλεση με φάλτσα, κανείς δεν ακουμπάει την μπάλα που καρφώνεται στην αριστερή γωνία για το 0-1.

Το Φιλώτι αυξάνει την πίεση του, στο 19' από κάθετη του Κοττάκη ο Σαντέ κόβεται την τελευταία στιγμή και στο 27' ο Βασιλάρης αποκρούει κοντινό σουτ του Σταματίου και ο Σαντέ που επωφελείται. προσποιείται και τελειώνει με μυτάκι στη γωνία για το 1-1.

Προηγουμένως στο 26' ακυρώθηκε ορθά γκολ του Δελημπαλταδάκη γιατί ο Καράι που διεκδίκησε την πρώτη κεφαλιά ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

Μετά το 1-1 και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αντίθετα από το αναμενόμενο, οι Παριανοί ήταν καλύτεροι με δύο καλές ευκαιρίες του Γιαννούλη στο 33' όταν τον κοντράρισε σωτήρια ο Ρεγγινίδης και στο 38' που ο Ανυφαντάκης έσωσε το γωνιακό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Το Φιλώτι απάντησε με κοντινή κεφαλιά άουτ του Κοττάκη στο 44'

PAROS RODIΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Και οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες και υπήρξαν καλές φάσεις εκατέρωθεν.

Στο 59' ο πεσμένος Βασιλάρης πρόλαβε την εξ επαφής προβολή του Σταματίου και στο 61' αδράνεια στην άμυνα ο Χασάνι βλέπει την μπάλα στρωμένη μπροστά του και πλασάρει για το 1-2.

Η δεξιά πτέρυγα του Φιλωτίου παίρνει μπροστά και ο Νταής στο 70' επιταχύνει, προλαβαίνει την έξοδο του τερματοφύλακα και γυρίζει την μπάλα για να διώξει ο Κρουσταλάκης σωτήρια και στο 73' ίδια φάση, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και ο Κρουσταλάκης δεν μπορεί να διώξει και σκοράρει κατά της ομάδας του για το 2-2.

Το ματς παίρνει φωτιά, αλλά τα κενά στην άμυνα του Φιλωτίου, φέρνουν το 2-3 του Καράι που τσίμπησε την μπάλα στο κενό τέρμα στο 75' και το 2-4 στο 79' με την κεφαλιά του αμαρκάριστου στην μικρή περιοχή Ρούσσου.

Στο 88' ο Κληρονόμος σημάδεψε το δοκάρι και το ματς τελείωσε με την όμορφη στιγμή του χειροκροτήματος του κόσμου και της χειραψίας του Ζούλη στον Γιαννούλη την στιγμή της αντικατάστασης του στο 92'

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Αξίζει ειδικής αναφοράς στον Διονύση Γιαννούλη που έπαιξε άρρωστος και ταλαιπωρημένος από γαστρεντερίτιδα, αλλά έκανε την διαφορά καθώς ότι καλό έγινε επιθετικά πέρασε από τα πόδια του. Μάλιστα η μετάθεση του στην κορυφή της επίθεσης, σίγουρα είχε να κάνει με την πρόθεση των προπονητών του να τον γλυτώσουν από τα παραπάνω τρεξίματα που απαιτεί η κανονική του θέση στο κέντρο. Σε κάθε περίπτωση, όπως προείπαμε ο Γιαννούλης είναι παίκτης κόσμημα για την κατηγορία, μεταφέροντας στα γήπεδα μας με τον καλύτερο τρόπο τις παραστάσεις που έχει αποκομίσει από τα υψηλότερα πρωταθλήματα στα οποία έχει αγωνιστεί.

ΑΛΛΟΥ... Ήταν η άμυνα των γηπεδούχων, κυρίως ο άξονας, σε όλη την διάρκεια του αγώνα τα ατομικά λάθη και η κακή βραδιά βασικών του εργαλείων, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση του σκορ. Ενδεικτικό τις ασυνεννοησίας ήταν το γεγονός ότι πολλές φορές γινόταν λάθη που έμοιαζαν σαν ασίστ στον αντίπαλο. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλη την αμυντική γραμμή του Φιλωτίου, καθώς όπως θα φανεί και στο βίντεο υπήρξαν και ποδοσφαιριστές που δεν είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ θετική η παρουσία της διαιτητικής τριάδας. Ο κ. Καλορογιάννης βοήθησε το παιχνίδι, ήταν κοντά στις φάσεις και πήγε καλά στον πειθαρχικό έλεγχο, χωρίς να καταφεύγει σε υπερβολές.

Ο βοηθός κ. Φαν Άακεν με σωστές υποδείξεις και η κ Ψαρρά για μία ακόμη φορά σε δύσκολο έργο είχε δίκιο σε όλες τις υποδείξεις. Γενικά μία σοβαρή και πειστική εμφάνιση των διαιτητών από αυτές που τόσο έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο μας.

Παρατηρητής ήταν ο κ. Φουτάκογλου

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΜΣ Φιλωτίου (Μιχαήλοβιτς): Ανυφαντάκης 7, Σαντέ 6.5, Σκοπελίτης 6.5, Ρεγγινίδης 6.5, Μπονιάκος 6.5, Ζούλης 6.5, Σταματίου 6.5 [83' Μουστάκης], Νταής 7, Κοττάκης 6.5, Μεμλίκα 6.5 [46' Μακρυμανώλης 6.5], Μανωλάς 5,5.

ΠΑΓΚΟΣ: Πιτταράς, Στρατούρης, Βασιλάκης, Λαγογιάννης

ΑΟ Πάρου (Τριανταφυλάκος – Παπαδάκης): Βασιλάρης 7.5, Ρούσσος 7 [89' Φραντζεσκάκης], Χασάνι 7,5 [76' Σένκα], Δελημπαλταδάκης 7.5, Μπαρμπαρήγος 7, Κορτιάνος 7.5, Κρουσταλάκης 7, Κληρονόμος 7.5, Καράι 7.5, Πετρόπουλος 7.5, Γιαννούλης8.5 [91' Σαρρής Κ.]

ΠΑΓΚΟΣ: Τσούκε, Μανέκας, Σαρρής Κ.Π, Χούσκα Ρ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares