Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 23:25

Οι μεγάλες βραδιές του Πάτο (vids)

Με αφορμή τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου στην Τσέλσι, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τα παιχνίδια, όπου ο Πάτο έλαμψε με την παρουσία του, ξεδιπλώνοντας το πλούσιο ταλέντο του. Με αφορμή τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου στην Τσέλσι, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τα παιχνίδια, όπου ο Πάτο έλαμψε με την παρουσία του, ξεδιπλώνοντας το πλούσιο ταλέντο του.

Το επιθετικό πρόβλημα της Τσέλσι καλείται να λύσει ο ποδοσφαιριστής, που δέκα χρόνια πριν θεωρήθηκε το next big thing του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Ο Αλεσάντερ Πάτο αποτέλεσε τη μεγάλη ελπίδα της Βραζιλίας, καθώς τα χαρακτηριστικά του παρέπεμπαν σε ένα «κράμα» Ρονάλντο, Ρομάριο και Κακά, όπως είχαν πει για εκείνον ο Κάρλος Ντούνγκα και ο Κάρλο Αντσελότι. Ο λόγος; Η ταχύτητα, η άψογη τεχνική κατάρτιση και φυσικά η αίσθηση του γκολ. Όλα αυτά τα στοιχεία αποτέλεσαν πολύ γρήγορα το «διαβατήριο» του για τα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Πριν καν κλείσει τα 18 του χρόνια, ήταν παίκτης της Μίλαν, με τους «ροσονέρι» να δίνουν το καλοκαίρι του 2007 22 εκατομμύρια ευρώ στην Ιντερνασιονάλ, προκειμένου να προλάβουν τους υπόλοιπους «μνηστήρες». Μάλιστα, στο πρώτο εξάμηνο παρουσίας του στο Μιλάνο, ο Πάτο δεν είχε καν δικαίωμα συμμετοχής στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας. Το ξεκίνημά του εντυπωσιακό, με τον Βραζιλιάνο να γίνεται σύντομα μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του, όμως μετά τις δύο πρώτες σεζόν έκαναν την εμφάνισή τους προβλήματα τραυματισμών. Οι συμμετοχές του ολοένα και λιγόστευαν, μέχρι που το 2013 επέστρεψε στην πατρίδα του. Τώρα, η Τσέλσι του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αρκεί να επαναλάβει βραδιές, σαν αυτές που έλαμψε είτε με τη φανέλα της Μίλαν, είτε με τη φανέλα της «σελεσάο».

Μίλαν – Νάπολι 5-2 (13/1/2008)
Μπορεί να άργησε έξι μήνες να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της Μίλαν (λόγω των κανονισμών της FIFA για μη ευρωπαίους ανήλικους πολίτες), όμως η πρώτη του συμμετοχή ως «ροσονέρο» ήταν ονειρεμένη. Αγωνίστηκε 90 λεπτά απέναντι στη Νάπολι, πετυχαίνοντας μάλιστα και το τελευταίο γκολ της ομάδας του στο εντυπωσιακό 5-2 απέναντι στους «παρτενοπέι». Ποιους είχε συμπαίκτες ο Πάτο στην πρώτη του εμφάνιση στο Μεάτσα; Ρονάλντο, Κακά, Πίρλο, Ζέεντορφ, Μαλντίνι και Νέστα. «Μελαγχολία» για τους φίλους της Μίλαν...

Ρεάλ Μαδρίτης – Μίλαν 2-3 (21/10/2009)
Η βραδιά που όλη η Ευρώπη έμαθε για τα καλά ποιος ήταν ο Αλεσάντερ Πάτο. Μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, κάτι που φρόντισε να επιβεβαιώσει αρχικά ο Ραούλ. Η «βασίλισσα», όμως, υπολόγιζε χωρίς τον... ξενοδόχο Πάτο. Με δύο γκολ (το δεύτερο στο 88ο λεπτό) έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 2-3, σε μία ονειρεμένη βραδιά, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μίλαν – Ίντερ 3-0 (2/4/2011)
Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του Αλεσάντερ Πάτο με τη φανέλα της Μίλαν στο Καμπιονάτο ήταν σε ένα Derby della Madonnina. Από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, ο Βραζιλιάνος έδειξε σε όλους ποιος ήταν το αφεντικό εκείνης της βραδιάς. Γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα του ντέρμπι, κερδισμένη αποβολή του Κίβου στο ξεκίνημα της επανάληψης και άλλο ένα τέρμα λίγο αργότερα. Τι άλλο να κάνει;

Βραζιλία – Εκουαδόρ 4-2 (14/7/2011)
Η κορυφαία του ποδοσφαιρική παράσταση με τη φανέλα της «σελεσάο». Ήταν στο Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής το 2011, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες απέναντι σε Βενεζουέλα και Παραγουάη, η Βραζιλία ήταν αντιμέτωπη με το φάσμα του αποκλεισμού και ήθελε οπωσδήποτε νίκη απέναντι στον Ισημερινό. Ο Πάτο φροντίζει από νωρίς να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του, ενώ και όταν το Εκουαδόρ ισοφάρισε σε 2-2, εκείνος έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, πριν ο Νεϊμάρ διαμορφώσει το τελικό 4-2, που έστειλε την Βραζιλία στα προημιτελικά.

Μπαρτσελόνα – Μίλαν 2-2 (13/9/2011)
Ο αγώνας στον οποίο σημείωσε ένα από τα ωραιότερα γκολ της καριέρας του. Μόλις 24 δευτερόλεπτα είχαν περάσει από το πρώτο σφύριγμα στο Καμπ Νου και αφού έκανε μία ντρίμπλα σαν πάσα στον εαυτό του, περνώντας όλη την αντίπαλη άμυνα με μία κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας το χειροκρότημα της εξέδρας. Η παρέα του Μέσι έφερε τούμπα το ματς, όμως τελικά η Μίλαν σκόραρε και στην εκπνοή για το τελικό 2-2.

 gazzetta.gr

 

 

 

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares