Τρίτη, 17 Μαΐου 2016 14:34

Ελεύθερη η Τσβετάνοβα;

Μπορεί να ακούγεται ότι «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» όμως η ρήση δεν ισχύει για τον φετινό Ολυμπιακό, ο οποίος είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από τη διάκριση στην Ευρώπη.

Άλλωστε με τέσσερα σερί νταμπλ στην Ελλάδα, το κίνητρο είναι διαφορετικό… Κι έτσι η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (ανανεώθηκε το συμβόλαιό του) μετά την παραμονή των Μαλασάι, Λαζάρεβιτς, Τέζα προχώρησε στην απόκτηση της Ζένια Τσίμα, της 30χρονης αρχηγού του Παναθηναϊκού, που έμεινε ελεύθερη από τις «πράσινες» λίγο μετά την απόλυση του προπονητή Γιώργου Ρούση, ο οποίος είναι και ο σύζυγός της… Και η ίδια αμέσως μετά την υπογραφή προχώρησε στην καθιερωμένη δήλωση «Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού για την πρόταση που μου έκανε, την οποία δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ήταν μια πρόταση η οποία με τιμά ως αθλήτρια και ως άτομο. Από κει και πέρα έρχομαι για να βοηθήσω την ομάδα στους στόχους της και εύχομαι να έχουμε καλή σεζόν».

Αντίθετα, το δρόμο της …ελευθερίας πήρε η Κύπρια άσος Μανολίνα Κωνσταντίνου μετά από τέσσερα χρόνια στο λιμάνι ενώ δεν αποκλείεται να μείνει ελεύθερη και η Βουλγάρα διαγώνια, Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα. Η Τσβετάνοβα είχε αναδειχτεί ως η καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς το 2014-15 με τη φανέλα του Πανναξιακού, ποτέ δεν έχει κρύψει την αγάπη της για τη Νάξο και δεν αποκλείεται να την ξαναδούμε και πάλι στο νησί μας…

Μπρίνκμαν

Και μία που μιλάμε για νησιά, ο ΑΟ Θήρας μετά την επιστροφή της Τσοχατζή (πασαδόρος) και τη παραμονή της αρχηγού Νίκη Μουντάκη, προχώρησε στην ανανέωση συνεργασίας με την σούπερ γερμανίδα ακραία, την Ανίκα Μπρίνκμαν όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας volleyplanet.gr  Η τρεις φορές MVP του φετινού πρωταθλήματος της Α1 γυναικών θα κοσμεί την κατηγορία αλλά και την ομάδα του ΑΟΘ και τη νέα σεζόν! Οι εμφανίσεις της ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές ενώ αναμφίβολα βοήθησε την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του πρωταθλήματος. Έτσι, οι ιθύνοντες του ΑΟΘ με τη σύμφωνη γνώμη του κόουτς έκαναν ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου η 30χρονη Γερμανίδα να παραμείνει… νησιώτισσα! Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά που η Μπρίνκμαν μένει σε ομάδα για δεύτερη σεζόν.

Αποχώρηση

Και τέλος, έχουμε μία ακόμη …αποχώρηση, αυτή τη φορά από τον Παναθηναϊκό… Ο λόγος για την Έλενα Κωνσταντινίδου, αν και είχε αποκτηθεί για δύο χρόνια, δεν ανανέωσε τη συνεργασία της με το “τριφύλλι”, η οποία λύθηκε κοινή συναινέση, αφού όπως φάνηκε δεν συμπεριλαμβάνεται στα φετινά πλάνα του τεχνικού των «πράσινων, Δημήτρη Καζάζη και έμεινε ελεύθερη. Η 24χρονη μπλοκέρ βρίσκεται πλέον στην Θεσσαλονίκη, όπου πέρα από τα πλάνα των καλοκαιρινών της διακοπών καλείται να σχεδιάσει και τα μελλοντικά βήματα της καριέρας της. Ωστόσο, η τελική επιλογή της… ωραίας Ελένης για την επόμενη χρονιά, μόνο εύκολη δεν θα είναι, καθώς, με εξαίρεση τον νταμπλούχο Ολυμπιακό, αποτελεί το “μήλον της έριδος” για τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος.

Με πληροφορίες από το Volleyplanet.gr

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares