Σάββατο, 30 Απριλίου 2016 15:49

ΠΑΣ Νάξου: Το καμάρι των Κυκλάδων

Ο Βλάσσης Νούσης με άρθρο του στο minifootballnews.gr, με τίτλο ''Π.Α.Σ ΝΑΞΟΥ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ'' αναδεικνύει το έργο που γίνετε στον ΠΑΣ Νάξου.

Το σχετικό άρθρο
Σήμερα θα ασχοληθούμε με μια ακαδημία ποδοσφαίρου. Τον Π.Α.Σ Νάξου. Μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2006 και που συμμετέχει ενεργά σε όλα τα πρωταθλήματα των Κυκλάδων. Από το 2013 έχει αντρική ομάδα που τρέφεται αποκλειστικά με παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου.
Το 2014 συντάσσεται ένα πλάνο δράσης με ορίζοντα πενταετίας που θα αφορά την οργάνωση και τον προγραμματισμό της ομάδας. Ο σκοπός είναι η δημιουργία ποδοσφαιριστών που θα ακολουθήσουν επαγγελματική πορεία. Η χαρά που προσφέρει το παιχνίδι και η ψυχαγωγία των αθλητών είναι από τους στόχους της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Naxos mini soccer club, στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Νάξου και στο γήπεδο Αγίου Αρσενίου Νάξου.
Οι αθλητές που υπηρετούν τον σύλλογο είναι πάνω από 200 συνολικά. Τα 180 από αυτά ανήκουν στην ακαδημία του συλλόγου. Προπονητής στις ακαδημίες είναι ο κ. Πέτρος Μαράκης, στο αντρικό τμήμα ο κ. Σέργης Μανώλης. Προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο κ. Χαριτίδης Γιώργος. Γυμναστής ο κ.Πέτρος Σιδερής.
Η ακαδημία του Π.Α.Σ Νάξου έχει συμμετάσχει σε δέκα πανκυκλαδικά τουρνουά με μεγάλη επιτυχία και αρκετές διακρίσεις (πρώτη θέση) σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Επίσης συμμετέχει ανελλιπώς σε όλα τα final four του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων στα παιδικά και εφηβικά τμήματα, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Κάθε χρόνο επιλέγονται περίπου 6 με 7 αθλητές για να στελεχώσουν την μεικτή ομάδα των Κυκλάδων. Δύο αθλητές κλήθηκαν και στην ομάδα της περιφέρειας . Το αγωνιστικό έτος 2013-2014 ο ΠΑΣ Νάξου ανακηρύχθηκε «Πρωταθλητής Κυκλάδων» στο παιδικό τμήμα και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο εφηβικό ενώ το ανδρικό τμήμα τιμήθηκε από την ΕΠΣ Κυκλάδων με το κύπελλο ήθους.
Το αγωνιστικό έτος 2014-2015 ο ΠΑΣ Νάξου ανακηρύχθηκε «Πρωταθλητής Κυκλάδων» στο παιδικό τμήμα και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο εφηβικό.
Την φετινή χρονιά έχει ξανά απονεμηθεί το κύπελλο ήθους, ενώ αγωνιστικά το παιδικό (κ15) και προπαιδικό (κ13) είναι μέσα στην επίτευξη των στόχων τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Τα τμήματα των ακαδημιών έχουν συμμετάσχει σε διοργανώσεις και τουρνουά εκτός Νάξου. Τέλος την περσινή χρονιά δύο ποδοσφαιριστές (Κ15) πήραν μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Πειραιώς ενώ ήδη, για φέτος, υπάρχουν προτάσεις για τρεις ποδοσφαιριστές από ομάδες όπως AEK, Ατρόμητος, Ολυμπιακός.
Βλάσσης Νούσης

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares