Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 14:15

ΑΜΣ Φιλωτίου: Γήπεδο ΤΩΡΑ! [Photos]

Η διεξαγωγή φιλικών αγώνων ποδοσφαίρου αυτό το διάστημα, συνήθως έχει σκοπό να βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων ή ίσως ακόμη για να γίνει κάποιας επετειακού χαρακτήρα εκδήλωση. Όλα αυτά όμως ανατράπηκαν χθες στο Φιλώτι, όπου η διοίκηση της ομάδας διοργάνωσε έναν φιλικό αγώνα "Διαμαρτυρίας", όπου οι παλαίμαχοι, που έχουν γράψει την ιστορία του Συλλόγου, μαζί με τους παίκτες που αποτελούν το παρών, αγωνίστηκαν μεταξύ τους, με μοναδικό σκοπό να αναδειχτεί και να γίνει ευρύτερα γνωστό το τεράστιο γηπεδικό ζήτημα που απασχολεί τον ΑΜΣ Φιλωτίου.

Να σημειωθεί ότι ο ΑΜΣ Φιλωτίου, που μετά τον ΑΟ Σύρου είναι το αρχαιότερο ποδοσφαιρικό σωματείο των Κυκλάδων (1952) τείνει να γίνει το "Κλοτσοσκούφι των Κυκλάδων", καθώς εδώ και μερικά χρόνια έχει γίνει ο πρόσφυγας μέσα στο ίδιο του το νησί, καθώς για να προπονηθεί ή να αγωνιστεί πρέπει να ταξιδέψει 25 χιλιόμετρα. Φυσικά αυτό δεν γίνεται δωρεάν, μιας και η διοίκηση του ορεινού σωματείου φροντίζει κάθε χρόνο να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλύψει αυτές τις μετακινήσεις.

Πρωτεία

Η έκφραση «Αυτά δεν γίνονται πουθενά» ταιριάζει απόλυτα στο γηπεδικό ζήτημα του Φιλωτίου, καθώς ο ΑΜΣ Φιλωτίου που εδρεύει σε ένα χωριό με 2000 μόνιμο πληθυσμό είναι η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα του Νομού Κυκλάδων και από τις ελάχιστες στην Ελλάδα, που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με χλοοτάπητα.

Υπεύθυνοι… που – πως είπατε, με τι κριτήρια αποφασίζουν; Σίγουρα πάντως όχι με την ιστορία, καθώς ο ΑΜΣ Φιλωτίου έχει «καμπόση» από αυτή. Σίγουρα όχι και με τις ανάγκες, καθώς ένα σωματείο με περίπου 250 αθλητές, θα έχει αρκετές και από αυτές. Με γεωγραφικά ή πληθυσμιακά κριτήρια; Όχι… σίγουρα όχι, καθώς στον ορεινό όγκο της Νάξου δεν υπάρχει καν γήπεδο 5χ5 για να αθληθεί η νεολαία των 10.000 κατοίκων που διαμένουν μόνιμα.

Η περαιτέρω ανάλυση περιττεύει, σειρά θα πρέπει να πάρουν οι άμεσες αποφάσεις και οι πράξεις με σύνθημα και σημαία όλων "Οι νεολαία στον αθλητισμό".

Πατέρας vs υιός

Ίσως από τις σπανιότερες στιγμές στο ποδόσφαιρό είναι να δεις σε έναν αγώνα να αγωνίζονται «αντίπαλοι» πατέρας και γιος. Χθες λοιπόν στο Φιλώτι το είδαμε και αυτό με τον πατέρα Δημήτρη Ψαρρά να αντιμετωπίζει τον γιο του Βασίλη. Μάλιστα μεταξύ των δύο υπήρξε μία "άτυπη κόντρα", με τον πατέρα πάντως να μη τα βάζει κάτω, αφού κατάφερε να σκοράρει το 2ο τέρμα των παλαιμάχων. Φυσικά ο γιος φιλούσε την απάντηση για το τέλος, καθώς και εκείνος με τη σειρά του χρήστηκε σκόρερ εις βάρος της ομάδας του πατέρα. Φυσικά αυτή δεν ήταν η μοναδική συγγενική σχέση στο παιχνίδι, καθώς όπως συνηθίζεται στο ποδόσφαιρό "το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά".

Μορφές

Πραγματικά αυτό που έγινε χθες στο Φιλώτι ήταν κάτι το πολύ σημαντικό, αφού εκτός του συνθηματικού χαρακτήρα του φιλικού αγώνα, υπήρξε και η ευκαιρία να συναντηθούν μετά από δεκαετίες κάποιοι άνθρωποι που έχουν «χαράξει» με χρυσά γράμματα την ιστορία του ΑΜΣ Φιλωτίου. Τι και αν τα μαλλιά γκρίζαραν; Τι και αν τα κιλά αυξήθηκαν; Το ποδόσφαιρο, όπως έχω ξαναγράψει είναι σαν το ποδήλατο «δεν ξεχνιέται ποτέ».

Φυσικά οι δυνάμεις δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ των ηλικιών, παρόλα αυτά όμως όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου "Γιάγκος Γρατσίας" στο Φιλώτι, σίγουρα θα έμειναν ικανοποιημένοι από το οχτώ (8) γκολ που σημειώθηκαν, με τους εν’ ενεργεία παίκτες να κερδίζουν τελικά τους παλαίμαχους με 5-3.

Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι: Μουστάκης Α. (2), Ψαρράς Β., Βασιλάκης .Γ. Μ., Βασιλάκης .Κ. Μ., ενώ για τους παλαίμαχους σκόραραν οι: Κύλης Μ., Ψαρράς Δ., Βασιλάκης Μ.

Παλαίμαχοι: Μουστάκης Δ., Κύλης, Βασιλάκης Α., Ψαρράς Δ., Τσακωνιάτης Β., Βασιλάκης Κ., Μανιός Γ., Ψαρράς Σ., Γρατσίας Β., Βασιλάκης Μ., Γρατσίας Γ., Κατσουρός Β., Μουστάκης Ι., Ελευθερίου Γ., Ξεφτέρης Κ.

Ενεργοί: Βασιλάκης Μ., Τσάφος Ν., Ψαρράς Β., Βασιλάκης Π., Τσάφος Σ., Μουστάκης Α., Μουστάκης Γ., Βασιλάκης .Γ. Μ., Βασιλάκης .Κ. Μ., Προμπονάς Α., Κρασσάς Γ., Κοττάκης Γ., Κατσουρός Φ.

  • Λεπτά συμμετοχής πήρε και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού με τη μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό Αλέκος Κακλαμάνος.
Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares