Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 18:06

Κάμπαξης: θέλουμε να βγάλουμε σωστά παιδιά από την ακαδημία μας.

Του Σταύρου Μαυράκη «Κοινή Γνώμη»

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σύρος 2002 προχωρά ένα βήμα παρακάτω, καθώς τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συνεργαστεί με την ομάδα του Πάγου. Σίγουρα ο Πάγος είναι ένα από τα πιο νοικοκυρεμένα σωματεία της Σύρου και των Κυκλάδων.

Για τη συνεργασία αυτή ο κ. Κάμπαξης είπε: “Όλα αυτά τα 12 χρόνια προσπαθώ για το καλό του Συριανού ποδοσφαίρου. Οι ακαδημίες γενικότερα έχουν σκοπό να τροφοδοτούν με παίκτες τις ανδρικές ομάδες του τόπου. Το 2006 είχα τις πρώτες μου επαφές με ομάδες που είχαν ανδρικά τμήματα. Η πρώτη ομάδα με την οποία μίλησα ήταν η Ελλάς Σύρου, στη συνέχεια βρέθηκα με τους διοικούντες της Άνω Σύρου, του Αστέρα και του Πάγου. Επίσης, έκανα ένα πανσυριανό κάλεσμα, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό γι' αυτόν τον τόπο. Τότε είδα ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι συλλογικό και είχα επαφές στη συνέχεια με το κάθε σωματείο ξεχωριστά. Στο παρελθόν είχα κάνει μία συνεργασία με τον Πάγο, πάλι πιλοτική, η οποία δυστυχώς δεν ευόδωσε και σταματήσαμε την επόμενη χρονιά. Αυτό δεν ήταν για μένα κάτι το αρνητικό για να συνεχίσω τις επαφές μου, με όλες τις ομάδες. Φτάσαμε να μιλάμε για συνεργασία με άλλες ακαδημίες, πάλι με σκοπό να κάνουμε κάτι καλό, για το Συριανό ποδόσφαιρο. Μετά από συζητήσεις, περίπου ενός έτους, με τη νέα διοίκηση του Πάγου, βρήκαμε κοινούς κώδικες και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Ο Πάγος είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, με νέα παιδιά, νέες ιδέες, με στόχους και αγκάλιασαν τις δικές μου απόψεις και ιδέες και είπαμε να συνεργαστούμε με ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Έτσι τα παιδιά των υποδομών μας, θα προωθούνται στο ανδρικό τμήμα του Πάγου. Έχουμε βάλει σαν στόχο και θα το εφαρμόσουμε μάλιστα, ένα ενιαίο πρόγραμμα προπονητικής όλων των τμημάτων, με το ανδρικό τμήμα. Για να γίνω πιο κατανοητός, το παιδί που θα είναι στην παιδική ομάδα της Σύρου 2002, με τα παιδιά του εφηβικού και του ανδρικού του Πάγου, θα είναι κάτω από ένα ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα. Δηλαδή, το παιδί που θα φεύγει από την παιδική ομάδα, μέχρι να φτάσει μετά από 4-5 χρόνια στην ανδρική ομάδα, θα ακούει τα ίδια προπονητικά πράγματα. Το κομμάτι αυτό για να έχει επιτυχία θα πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα και αν όλα πάνε καλά τα πρώτα αποτελέσματα θα τα έχουμε μετά από μία πενταετία περίπου”.

Στη συνέχεια ο κ. Κάμπαξης αναφέρθηκε στο διοικητικό κομμάτι. “Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα, κι αν όλα πάνε καλά αυτή τη χρονιά, εμείς έχουμε σκοπό να το διευρύνουμε και να έχει αόριστο χρόνο”.

Ακόμη ο υπεύθυνος της Α.Π. Σύρος 2002 αναφέρθηκε στο αν πιστεύει ότι μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Πάγο. “Δεν θέλουμε να πούμε πολλά. Αρχικά θέλουμε να βγάλουμε σωστά παιδιά από την ακαδημία μας, καλούς ανθρώπους στην κοινωνία, να δώσουμε μία σωστή διαπαιδαγώγηση. Θέλουμε τα παιδιά που θα βγουν από την ακαδημίας μας, να έχουν πλούσια ποδοσφαιρική προίκα. Γι' αυτό θέλουμε να δώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε στα παιδιά, ώστε όταν βγουν να είναι σωστά στην κοινωνία κι αν στη συνέχεια είναι και πάρα πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, τότε θα χαρούμε όλοι μαζί κι εγώ προσωπικά, καθώς θα έχω συμβάλει στο κομμάτι αυτό. Θέλω να έχουμε μία καλή συνεργασία με τα παιδιά του Πάγου, ώστε να δούμε την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη Σύρο”.

“Ο πήχης ανέβηκε πολύ στο τουρνουά της Πάρου”

Όπως είναι γνωστό ο Συριανός προπονητής είναι ο “πατέρας” του Πανκυκλαδικού τουρνουά, καθώς το διοργάνωσε για πρώτη φορά πριν από οκτώ χρόνια και για τέσσερα χρόνια πραγματοποιούνταν στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων – Ερμούπολης. Για το τελευταίο Πανκυκλαδικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο, ο κ. Κάμπαξης είπε: “Το πρώτο Πανκυκλαδικό τουρνουά πραγματοποιήθηκε το 2006 κι αυτό έγινε γιατί ήθελα να υπάρχει μία σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των ακαδημιών, καθώς είχαν δημιουργηθεί πάρα πολλές ακαδημίες. Έτσι, για να γίνει αυτό έπρεπε να βρεθούμε όλοι μαζί σε ένα χώρο και τα παιδιά μας να παίξουν ποδόσφαιρο. Για τέσσερα χρόνια οι αγώνες πραγματοποιούνταν στη Σύρο. Με την πάροδο του χρόνου, τα παιδιά που πήραν τη διοργάνωση, έχουν κάνει αξιέπαινη προσπάθεια. Ο Γιάννης Ζαχαρίου και ο Μιχάλης Παπαδάκης, έχουν δώσει τέτοια αίγλη, τέτοιο κύρος στο τουρνουά που από μόνο του στη συνέχεια έγινε θεσμός. Γιατί λοιπόν γι' αυτόν τον θεσμό, να θέλουμε σήμερα να αμφιβάλουμε, μετά από ένα τυχαίο γεγονός. Είναι αλήθεια ότι φέτος δεν είχε το τουρνουά την επιτυχία που περιμέναμε. Είχε κάποιες μικρές παραλήψεις – αστοχίες. Πέρσι, ο πήχης στην Πάρο ανέβηκε πάρα πολύ υψηλά και μάλιστα δώσαμε τα εύσημα στους ανθρώπους του Νηρέα που διοργάνωσαν το τουρνουά. Φέτος, υπήρχαν κάποια μικρά προβλήματα και πυροβολούμε άδικα αυτό τον θεσμό. Γιατί να χαλάσει ένας θεσμός που συνολικά μαζεύει περίπου 700 άτομα; Για όνομα του θεού. Ας δούμε μόνο τα θετικά και όχι τα αρνητικά. Έτσι, του χρόνου που το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στη Μήλο, θα πρέπει όλοι οι φορείς του νομού να το στηρίξουν όπως μπορούν. Δεν είναι τυχαίο που σε ένα μέρος συγκεντρώνονται περίπου 700 άνθρωποι. Πρέπει αυτό το θεσμό να τον στηρίξουμε όλοι. Μιας και μου δίνεται η ευκαιρία θα ήθελα να παρακαλέσω μέσο της στήλη σας, ότι δεν χρειάζεται να δίνουμε τέτοια αρνητική εικόνα σε ένα τουρνουά που μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στα παιδιά. Έχουν ειπωθεί πολλά, έχουν γραφθεί εξίσου πολλά, ας μείνουμε εκεί και ας ευχηθούμε ότι στο επόμενο όλα θα είναι καλύτερα και βελτιωμένα”.

Του Σταύρου Μαυράκη «Κοινή Γνώμη»

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares