Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 00:45

Απολαμβάνω κάθε μέρα στη Νάξο

Ο Ζόραν Κόβαζιτς μιλάει για πρώτη φορά  για τη ζωή του στη Νάξο, τις μεταγραφές και την επαφή σε καθημερινή φάση με τους κατοίκους του νησιού – Ανακοινώθηκαν οι δύο μεταγραφές – Ευχαριστίες στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ο Ζόραν Κόβαζιτς μιλάει για πρώτη φορά για τη ζωή του στη Νάξο, τις μεταγραφές και την επαφή σε καθημερινή φάση με τους κατοίκους του νησιού – Ανακοινώθηκαν οι δύο μεταγραφές – Ευχαριστίες στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Μπορεί οι περισσότερες ομάδες στην Α1 γυναικών να δίνουν αγώνες προετοιμασίας αυτή τη περίοδο, όμως ο Πανναξιακός είναι καθημερινά στο γήπεδο και μέσα από δυνατές (έως έντονες) διπλές προπονήσεις παλεύει να καλύψει το χαμένο έδαφος (λόγω της απουσίας πολλών φιλικών) και να είναι πανέτοιμος όσον αφορά την έναρξη των υποχρεώσεων που είναι προγραμματισμένες στις 12 Οκτωβρίου. Βλέπετε, ο Πανναξιακός έχει κάνει το μεγαλύτερο άλμα στην ιστορία του, με την άνοδο στην Α1 κατηγορία και αυτό που ζητάει είναι να αντιπροσωπεύσει επάξια την νησιωτική Ελλάδα και το Αιγαίο για την περίοδο 2013 – 14.

Και το κυριότερο θέλει να αποδείξει ότι ήρθε στην Α1 για να μείνει και όχι απλά για να πάρει μία γεύση… Η ομάδα είναι σε βάση κτισίματος, οι προπονήσεις είναι εξαντλητικές και στο παρκέ τα κορίτσια υπό τις οδηγίες του Σέρβου Ζόραν Κοβάζιτς δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Μάλιστα, ο Σέρβος τεχνικός δεν έχει κρύψει την ικανοποίησή του από τον τρόπο που αντιδρούν τα κορίτσια και έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Πρόβλημα βέβαια αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει όλες τις αθλήτριες στη διάθεσή του όλες τις ημέρες καθώς τα κορίτσια που είναι από τη Νάξο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δίνουν το παρών κυρίως στις βραδινές προπονήσεις. Απούσα επίσης από τις προπονήσεις είναι και η νεοφερμένη Αλίκη Κωνσταντινίδου, η οποία συμμετέχει στις προπονήσεις της Εθνικής Ελλάδας και στη «καλύτερη» περίπτωση (εάν κοπεί, κάτι που δεν εύχεται κανείς στην ομάδα) θα είναι στη διάθεση του προπονητή την 1η Οκτωβρίου ενώ σε αντίθετη περίπτωση (συμμετοχή με εθνική ομάδα) θα είναι στη Νάξο λίγο πριν το πρώτο σερβίς…

Καλό βόλεϊ

Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε στο volleyball.gr για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στη Νάξο και δήλωσε ενθουσιασμένος από τη ζωή στο νησί των Κυκλάδων: «Όταν συμφωνήσαμε με τους ανθρώπους του Πανναξιακού θέσαμε ως πρωταρχικό στόχο να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παίξει καλό βόλεϊ στην Α1 Γυναικών. Είμαστε νεοφώτιστοι στη μεγάλη κατηγορία και δεν μπορούμε να θέσουμε διαφορετικούς στόχους, παρά μόνο να παίξουμε και να ευχαριστηθούμε τη διαδρομή. Ο Πανναξιακός είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο κλαμπ με κόσμο που διψάει να δει την ομάδα του στην Α1 και όλα αυτά είναι πολύ θετικά στο ξεκίνημα της προσπάθειας. Από εκεί και πέρα, όμως, είμαι ευχαριστημένος και από τις αθλήτριες που δείχνουν όρεξη στις προπονήσεις, έχουν υψηλά κίνητρα και δουλεύουν σκληρά στην προετοιμασία για να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Να είστε σίγουροι ότι φέτος θα δούμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Α1 γιατί όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει».

Χαρακτήρες

Όσο για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας του και το αν θα προλάβει να παρουσιαστεί όπως πρέπει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, ο κ. Κόβαζιτς, δεν κρύβεται: «Κοιτάξτε, η ομάδα πήρε ορισμένες νέες αθλήτριες όπως οι συμπατριώτισσές μου Τσέσλαρ, Ράντοβιτς και Τριβούνιτς, αλλά και την Κωνσταντινίδου, που όλες τους είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και αθλήτριες. Από εκεί και πέρα, είχαμε και κάποιες απώλειες, μεγαλύτερες εκ των οποίων είναι των Χατζηνικολάου, Μουτζουρίδου και Σιώρη. Αυτό σημαίνει ότι ο Πανναξιακός θα πρέπει να παρουσιάσει ένα νέο σύνολο με ομοιογένεια και αυτό δεν επιτυγχάνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Ευελπιστώ ότι σε περίπου ένα μήνα η ομάδα θα έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας».

Αγωνία

Όσο για την άποψή του για τον τρόπο ζωής στο νησί της Νάξου, ο κ. Κόβαζιτς έχει μόνο καλά λόγια να πει: «Ήρθα για πρώτη φορά στη Νάξο πριν από μερικά χρόνια για δουλειά και τότε μου είχε φανεί ως ένα μέρος που θα ήθελα να ζήσω. Δεν ήξερα, όμως, πώς θα μου τα φέρει η τύχη. Το νησί είναι καταπληκτικό και απολαμβάνω κάθε μέρα και ώρα που βρίσκομαι εδώ. Με βοηθάει πολύ και στην προσωπική μου ζωή, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που πριν και μετά τις προπονήσεις και του αγώνες, μου αρέσει η χαλάρωση και η ηρεμία και η Νάξος τα προσφέρει όλα αυτά με πολύ υψηλή ποιότητα ζωής. Αυτό που με εντυπωσιάζει επίσης είναι η συναναστροφή με τον κόσμο, όπου βλέπω πολλά χαρούμενα πρόσωπα να ρωτούν για την ομάδα να περιμένουν με αγωνία και να προσπαθούν να μάθουν τα νέα για την ομάδα τους. Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ο Πανναξιακός θα είναι μια μεγάλη οικογένεια και όλοι μαζί θα χαιρόμαστε να τη βλέπουμε στο γήπεδο».


Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares