Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 09:38

Το είδωλό μου...

Ο Κώστας Μανωλάς άφησε τον Ολυμπιακό για τη Ρόμα τον Αύγουστο του 2014 και πλέον έχει εξελιχθεί σε ηγέτη στον κέντρο άμυνα της ιταλικής ομάδας.

Ο 25χρονος Ναξιώτης παίκτης παρέθεσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρόμα, όπου του τέθηκαν 10 ερωτήσεις.

Οχι ιδιαίτερα δύσκολες αλλά ιδιαίτερα έξυπνες από τη στιγμή που μέσα σε ένα σύντομο κείμενο κάνει μία ουσιαστική αναδρομή στη ζωή του. Από το πρώτο του και βασικό είδωλο της καριέρας του, τον θείο του Κώστα Μανωλά, τη Νάξο κια τα παιχνίδια στο σχολείο, επανέλαβε ότι ξεκίνησε ως τερματοφύλακας, ότι του αρέσει το μπάσκετ και το ντεμπούτο του ήταν με τον Θρασύβουλο Φυλής κόντρα στον Αρη... Ξεχωρίζει σαν πιο δύσκολο αντίπαλο, τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, καλύτερο συμπαίκτη τον Φραντσέσκο Τότι, ενώ δεν ξέχασε και τον Ολυμπιακό λόγω του ότι κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του, αλλά και τον "Καραϊσκάκη" που τον θεωρεί ένα από τα ωραιότερα γήπεδα στην Ευρώπη..

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

*Ποιος ήταν το είδωλό σας στην παιδική σας ηλικία
«Ήταν ο θείος μου, έπαιζε στην ΑΕΚ, έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Αθήνας. Αυτός ήταν που αποφάσισε να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Το όνομά του είναι Στέλιος Μανωλάς, έχει παίξει με την εθνική ομάδα της Ελλάδας, ενώ μετρά περισσότερες από 500 εμφανίσεις με την ΑΕΚ, από τα τέλη της δεκαετίας του '70, μέχρι το 1999»

*Πριν αρχίσετε να παίζεται ποδόσφαιρο, με ποια άλλα αθλήματα είχατε ασχοληθεί;
«Όταν ήμουν στο σχολείο έπαιξα βόλεϊ, μπάσκετ, έκανα τα πάντα για να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο, μετά το ποδόσφαιρο φυσικά, είναι το μπάσκετ»

*Σε ποια θέση αγωνιστήκατε αρχικά στο ποδόσφαιρο;
«Αρχισα να παίζω ποδόσφαιρο σε ηλικία εννέα ετών, στην ομάδα του τόπου που γεννήθηκα, της Νάξου, του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων. Αρχισα να παίζω τερματοφύλακας και μετά επιθετικός»

*Τι θυμάστε από την πρώτη σας εμφάνιση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;
«Το ντεμπούτο μου έγινε όταν αγωνιζόμουν για τον Θρασύβουλο Φυλής, μια μικρή ομάδα που τότε αγωνιζόταν στην κορυφαία κατηγορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ντεμπούτο μου δεν πήγε τόσο καλά, είχαμε χάσει 2-1 από τον Αρη Θεσσαλονίκης. Αν ήμουν ενθουσιασμένος; Όχι τόσο, για να πω την αλήθεια, ήταν το πρώτο μου παιχνίδι, ένιωθα μια μικρή πίεση»

*Ποιος ήταν ο αγώνας που θυμάστε με ευχαρίστηση και γιατί;
«Το πιο αγαπημένο μου παιχνίδι μέχρι τώρα ήταν ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο γήπεδο “Καραϊσκάκη”. Eίχαμε κερδίσει 2-0 σε πρώτο αγώνα νοκ άουτ γύρω του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2013-14. Είχαμε κάνει εκπληκτική εμφάνιση κι εγώ είχα να αντιμετωπίσω παίκτες όπως ο φαν Πέρσι και ο Ρούνεϊ»

*Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που έχεις αντιμετωπίσει;
«Ο Ιμπραϊμοβιτς, χωρίς αμφιβολία. Τον αντιμετώπισα δύο φορές με τον Ολυμπιακό με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2013-14»

*Ο καλύτερος συμπαίκτης;
«Ο Τότι. Γιατί ο καθένας ξέρει ποιος είναι ο Φραντσέσκο. Εχει τεράστια ποιότητα, είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, είναι ένας πλήρης παίκτης»

*Εκτός από το Ολίμπικο, ποιο είναι το αγαπημένο σας γήπεδο;
«Το “Καραϊσκάκη”, έπαιξα εκεί δύο σεζόν με τον Ολυμπιακό, είναι ένα όμορφο γήπεδο και ζεστό»

*Ποιο είναι το άτομο που έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα σας;
«Πρώτα από όλα για φθάσω στο σημερινό σημείο, οφείλω να ευχαριστήσω τον Θεό. Επειτα οφείλω πολλά στον πατέρα μου, και στο θείο μου, που όπως είπα πριν, ήταν το ποδοσφαιρικό μου είδωλο»

*Κατά τη γνώμη σας, τι είναι το καλύτερο για να είναι κάποιος ποδοσφαιριστής;
«Υπάρχουν πολλές θετικές πτυχές. Το τέλειο είναι να κάνεις το χόμπι σου δουλειά και να το κάνεις με πάθος»

Ολη η συνέντευξη: http://www.asroma.com/en/news/2016/4/10-questions-for-kostas-manolas

Πηγή: Επίσημη ιστοσελίδα της Ρόμα 

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares