Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 19:50

Η Ρόδος το πρώτο εισιτήριο για τη Γ΄Εθνική [vid]

Την επιστροφή της στις Εθνικές Κατηγορίες μετά από τέσσερα χρόνια πανηγυρίζει η Ρόδος. Η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη επικράτησε με 3-0 του Ποσειδώνα Καρδαμύλων στο Δημοτικό Στάδιο και εξασφάλισε τη μαθηματική άνοδό της στη Γ’ Εθνική.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και του σημερινού αγώνα ο Γιώργος Δελαπόρτας που σημείωσε χατ τρικ και οδήγησε και πάλι την ομάδα του στην νίκη.

Μόνοι πρώτοι με 12 βαθμούς οι «πράσινοι» που έχουν θέσει ως στόχο πλέον την πρωτιά στον όμιλο. Στο πρώτο ημίχρονο η Ρόδος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ουσιαστικά το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο. Το πρόβλημα εντοπιζόταν στην τελική προσπάθεια και το γκολ. Όμως, στην επανάληψη με πρωταγωνιστή τον Δελαπόρτα ήρθε το πρώτο γκολ και η συνέχεια του αγώνα ήταν απλή υπόθεση για τη Ρόδο.

Το ματς:

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στη Ρόδο. Μόλις στο 3’ ο Παυλίδης σούταρε εντός της περιοχής, όμως ο Παυλίδης απέκρουσε την μπάλα. Ο Ποσειδώνας Καρδαμύλων στο 21’ είχε την μοναδική του ευκαιρία σε όλο το ματς. Ο Μελέκος εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Κεφάλα. Γενικά, ο Ποσειδώνας ήταν πολύ κακός αγωνιστικά. Στο 31’ οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μία καλή στιγμή, όταν ο Δελαπόρτας γύρισε την μπάλα στον Ευγενικό, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 37’ η Ρόδος είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Παυλίδη να εκτελεί το κόρνερ, τον Δελαπόρτα να σουτάρει και τον Δημητρακάκη να διώχνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρόδος, παρά το… άγχος του 0-0 ανέβασε στροφές και φαινόταν πως αργά ή γρήγορα θα σκοράρει. Βοήθηκε, βέβαια πάρα πολύ και η είσοδος του Αρχοντούλη στο ματς. Στο 56’ τα “Ελάφια” άνοιξαν το σκορ! Σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Δελαπόρτα, ο Αρχοντούλης μπέρδεψε τον Μπάχα και τους αμυντικούς του Ποσειδώνα, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Στο 65’ η Ρόδος ευτήχησε να κάνει το 2-0 με ψύχραιμο πλασέ του Δελαπόρτα. Μάλιστα, δε σταμάτησε στα δύο γκολ και με τις μηχανές να έχουν πάρει φωτιά πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ποιός άλλος; Ο Γιώργος Δελαπόρτας με εξαιρετική λόμπα διαμόρφωσε το 3-0. Φανταστικό γκολ από τον Γιώργο! Και κάπως έτσι η Ρόδος είναι και πάλι στη Γ΄Εθνική…

Η φάση του αγώνα:

Το… περίεργο τέρμα που σημείωσε ο Δελαπόρτας με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, στο 56’. Βέβαια, ο ίδιος πέτυχε της… βραδιάς με φοβερή λόμπα στο 85’.

MVP:

Δε χρειάζονται πλέον συστάσεις για τον MVP. Μη σας κουράζουμαι! Είναι ο Γιώργος Δελαπόρτας. Πέτυχε 3 τέρματα και οδήγησε την ομάδα του στην άνοδο.

Οι συνθέσεις:

Ρόδος (Ορφανίδης Σάββας) : Κεφάλας, Καντιμοίρης, Καλημέρης (46΄Αρχοντούλης), Αξιώτης, Νικήτας, Ιμεραλιλάι, Δελαπόρτας, Ορφανίδης (69΄ Καμπούρης), Θεοδοσίου, Ευγενικός, Παυλίδης (75΄Μπιγκό).

Ποσειδώνας Καρδαμύλων (Λεωνίδας Ευθυμίου): Μπάχας, Λοΐζος, Νιάκας, Μπακογιώργης, Γιοβανάκης (75΄ Καραμπουρνιώτης), Μελέκος, Δημητρακάκης (66΄ Γαλάνης), Σταματελόπουλος, Ντεμίρι, Λάγκωνας (84΄ Σημαδόπουλος), Μελιτζάνης.

Στο κακό πρώτο ημίχρονο και στην κούραση που υπάρχει από τα συνεχόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Σάββας Ορφανίδης που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ομάδας που είναι η άνοδος στην Γ Εθνική. Αναλυτικά:

«Όπως είχα πει την προηγούμενη αγωνιστική, εμείς κάνουμε τα παιχνίδια εύκολα. Έτσι σήμερα στο πρώτο ημίχρονο κάναμε το παιχνίδι αρκετά δύσκολο. Είχαμε απέναντι μας μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, μας περίμενε στο μισό γήπεδο, έκλεισε τους διαδρόμους καλά με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε τις κατάλληλες ευκαιρίες να μην δημιουργήσουμε σχεδόν τίποτα καλό στο πρώτο μέρος, παρά μόνο ελάχιστες φάσεις. Θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα, δώσαμε καλύτερο ρυθμό και μας βοήθησε πολύ περισσότερο το πρώτο γκολ έστω και με τον τρόπο που ήρθε. Θα ήθελα να πω ότι δεν περίμενα και κάτι περισσότερο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, διότι έχει επέλθει πολύ κούραση από τα συνεχόμενα ματς και νομίζω ότι τηρούμενων των αναλογιών σήμερα παίξαμε όσο χρειαζόταν για να κλειδώσουμε την άνοδο στην Γ Εθνική. Τώρα έχουμε δύο παιχνίδια τελείως διαδικαστικού χαρακτήρα για να διαχειριστούμε την κατάσταση και να τελειώσουμε την χρονιά όπως την αρχίσαμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά και προχωράμε παρακάτω. Πλέον υπάρχει το κίνητρο της πρώτης θέσης στον όμιλο, αλλά ο μεγάλος μας στόχος από την αρχή της σεζόν που ήταν η άνοδος έχει επιτευχθεί. Πλέον θα δούμε πως θα διαχειριστούμε τα δύο επόμενα ματς, τι ροτέισον θα κάνουμε και τι αποτέλεσμα θα μπορέσουμε να έχουμε από αυτό».

Ο απόλυτος «μαέστρος»!

Ίσως έχω γίνει κουραστικός αναφέροντας το συγκεκριμένο γεγονός συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο μέρα με την μέρα νιώθω δικαιωμένος μια άποψη που υποστηρίζω ατράνταχτα και επιμένω σε αυτήν από το 2013 και μετά. Ο Γιώργος Δελαπόρτας είναι με διαφορά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στα γήπεδα της Δωδεκανήσου από το 2010 και μετά και σίγουρα την συγκεκριμένη άποψη συνυπογράφουν όσοι παρακολουθούν εκτενώς τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στο νησί.

Δεν περιμέναμε το χατ τρικ και το πανέμορφο τρίτο γκολ στο παιχνίδι κόντρα στον Ποσειδώνα για να το καταλάβουμε. Ο Γιώργος Δελαπόρτας είναι ο άνθρωπος που οδηγεί την Ρόδο εκ του ασφαλούς στην Γ Εθνική. Σήμερα έφτασε τα έξι γκολ σε 4 αγώνες για τα μπαράζ ανόδου έχοντας μοιράσει και πέντε ασίστ για γκολ τους συμπαίκτες του. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που τεράστιο ποδοσφαιρικό μυαλό και ταλέντο που αδίκησε τον εαυτό του με την επιλογή που έκανε να αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα για δικούς του προσωπικούς λόγους.

Στην Ρόδο όπως και στον Φοίβος ο 27χρόνος μεσοεπιθετικός είναι ο απόλυτος μαέστρος. Από τα πόδια του περνάνε τα πάντα. Είναι δεδομένο πως στην κακή του μέρα η Ρόδος θα ζοριστεί χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τους εξαιρετικά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουν οι «πράσινοι» στο ρόστερ τους. Η Ρόδος σήμερα εξασφάλισε την επιστροφή της στην Γ Εθνική και όταν με το καλό ξεκινήσει τον σχεδιασμό της για μεγάλα τρόπον τινά «σαλόνια» είναι δεδομένο το που πρέπει να εστιάσει. Τα «ελάφια» της Γ Εθνικής πρέπει να στηθούν πάνω στον Γιώργο Δελαπόρτα, δεν είναι υπάρχει άλλο πλάνο. Αυτό πρέπει να ακολουθήσει η διοίκηση της κατά γράμμα και νομίζω ότι θα βρει στο πλευρό της και όλο το φίλαθλο κόσμο της.

Ρόδος-Ποσειδώνας Καρδαμύλων 3-0 (Video)

Δείτε το βίντεο με τα τρία γκολ της Ρόδου κόντρα στον Ποσειδώνα Καρδαμύλων αλλά και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης. Αναλυτικά όσα κατέγραψε η κάμερα του xxsports.gr:

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares