Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 07:55

Ξένος: Θέλω τη Μύκονο στον όμιλο με την ΑΕΚ.

Ένας από τους φετινούς συντελεστές της ανόδου στην Γ’ Εθνική αλλά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Κυκλάδων για τον ΑΟ Μυκόνου, είναι ο Σπύρος Ξένος.

Ο στυλοβάτης της άμυνας, το πολυεργαλίο του κ. Παχατουριδη που σε όποια θέση της άμυνας κι αν αγωνιζόταν, ήταν πάντα από τους διακριθέντες της ομάδας του.

Σπύρο, σε καλωσορίζουμε στην στήλη του sportcyclades.gr: «Και εγώ σας ευχαριστώ που με καλέσατε στην ιστοσελίδα σας»

Να σε συγχαρούμε για την ανανέωση της συνεργασία σου με τον ΑΟ Μυκόνου που θα είσαι στην ομάδα, για έκτη συνεχή χρονιά!. Πριν τον ΑΟ Μυκόνου ήσουν για επτά χρονιά στον Αστέρα Αμαλιάδας (Δ’ Εθνική). Διακρίνω μια σταθερότητα στις επιλογές σου ή έτυχε να είσαι ήδη 29 ετών και να έχεις αγωνιστεί σε δύο ομάδες; «Οι λόγοι που έχω μείνει τόσα χρόνια σε δυο ομάδες είναι κυρίως η εμπιστοσύνη που υπήρχε μεταξύ μας, η υγεία των ομάδων αυτών σε όλα τα επίπεδα, αλλά και το γεγονός ότι μπορούσα να συνδυάσω τη δουλειά μου με το ποδόσφαιρο»

aom-oropos

Πέντε χρόνια στην Μύκονο όπου πρόσφατα ανανέωσες για άλλο έναν χρόνο στην ομάδα. Πέντε χρόνια με πολλές καλές και άσχημες στιγμές. Ποιές είναι αυτές που σου έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη σου; «Στα 5 χρόνια αυτά πολλά καλά πράγματα συνέβησαν και λίγα άσχημα. Η πιο άσχημη στιγμή του Α.Ο. Μυκόνου ήταν ο υποβιβασμός στο τοπικό πρωτάθλημα μετά από μεγάλη προσπάθεια σε έναν δύσκολο όμιλο, όπου πέσαμε στην τελευταία αγωνιστική. Όσο για τις καλές στιγμές υπήρχαν αρκετές, όπως η κατάκτηση των κυπέλλων Κυκλάδων, αλλά και οι δυο άνοδοι κατηγορίας - ειδικότερα η φετινή όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού η ομάδα ανέβηκε στη Γ' Εθνική.»

mykonos-pammiliakos-27-4-2013-1

Σπύρο η κατάκτηση του πρωταθλήματος στις Κυκλάδες, έμοιαζε στα μάτια μας εύκολη υπόθεση για τη Μύκονο. Εσύ σαν παίκτης πως έζησες αυτή την εμπειρία και πιες ομάδες πιστεύεις ότι «κόντραραν» στα ίσια τον ΑΟΜ; «Για εμένα ήταν αρκετά δύσκολη χρόνια με αρκετά προβλήματα σε ένα μικρό ρόστελ με χαμηλό budget, και φυσικά ο Γολγοθάς των μπαράζ των Κυκλάδων αλλά και του Αιγαίου. Όσο για τις ομάδες που διέκρινα, αναγνωρίζω ότι η ομάδα του Καναρη Χίου αλλά και της Αναγέννησης ήταν ισάξιες με τη δική μας, όπως κατά τη γνώμη μου και ο Α.Ο. Σύρου.»

 

Πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήσασταν φιναλίστ στο κύπελλο. Εκεί αντιμετωπίσατε τον Πανναξιακό όπου και χάσατε με 1-0, παρόλα αυτά τρομοκρατήσατε τους Ναξιώτες αφού είχατε πολύ καλή απόδοση αλλά και κλασικές ευκαιρίες να προηγήθητε, μάλιστα πρόσφατα σε δηλώσεις του στο sportcyclades ο κ. Βλαστός, «παραδέχτηκε» ότι φοβήθηκε πολύ το ματς. Θέλω να μας πεις την δική σου εικόνα από τον φετινό τελικό της Σύρου.: «Γνωρίζαμε έξ ´ αρχής ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που πρωταγωνιστούσε την περίοδο αυτή στο περιφερειακό. Από την πλευρά μας λοιπόν έπρεπε να αποδείξουμε ότι ανήκουμε κι εμείς εκεί, όπως και έγινε. Όσο για το αποτέλεσμα φυσικά και ήταν δίκαιο, η ομάδα της Νάξου ήταν πιο έμπειρη, με μεγαλύτερο υλικό, και το σημαντικότερο είναι ότι είχε περισσότερα ματς με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Σχετικά με τον κ. Βλαστο η αλήθεια είναι ότι είναι ένας καταξιωμένος και ικανός προπονητής, και αυτό το αποδεικνύουν οι ομάδες που έχει δουλέψει.»

PANIGIRIA ME KANARI 2

Το φινάλε ήταν και το πιο γλυκό για όλους του κυκλαδίτες. Νίκη επί του Κανάρη στα μπαράζ ανόδου και… η ομάδα για πρώτη φορά στην Γ’ εθνική. Μίλησε μας για τα παιχνίδια των μπαράζ αλλά και για την ιστορική νίκη μέσα στην Μύκονο επί των Νενίτων. «Όταν ξεκίνησε η σεζόν, οι δυο βασικοί στόχοι που είχαμε ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Το πρώτο το κατακτήσαμε, ενώ φτάσαμε και στον τελικό κυπέλλου. Όταν φτάσαμε στα Μπαράζ, δεν γνωρίζαμε ακόμη τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε μα ο μοναδικός στόχος όλων μας ήταν η νίκη σε όλα τα παιχνίδια, όπως και έγινε. Τελικά ήρθε η ώρα στο τελευταίο παιχνίδι να αντιμετωπίσουμε την αξιόλογη ομάδα της Χίου και να παίζουμε πια τους κόπους όλης της χρονιάς. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.»

PANIGIRIA ME KANARI

Πλέον η ομάδα στην Γ’ Εθνική. Μια νέα εμπειρία για τους περισσότερους από εσάς. Πιστεύεις ότι η Μύκονος θα μπορέσει να σταθεί σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα; «Σίγουρα θα είναι ένα μεγάλο και δύσκολο πρωτάθλημα, με πολλές καλές και έμπειρες ομάδες. Ωστόσο με τις κατάλληλες προσθήκες που έκανε και εξακολουθεί να κάνει με πολύ κόπο η διοίκηση της ομάδας, αλλά και με την εξαιρετική χημεία - παρέα που διαθέτουμε, πιστεύω θα έχουμε μια πολύ καλή παρουσία στο απαιτητικό αυτό πρωτάθλημα.»

Ακούγονται αρκετά σενάρια για τους ομίλους, θα ήθελα την δική σου γνώμη για τον καταρτισμό αλλά και αν θα ήθελες κάποιες συγκεκριμένες ομάδες στον όμιλό σας; «Στόχος μας είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε σε οποιοδήποτε όμιλο. Όσο για τις ομάδες που θα προτιμούσα να είναι στον όμιλο μας, σίγουρα σε αυτές θα ήθελα να είναι η ΑΕΚ, και φυσικά οι υπόλοιπες ιστορικές ομάδες της κατηγορίας. Αυτό ανεβάζει το κίνητρο μας να γινόμαστε καλύτεροι και θα αυξήσει πολύ την εμπειρία μας.»

aigalew ao mykonou

Σπύρο σε ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήσουν σήμερα κοντά μας. Σου ευχόμαστε να έχεις υγεία πολλές επιτυχίες και να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι τόσο οι δικοί σου όσο και του ΑΟ Μυκόνου. «Να είστε καλά, κι εγώ σας ευχαριστώ, χάρηκα πολύ που μίλησα μαζί σας. Εύχομαι πάντα επιτυχίες, και καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους των άλλων συλλόγων.»

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares