Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 17:28

Με στόχο το όνειρο του Πανελληνίου

Η μεγάλη στιγμή για τον Πανναξιακό και δη τις Κορασίδες έφτασε… Έχοντας κατακτήσει για πρώτη φορά τον τίτλο σε επίπεδο Κυκλάδων από το 2009 σήμερα αναχωρεί για την Αθήνα όπου αύριο το μεσημέρι θα ξεκινήσει τη μάχη για την διεκδίκηση της συμμετοχής του σε όμιλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να υπερκεράσει δύο εμπόδια. Το πρώτο ακούει στο όνομα ΑΟ Αθλοπαιδιές Κω. Την πρωταθλήτρια ομάδα Δωδεκανήσου… Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τετάρτης (13:30) στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας, έδρα του Ιωνικού και οι αθλήτριες και το προπονητικό τιμ του Πανναξιακού ελπίζουν ότι θα πετύχουν το στόχο τους… Άλλωστε τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες σε τουρνουά στη Ρόδο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και είχαν νικήσει με 2-0 σετ. Αλλά βέβαια άλλος ο Σεπτέμβριος και άλλος ο Απρίλιος.. Εάν η ομάδα του Πανναξιακού νικήσει, τότε θα αναμετρηθεί στον τελικό της Ζ’ Περιφέρειας Αιγαίου με το νικητή Χίου – Σάμου και το έπαθλο θα είναι η πρόκριση σε όμιλο του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Να σημειώσουμε ότι και οι νεανίδες είχαν την ίδια πορεία αλλά κόλλησαν στην …Σάμο όπου η Αναγέννηση ήταν η μεγάλη νικήτρια… Οπότε ελπίζουμε σε ρεβάνς…

Αποστολή

Η αποστολή του Πανναξιακού αναχωρεί σε λίγο (στις 18:00 με το Blue Star Delos) και ο Γιάννης Φραγκίσκος έχει πάρει μαζί του τις: Ελίζα και Βίλμα Αναγνώστου, Ιωάννα Παντελιά, Κική Βασιλάκη, Άννα Γεροντή, Βάσω Ζαζάνη, Παναγιώτα Βόμβα, Κάλλια Κατερίνη, Κυριακή Κατσάνη, Αναστασία Φρατζέσκου, Γιώτα Δράγαζη και Στυλιανή Σταυροπούλου. Να σημειώσουμε ότι σε σχέση με την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων εκτός αποστολής έμειναν οι Σφακιανάκη και Κυριακού… Η ομάδα του Πανναξιακού το διήμερο 8 – 9 Απριλίου ως οικοδέσποινα του Φάιναλ φορ Κορασίδων κατέκτησε τον τίτλο, επικρατώντας στον τελικό του Φοίνικα Σύρου με 3-1 σετ (23-25, 25-9, 25-10, 25-10). Την 3η θέση κατέλαβε ο ΑΣΕ Νεωρίου, ο οποίος στον μικρό τελικό επικράτησε με 3-0 σετ του ΑΟ Θήρας. Στους δύο ημιτελικούς της Παρασκευής, ο Πανναξιακός είχε επικρατήσει με 3-1 σετ (25-15, 25-18, 22-25, 25-12) του ΑΣΕ Νεωρίου, ενώ ο Φοίνικας είχε επιβληθεί με 3-0 σετ (25-17, 25-9, 25-19) του ΑΟ Θήρας.

KOS KJORASIDESΑ.Ο. Αθλοπαιδιών Κω

Και περνάμε στον αντίπαλο του Πανναξιακού ΑΟΝ, την ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω που κατέκτησε τον τίτλο στα Δωδεκάνησα μετά από έναν θρίλερ απέναντι στην Τελχινίδα που κρίθηκε στον ..πόντο. Ο τελικός ήταν στις 10 Απριλίου και η ομάδα της Κω πήγε στην Ρόδο ως αήττητη ενώ η αντίπαλη ομάδα ήταν δεύτερη με μόνη ήττα αυτή του πρώτου γύρου στην Κω από τον Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω με 3 - 2 σετ. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή όπως και αυτό του πρώτου γύρου. Και κρίθηκε στο τάι μπρέικ υπέρ της Τελχινίδας… Οι ομάδες ισοβάθμησαν στην βαθμολογία και ο πρωταθλητής θα έβγαινε στην διαφορά των πόντων καθώς τα σετ των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια τις έφερναν ισόπαλες. Η αγωνία των κοριτσιών κορυφώθηκε μέχρι η τοπική επιτροπή να ανακοινώσει τον πρωταθλητή για φέτος, αφού έπρεπε να μετρηθούν οι πόντοι και στα δύο παιχνίδια που οι δύο ομάδες έδωσαν για το πρωτάθλημα. Εκεί η ομάδα της Κω είχε καλύτερη διαφορά και για ένα πόντο (!!!) κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο και δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Οι αθλήτριες του συλλόγου ξέσπασαν σε κλάματα και πανηγύρισαν τον τίτλο με ανάμεικτα συναισθήματα καθώς μέχρι να δοθεί το αποτέλεσμα από την τοπική επιτροπή, όλοι στο γήπεδο βίωσαν την αγωνία των κοριτσιών και των δύο ομάδων για το τελικό αποτέλεσμα.

Τα σετ του αγώνα: Τελχινίς – Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω 3 - 2 (25-23, 24-26, 14-25, 25-15, 18-16) σε 124’ Και η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας που έχει ως προπονητή τον Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου: Κεφαλιανού, Πίσσαρη, Φεσσάρα, Δασκάλου, Αθανασιάδη Αγ. Αθανασιάδη Χ. , Ζαμάγια, Λουμιώτη, Χατζηνικολάου, Τσαφαλοπούλου, Ματσούρη, Χλαπάνη, Βεροπούλου και Μισίρη.

Με πληροφορίες από το aoathlopaidionko.gr

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares