Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016 15:54

Δε χάνει η Σαχτάρ Ντόνετσκ

Μετά τη γνωστοποίηση του ζευγαριού του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ (Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης), απόψε παίρνουν σειρά οι δεύτεροι ημιτελικοί του Γιουρόπα Λιγκ.

Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ έχουν το προβάδισμα κόντρα σε Σαχτάρ Ντόνετσκ και Λίβερπουλ αντίστοιχα, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα. Δράση έχουμε και στην Ελλάδα, με την εξ αναβολής αναμέτρηση Αχαρναϊκός – Παναχαϊκή, το αποτέλεσμα της οποίας θα μεταβάλλει τη βαθμολογία Football League.

Μπορούν το Χ2 οι Ουκρανοί

Με το Χ2 θα πάμε στην αναμέτρηση Σεβίλλη – Σαχτάρ Ντόνετσκ, επιλογή που βρίσκουμε σε απόδοση 2.30. Με το σχετικό πλεονέκτημα που της προσδίδει το ισόπαλο 2-2 του πρώτου αγώνα, η Σεβίλλη θα επιδιώξει σήμερα το σφράγισμα της παρουσίας της στο φετινό τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, προκειμένου να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την κατάκτηση της κούπας για τρίτη συνεχή σεζόν. Ένα κατόρθωμα, που έχει να παρατηρηθεί από τη μεγάλη Μπάγερν Μονάχου τη τριετίας 1974-1976, οπότε οι Βαυαροί κατέκτησαν τρία διαδοχικά Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης. Ουσιαστικά οι Σεβιγιάνοι παίζουν σήμερα για δύο αποτελέσματα, καθώς προκρίνονται και με τις δύο ισοπαλίες 0-0 ή 1-1. Μπορεί η ομάδα του Έμερι να γνώρισε την ήττα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της στη διοργάνωση (πήρε την πρόκριση στα πέναλτι επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στα προημιτελικά), όμως είχε προηγηθεί μία εννιάδα εντός έδρας νικών σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ. Στη φετινή έκδοση οι Μόλντε και Βασιλεία ηττήθηκαν αμφότερες με 3-0 στο «Πιθχουάν». Παράλληλα, η Σεβίλλη κέρδισε με 1-0 τη Γιουβέντους για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ (από όπου υποβιβάστηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ). Κλειδωμένη έχει η Σεβίλλη την έξοδο στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος, όντας αυτή τη στιγμή στην 7η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Βέβαια, διανύει περίοδο σαφούς «κοιλιάς» σε επίπεδο λίγκας, μετρώντας πέντε ήττες στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (1-1-5).

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, από την πλευρά της, συμμετέχει για πρώτη φορά στα ημιτελικά του θεσμού μετά τη σεζόν 2008/09, οπότε και κατέκτησε το τρόπαιο. Σίγουρα αποτελεί μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί απόψε μέσα στο καυτό «Πιθχουάν». Οι Ουκρανοί χρειάζονται τη νίκη για να σφραγίσουν το εισιτήριο του τελικού, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας το.. ευνοϊκό σκορ πρέπει να είναι από 3-3 και πάνω (σε ενδεχόμενο νέο 2-2 ο επαναληπτικός οδηγείται σε παράταση). Βέβαια, δεν ξεχνούν ότι στη μοναδική πρότερη συνάντηση με τη Σεβίλλη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (τη σεζόν 2006/07) αμφότερα τα ματς στην κανονική διάρκεια είχαν λήξει στο ισόπαλο 2-2. Ανάλογη με αυτή της αντιπάλου της ήταν η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Σαχτάρ, καθώς αρχικά συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, από όπου υποβιβάστηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες συνθέτουν το αήττητο σερί στα επτά παιχνίδια της στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, ενώ εκτός έδρας μετρά 3/3 νίκες (0-3 επί Σάλκε, 0-1 επί Άντερλεχτ, 1-2 επί Μπράγκα). Σήμερα θεωρούμε ότι μπορεί να μην ηττηθεί και να διεκδικήσει την πρόκριση.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Άσσος και Over 2.5 στη Μαδρίτη Δε χάνει η Εβιάν »

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares