Κυριακή, 29 Μαΐου 2016 18:23

Ο Χάμιλτον επέστρεψε

Ο Χάμιλτον επέστρεψε στις νίκες και στη μάχη τού πρωταθλήματος στον αγώνα τού Μονακό.

Ο Βρετανός πρωταθλητής, σε ένα επεισοδιακό αγώνα με αρκετή βροχή στην εκκίνηση εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο λάθος τής Red Bull στο pit stop τού Ρικιάρντο και κατέκτησε έτσι το υψηλότερο σκαλί τού βάθρου, με δεύτερο τον Αυστραλό και τρίτο το Σέρχιο Πέρεζ με Force- India.

Ο αγώνας είχε αρκετό σασπένς από την αρχή με τη βροχή να δημιουργεί ένα εκρηκτικό τοπίο στο χλιδάτο πριγκιπάτο. Οι πρώτοι γύροι έγιναν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας με σκοπό να στεγνώσει το οδόστρωμα και οι πιλότοι να ζεστάνουν τα ελαστικά τους. Μόλις αυτό αποχώρησε, η μάχη ξεκίνησε. Ο Χάμιλτον εκκινώντας από την τρίτη θέση προσπέρασε γρήγορα το Νίκο Ρόσμπεργκ και από αυτή τη στιγμή είδαμε τη μάχη μεταξύ εκείνου και του Ρικιάρντο, που στιγμάτισε τον αγώνα.

Η βροχή σταμάτησε γρήγορα με τους οδηγούς να ξεφορτώνονται άμεσα τα βρόχινα ελαστικά και να τα αντικαθιστούν με τα ενδιάμεσα. Αυτή τη στρατηγική ακολούθησαν όλοι εκτός από το Λιούις Χάμιλτον, με τον οδηγό τής Mercedes να ακολουθεί το ένστικτό του και να επιβραβεύεται. Ο Βρετανός επέλεξε να αλλάξει απευθείας τα βρόχινα ελαστικά του με τη σλικ γόμα, χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου τα ενδιάμεσα. Έτσι πήγε σε στρατηγική δύο pit stop και βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα μέχρι την καρό σημαία. Ωστόσο για να είσαι πρώτος χρειάζεσαι και τύχη και η Red Bull του την προσέφερε απλόχερα.

Στο δεύτερο pit stop του Ρικιάρντο η ομάδα του ήταν ανέτοιμη για την αλλαγή των ελαστικών και σαν ερασιτέχνες κράτησαν τον πρωτοπόρο μέχρι εκείνη τη στιγμή, αρκετά δευτερόλεπτα στο pit lane στερώντας του έτσι τη δυνατότητα να βγει μπροστά από το Χάμιλτον. Ο νεαρός Αυστραλός πάλεψε για την πρωτιά, αλλά ο Βρετανός δεν ήταν διατεθειμένος να ανταποδώσει το δώρο.

Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε από αυτό το γκραν πρι, ξέχωρα από τη νίκη τού Χάμιλτον, είναι η εξαιρετική εμφάνιση των Red Bull καθ' όλη τη διάρκεια τού αγωνιστικού τριημέρου. Ο Ρικιάρντο συγκεκριμένα αγωνίστηκε με αναβαθμισμένο κινητήρα τής Renault, ο οποίος έμοιαζε εξίσου καλός με αυτούς της Mercedes. Οι ταύροι μάλλον επέστρεψαν για τα καλά στη διεκδίκηση των νικών την ώρα που ανακοίνωσαν και την ανανέωση τής συμφωνίας τους με τη Renault για την παροχή κινητήρων.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης.

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares