Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 20:20

Kristina Cesljar: Να καθαρίσουμε γρήγορα τη παραμονή

Η Σερβοουγγαρέζα πασαδόρος του Πανναξιακού Κριστίνα Τσέσλιαρ μιλάει από την Σουμπόντιτσα για την επιλογή της Νάξου ως το επόμενο βήμα της καριέρας της, για το ρόλο του Κόβαζιτς, το «γκουγλάρισμα»  και για την προηγούμενη ομάδα της στην Σερβία Η Σερβοουγγαρέζα πασαδόρος του Πανναξιακού Κριστίνα Τσέσλιαρ μιλάει από την Σουμπόντιτσα για την επιλογή της Νάξου ως το επόμενο βήμα της καριέρας της, για το ρόλο του Κόβαζιτς, το «γκουγλάρισμα» και για την προηγούμενη ομάδα της στην Σερβία

Την περασμένη Παρασκευή και με μία λιτή ανακοίνωση η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΝ επισημοποίησε αυτό που γνώριζαν σχεδόν όλοι: την συνεργασία της με την Κριστίνα Τσέσλιαρ, η οποία αποτελεί και την πρώτη ουσιαστικά ξένη αθλήτρια στην ιστορία του συλλόγου. Τι ανέφερε η ανακοίνωση; «Ο Πανναξιακός Α.Ο.Ν. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία του με τη Σέρβα πασαδόρο Kristina Cesljar, η οποία θα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας μας του βόλεϋ γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

Την περυσινή αγωνιστική περίοδο η αθλήτρια αγωνίστηκε στα ημιτελικά των play-off του Σέρβικου Πρωταθλήματος με την ομάδα JedinstvoUzice, έχει κληθεί στο παρελθόν στην προεπιλογή της Εθνικής Σερβίας και έχει συμμετοχές στις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας της». Πρέπει να σημειώσουμε ότι η προετοιμασία του Πανναξιακού αρχίζει στις 26 Αυγούστου και ενδεχομένως από σήμερα να συνεχιστούν οι ανακοινώσεις όσον αφορά την συμπλήρωση του ρόστερ, ενώ οι φήμες θέλουν τον Πανναξιακό να είναι σε επαφές με μία ακόμη ξένη αθλήτρια.

Timing

Βρήκαμε την 28χρονη Τσέσλιαρ σε μία πισίνα στην Σουμπότιτσα, πόλη στη Βόρεια Σερβία (στην αυτόνομη περιφέρεια της Βοϊβοντίνα) στα σύνορα με την Ουγγαρία (το 35% των κατοίκων είναι Ούγγροι) όπου μαζί με την οικογένειά της περνάει το τελευταίο μέρος των διακοπών της «το εισιτήριό μου είναι στις 25 Αυγούστου για την Ελλάδα και τη Νάξο, όπου και θα ξεκινήσουμε προετοιμασία και ανυπομονώ για το νέο κεφάλαιο της καριέρας μου». Στα 28 της χρόνια για πρώτη φορά αποφασίζει να. δοκιμάσει την τύχη της στο εξωτερικό καθώς «η JedinstvoUzice είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Αλλά, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε πέρυσι την έχουν φέρει στα όρια της διάλυσης. Εάν τα πράγματα ήταν διαφορετικά δεν θα έφευγα. Όμως, το timing ήταν τέτοιο που μου φέρνει στην Ελλάδα και στη Νάξο». Βέβαια στην Ελλάδα έρχεται κάθε χρόνο για διακοπές ενώ όταν της έγινε η πρόταση για να αγωνιστεί στον Πανναξιακό η αλήθεια είναι ότι το έψαξε «κάθε χρόνο έρχομαι για διακοπές στην Ελλάδα και δεν έχω πρόβλημα. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι συμπατριώτες μου που αγωνίζονται εδώ, είτε μιλάμε για άνδρες είτε για γυναίκες και σε όλα τα αθλήματα. Τα κοινά που έχουμε με την Ελλάδα είναι πάρα πολλά. Για την Νάξο να πω την αλήθεια δεν ήξερα κάτι. Δεν είχα έρθει και διακοπές στο παρελθόν. Μπήκα στο googleκαι έψαξα».

Παραμονή

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; «Ανακάλυψα ότι πρόκειται για ένα πολύ όμορφο νησί με αρκετό κόσμο και οι πληροφορίες που πήρα σχετικά με τον κόσμο και το βόλεϊ μέσω πλέον συναδέλφων ήταν ενθαρρυντικές. Όμως, τον πιο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο προπονητής, ο Ζόραν Κόβαζιτς που αποτελεί και τον δάσκαλό μου. Είχαμε συνεργαστεί στην Σπαρτάκ (η Τσέσλιαρ αγωνίστηκε από το 2004 έως το 2011) και με βοήθησε ώστε να βελτιώσω τις αδυναμίες μου και να γίνω ακόμη καλύτερη. Όπως ήταν λογικό όταν μου είπε ότι με θέλει στην ομάδα, απάντησα θετικά και . έρχομαι». Μιλώντας για το πρωτάθλημα Ελλάδας και τους στόχους του Πανναξιακού τόνισε «το πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι το πιο δυνατό στην Ευρώπη αλλά σίγουρα έχει καλές και γνωστές ομάδες. Η νέα μου ομάδα ανεβαίνει πρώτη φορά στην κατηγορία, θα παλέψουμε ώστε να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να δίνουμε κάθε αγωνιστική το καλύτερο εαυτό μας. Και στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε ταμείο ώστε να δούμε τις επόμενες κινήσεις μας» αφήνοντας στο τέλος να εννοηθεί ότι ενδεχομένως η ομάδα της Νάξου να αποτελέσει κι ένα σκαλοπάτι για την προσωπική της καριέρα. Όπως κι εάν έχει πάντως καταλήγει ότι «όλα θα πάνε καλά για την ομάδα και στο γήπεδο θα δώσουμε τις απαντήσεις σε όσους θα θεωρήσουν ότι επειδή είμαστε νεοφώτιστοι θα είμαστε και εύκολος αντίπαλος».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares