Κυριακή, 29 Μαΐου 2016 20:00

''Τρένο'' η Ρόδος... 3-0 τον Αίγειρο

Ασταμάτητη και στα μπαράζ ανόδου, παραμένει η Ρόδος. Η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη, επικράτησε εύκολα με 0 – 3 του Αίγειρου Μυστεγνών στην Μυτιλήνη και έκανε το «5 στα 5» στις αναμετρήσεις που έχει δώσει με φόντο την Γ’ εθνική.΄Ιμεραλιλάι, Ευγενικός και Παυλίδης τα γκόλ των «ελαφιών».

Το ματς

Με τη Ρόδο να έχει εξασφαλίσει την άνοδο, ο Σάββας Ορφανίδης έπρεπε να δώσει κίνητρο εν όψει του σημερινού ματς  στους ποδοσφαιριστές του και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το «απόλυτο» των νικών στα φετινά μπαράζ. Τα «ελάφια» μπήκαν στο ματς ελέγχοντας τον ρυθμό και έχοντας την κατοχή ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσουν εύκολα την αντίπαλη άμυνα. Ο Αίγειρος, έδειχνε πολύ συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση και έψαχνε την ιδανική αντεπίθεση προκειμένου να βάλει «ζόρια» στους «πράσινους».

Τα πρώτα λεπτά δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο. Στο 11’ το σούτ του Αξιώτη απέκρουσε σταθερά ο Σπετσιώτης ενώ στο 16’ ο Σεραφίγγος έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων αλλά ο Ράντζα με έγκαιρη επέμβαση μάζεψε την μπάλα πριν αυτός γίνει απειλητικός. Η Ρόδος, έδειξε κάπως «νωθρή» στην Μυτιλήνη, ίσως και λόγω κούρασης και αυτό επηρέασε αρκετά την επιθετική της λειτουργία. Αμφότερες οι ομάδες, απειλούσαν τις αντίπαλες εστίες κυρίως μέσω στημένων φάσεων και οι οργανωμένες επιθέσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στους δύο γκολκίπερ.

Στο 31’ η προσπάθεια του Δελαπόρτα από μέση απόσταση δεν ανησύχησε τον πορτιέρο του Αίγειρου με την μπάλα να καταλήγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του. Λίγο αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκόλ αλλά ο Ράντζα είπε «όχι». Συγκεκριμένα μετά από συνεργασία Σεραφίγκου και Συβρή, ο δεύτερος έκανε το σούτ από το ύψος του πέναλτυ αλλά ο τερματοφύλακας της Ρόδου με διπλή προσπάθεια, κατάφερε να αποσωβήσει τον κίνδυνο. Κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν την άμυνα των «ελαφιών», η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη βρήκε τον τρόπο να μπει μπροστά στο σκόρ. Ήταν στο 45’ όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Αξιώτη, ο Ιμεραλιλάι με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την Ρόδο σε θέση οδηγού στο ματς με τη λήξη ουσιαστικά του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, ο Αίγειρος προσπάθησε να μπει επιθετικά και να απειλήσει, αλλά η Ρόδος δεν άφησε στους γηπεδούχους και πολλά περιθώρια καθώς μπόρεσε γρήγορα να πετύχει άλλα δύο τέρματα. Στο 55’ έπειτα από μπαλιά του Δελαπόρτα, ο Ευγενικός με ωραία «λόμπα», δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σπετσιώτη και έκανε το 0 – 2 ενώ στο 57’ μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των Μυτιληνιών, ο Παυλίδης από κοντά «έγραψε» το 0 – 3 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την νίκη για την ομάδα του. Η συνέχεια της αναμέτρησης ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά στα εναπομείναντα λεπτά, οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν και τις τρεις αλλαγές τους και αν εξαιρέσει κανείς ένα άστοχο σούτ του Ευγενικού στο 77’ από πλεονεκτική θέση, οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν μηδαμινές. Η Ρόδος, συνέχισε το απόλυτο των νικών στα μπαράζ και έδειξε έτοιμη να το διατηρήσει μέχρι το τέλος των φετινών της υποχρεώσεων.

Ο κορυφαίος

Ο Γιώργος Δελαπόρτας, όπως στα προηγούμενα ματς έτσι και σήμερα, ήταν ο κινητήριος μοχλός της Ρόδου. Οργάνωσε άψογα το παιχνίδι  της ομάδας του και ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας.

Η φάση του αγώνα:

Το τραγικό λάθος του πορτιέρο των γηπεδούχων στο 57’, έδωσε την ευκαιρία στην Ρόδο να «τελειώσει» την υπόθεση νίκη με το γκόλ του Παυλίδη.

Οι συνθέσεις:

Aίγειρος (Θοδωρής Παπαλόπουλος):  Σπετσιώτης, Γιακαλής, Τσιγκούνης Λεονταρίδης, Τριλιανός, Χριστοδούλου(58’ Καπυαγιάννης), Δεσποτίδης, Μουντούρης, Σεραφίγκος(68’ Λίλα), Τσιπάς(68’ Μαστραντωνάς) , Συβρής

Ρόδος (Σάββας Ορφανίδης): Ράντζα, Ορφανίδης, Καντιμοίρης(75’ Καμπούρης), Νικήτας, Θεοδοσίου, Τζιβίλογλου, Ευγενικός, Αξιώτης, Παυλίδης(66’ Αρχοντούλης), Δελαπόρτας(70’ Μπινγκό), Ιμεραλιλάι

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares